Żele pod prysznic

Ziaja Sopot Spa mydło z algami żel pod prysznic 500ml
Ziaja Sopot Spa mydło z algami żel pod prysznic 500ml

• 7 lutego 2025 o 19:13
    Ekstra zapach
    To bardzo dobry żel pod prysznic z firmy Ziaja. Najbardziej podoba mi się świeży morski zapach tego żelu. Żel pod prysznic jest w kolorze niebieskim i mieści się w niebieskim opakowaniu. Doskonale widać ile produktu pozostało jeszcze do zużycia. Żel ten świetnie się pieni i sprawia,że mycie nim to naprawdę przyjemność. Ciało wspaniale pachnie świeżością. Żel orzeźwia i dodaje codziennie energii, głównie dzięki zapachowi właśnie. Jedyne na co trzeba uważać, to fakt,że żel ten może wysuszać skórę. Zdarzyło mi się,że zaobserwowałam u siebie taki efekt działania tego żel na skórę mojego ciała. Mimo wszystko polecam serdecznie, gdyż jakość i cena to coś, co z pewnością zachęca do wypróbowania.
    • Orzeźwienie
    • Oczyszczenie skóry
    • Pachnie czymś świeżym i morskim
    Wady:
    • Może wysuszać w dłuższej perspektywie
  • 10 stycznia 2025 o 14:08
    Niezły
    Kupiłam żel pod prysznic SOPOT SPA na promocji w Auchan za 5 zł. Zacznę od składu, w którym są ekstrakty z 4 różnych alg. Ogólnie jest dobry. Produkt ma za zadanie nawilżyć, delikatnie oczyścić i zapobiegać nadmiernej utracie wody. Powiem tak, od żelu pod prysznic nie wiadomo jakich efektów oczekiwać nie możemy. Powiedziałabym, że jak na zadania, które ma spełnić to żel jest zbyt delikatny. Ja nie zauważyłam po nim zbyt dużych efektów. Raczej po prysznicu mam skórę delikatnie nawilżoną, świeżą i lekko wygładzoną. Mam skórę dość suchą i po każdym prysznicu muszę smarować balsamem, żeby nie mieć jej szorstkiej i swędzącej. Zapach ma delikatnie morski, wolę trochę intensywniejsze. Szczerze to nie wiem czy kupię go ponownie. Wolę czuć po prysznicu uczucie świeżości oraz wygładzenie, a niektóre żele pod prysznic taki efekt daje. Ten mam wrażenie, że mnie przesusza.
    Zalety:
    • tani
    • skład
    • uczucie świeżości
    • delikatny
    Wady:
    • niestety trochę wysusza
    • nie pozostawia wygładzonej skóry
    Miroku
    13 lipca 2024 o 9:41
    Idealny na letni prysznic
    Lubię wracać do tego produktu podczas letnich upałów-mydło pachnie świeżo i rześko, chociaż nie jest to typowy zapach orzeźwiający typu morski/cytrusowy/ozonowy. Linia Sopot Spa ma zapach słonego morza, nagrzanego piasku, ale z jakąś owocową nutką. Ja go bardzo lubię-świetnie orzeźwia i odświeża podczas prysznica gdy na zewnątrz panują upały, które nawet wieczorem o sobie przypominają. Nie mam temu produktowi nic do zarzucenia-myje oraz odświeża skórę dokładnie, zmywa nawet kremowe antyperspiranty w sztyfcie. Podczas jego stosowania nie mam problemu z przesuszoną skórą(która po myciu nie jest nieprzyjemnie ściągnięta czy podrażniona) ani też z krostkami na dekolcie(które lubią mi się pojawiać przy zbyt kremowych/podrażniających formułach myjących). Skóra jest czysta, świeża oraz niewysuszona i do tego delikatnie pachnie-mi tyle wystarczy do pełni szczęścia przy produktach myjących. Do tego pieni się dobrze, ma żelową i lekką formułę, która łatwo się wypłukuje, a ta pękata butelka wcale nie sprawia jakiś dużych problemów przy obsłudze mokrymi dłońmi(jedynie zatrzask jest lekko toporny, ostrożnie na paznokcie).
  • 8 czerwca 2024 o 20:42
    Zanurzenie w Spa
    Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam mydło z algami pod prysznic z serii Sopot Spa od Ziaji, od razu przyciągnęło moją uwagę eleganckie opakowanie. Błękitna butelka kojarzy się z morzem i od razu wprowadza w relaksujący nastrój. Mydło ma przyjemną, żelową konsystencję, która łatwo się rozprowadza na skórze i szybko się pieni. Zapach mydła z algami pod prysznic Ziaja Sopot Spa jest niezwykle przyjemny i orzeźwiający. Przypomina mi świeże morskie powietrze, z delikatnymi nutami alg i morskiej soli. Ten zapach jest subtelny, nie przytłacza, ale jednocześnie utrzymuje się na skórze przez pewien czas po kąpieli, co dodatkowo przedłuża uczucie świeżości.
    Zalety:
    • Produkt jest bardzo wydajny, co jest dużym plusem przy codziennym używaniu.
    • Nie wysusza skóry
    • Produkty Ziaja można znaleźć w większości drogerii, a ich cena jest atrakcyjna w porównaniu do jakości.,
    Wady:
    • Konsystencja: Żel jest dość rzadki, co sprawia, że łatwo spływa z rąk, przez co można zużyć go więcej niż to konieczne.
  • 1 czerwca 2024 o 22:03
    Kocham ten zapach!
    Ogólnie kosmetyki Ziaja goszczą w moim domu od lat i nawet pierwszym kosmetykiem, moim prywatnym, był właśnie żel z Ziaji ???? ale to 100 lat temu. Lubię żele i mydełka Ziaji, więc i po to mydła sięgnęłam ze spokojną głową. Staram się używać mydeł dużo rzadziej, bo moja skóra niestety lubi się przesuszać, więc częściej szukam czegoś co nawilży, a nie dodatkowo wysuszy. Niestety to mydełko wysusza. Może nie jakoś mocno, ale na pewno nie nawilża. Raczej trzeba pamiętać aby po kąpieli zafundować skórze jakiś przyjemny olejek lub balsam. Pieni się poprawnie, natomiast bez szału, czyli powoduje, że nie jest bardzo wydajny. Ale zapach, o tak, zapach chyba nam wiele zrekompensuje. Dla mnie to totalnie zapach morza i wakacji! Uwielbiam!
    • duża pojemność
    • wysusza