Podkłady

Lirene Dermoprogram Ideale, Glam & Matt Duo Effect Fluid matująco - rozświetlający do twarzy

LIRENE Fluid rozświetlająco-matujący 02 NATURALNY

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 stycznia 2021 o 14:47
    Ot taki średniaczek
    W sumie to zdecydowałam się go kupić ze względu na cenę, na wyprzedaży na allegro za bagatela 5.99gr Ma ładne opakowanie , szklane , z funkcjonalną pompką która dobrzw dozuje produkt.Wybrałam dla siebie odcień 402 light beige.Nie jest to kolor dla bladziochów ,raczej dla posiadaczek europejskiej niż alabastrowej karnacji.Odcień 402 ma wyraźne ,brzoskwiniowe,ciepłe tony ale nie przesadnie.Po aplikacji delikatnie przystyga i ciemnieje o jakieś 1,5 tonu więc odcień trzeba wybierać z rozwagą. Sam produkt jest dość gęstawy ale rozprowadza się lekko,nie zostawia smug .Po nałożeniu zostawia wrażenie takie jakby nałożyło się krem.Ma ładny, delikatny zapach ,krycie powiedziałabym lekkie przy jednej warstwie ,ale spokojnie można dobudować osiągając średnie krycie,przy czym buzia nadal wygląda naturalnie.Faktycznie matuje i faktycznie delikatnie odbija światło dzięki czemu skóra nie wygląda na papierowo/matową. Podkład na pewno ucieszy fanki naturalnego wyglądu skóry.Nosi się dobrze,nie jest wyczuwalny na skórze,przypudrowany wytarł mi się z okolicy brody i nosa po ok 6 godz co jest względnie dobrym wynikiem . Nie wiem czy do niego wrócę ,ale na pewno będę mile wspominać, :-) A zapomniałam dodać,mam cerę mieszaną,wyswieca się w pasie T , lekko widoczne naczynka,podkład przykrył je przy drugiej warstwie.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Delikatny ,swieży zapach
    • Rozprowadza się bez problemu
    • Można dobudować krycie w razie potrzeby także w ciągu dnia ,warstwy produktu dobrze się ze sobą łączą
    • Dobrze się nosi,jest niewyczuwalny na skórze
    • Nadaje naturalny mat przy czym delikatnie odbija światło i dzięki temu wygląda naturalnie
    Wady:
    • Nie mam się do czego przyczepić
  • 2 października 2020 o 18:28
    Ani mat, ani rozświetlenie, a jednak mi pasuje
    W sumie od podkładu jakby uzależniam fakt, czy makijaż będzie udany, czy nie. Tak to sobie wykoncypowałam. Dlatego też szukam ciągle fluidu, który da mi tę satysfakcję . I różnie bywa, raz lepiej, raz gorzej. W tym wypadku lepiej. Pierwszy podkład z Lirene, kupiony za marne grosze na allegro, w odcieniu 01 jasny. I faktycznie jasny, ale bez przesady, idealny do bladolicej cery. Odrobinę ciemnieje, ale w granicach akceptacji oczywiście. Dobrze się rozprowadza szczególnie gąbką, choć w konsystencji jest dość gęsty. Wymaga lekkiego przypudrowania, bo inaczej szybko zaczyna się świecić, nie, żeby jakoś mocno, ale jednak. W przypadku mojej mieszanej cery, ani jej samodzielnie nie zmatowił, na pewno też nie rozświetlił, aczkolwiek cera wygląda w nim ładnie, świeżo, tak, jak bym zawsze sobie tego życzyła. Podkład nie wyciera się nadmiernie, ot, w granicach rozsądku, chociaż trzeba uważać na ubrania, lubi je :D Generalnie mi ten podkład całkiem dobrze służy, pasuje, nie powiem, że ideał, ale lubię go, dobrze mi z nim, bo nie jest ciężki, fajnie wtapia się w skórę, maski nie robi, nie wchodzi w zmarszczki, suchyc skórek nie podkreślił, nie uwidcznił porów. Pasuje :D
    KiciaBP
    13 maja 2020 o 16:42
    kolejny któremu mówie nie
    Oczywiście nie zdarzyło sie zebym przeszła obojetnie obok podkładu w szklanej butelczce którego jeszcze nie miałam na twarzy, kuiłam zadowlona bo w trakcie próbowania w drogerii całkiem nieźle się zapowiadał, Fajne opakowanie pompka dozująca ok, wybrałam kolor 01 jasny no i byłam ciekawa efektu matu i rozświetlenia, niestety produkt zle sie nakładał i za pomoca gabki, pędzla i palców matowienie nie na mojej skórze bo raczej sie ślizgał niż zostawał na twarzy, rozświetlenia tez nie zuwazyłam a jedynie twarz w odcieniu bladej świnki bo kolor jasny wchodzi w jakis przedziwny róż, nawet nakładając na niego pudry sypkie róznej maści nie daje rady , cóż duo effekt zamienił sie w jeden: NIE
  • 18 maja 2019 o 2:05
    Kosmetyczny misz masz, niby fajny ale..
    Podkład zakupiłam w drogerii rossmann szukając czegoś taniego, jasnego i kryjącego. Natrafiłam na niego całkiem przypadkiem, bo stałam przy kasie i rzucił mi się w oczy przy wysepce. Akurat był w cenie na do widzenia z 30 na 16zł zł więc nawet nie myślałam. Cudem wyszperałam najjaśniejszy odcień 400 ivory, w drogerii miałam lekkie wątpliwośći ale zdecydowałam się odłożyć wcześniejszy podkład za który już chciałam płacić. Podkład ma fajną konsystencję, jest gęsty i nie lejący się - właśnie taki jakie lubię najbardziej. Formuła musze przyznac jest dziwna, a właśnie w tym podkładzie jest coś dziwnego. Trzeba z nim bardzo szybko pracować, bo zastyga na twarzy i uwaga! Akurat ja zauważyłam, że nie idzie nim budować warstw gdyż podkład dosłownie po przyłozeniu gąbeczką w to samo miejsce odlepia się i tworzy dziurę. Krycie ma lekkie/ średnie, więc dla cer które mają przebarwienia/trądzik lub inne mocniej widoczne zmiany skórne nie sprawdzi się. Akurat ja jestem posiadaczką takiej cery, i po zaaplikowaniu na twarz potrzebuję dokryć swoje niedoskonałości kryjącym korektorem. Kolor jest bardzo fajny NA POCZĄTKU, ma neutralne lekko żółtawe tony przez co sprawdzi się posiadaczkom naszej kochanej słowiańskiej urody. Jest jasny, ale po aplikacji delikatnie oksyduje, i robi lekką pomarańcze. Na szczęście po wykończeniu makijażu wygląda okej. U mnie wytrzymuje 3-4h bez świecenia i po dobrym przypudrowaniu, bo ten podkład tego wymaga inaczej zjedzie z twarzy. Jego wada jest wchodzenie w zmarszczki mimiczne, w szczególności przy ustach, delikatnie gromadzi się też w załamaniach nosa. Co wiecej mogę jeszcze o nim napisać? na pewno nie kupiłabym go w regularnej cenie czyli 30zł, dobrze, że trafiłam na tą promocję i mogłam go przetestować. Jestem zdziwiona jego słabą opinią na wizażu, podkład jest okej ale nie jest tez najgorszy. Dla osób które nie wymagają efektu wow i efektu betonu będzie jak znalazł :) +/- Zapach pudrowo-kwiatowy wygląd opakowania Specyficzna forumuła którą każdy musi na swój sposób rozpracować
    Zalety:
    • Cena 30zł/często na promocji, i na e drogeriach o połowę taniej
    • Jasny kolor 400 ivory
    • Nadaje się na codzień
    • Gęsty, i w miarę wydajny
    Wady:
    • Delikatnie oksyduje, na lekko pomarańczowy kolor
    • Nie da się budować krycia
    • Wchodzi w zmarszczki mimiczne
    • Wymaga przypudrowania, inaczej zjedzie
  • 3 kwietnia 2019 o 19:01
    Cudowny!
    Stosuję go od dłuższego czasu! Nie ma lepszego fluidu. Znów zamówiłam dwa opakowania ;) Jestem w nim zakochana. Twarz po bezsennej nocy wygląda olśniewająco.