Zazwyczaj po prysznicu używam antyperspirant, później ponawiam jeśli zajdzie potrzeba.
Lubię Lady speed stick w żelu i jemu jestem wierna od lat, ale kiedy zobaczyłam ten antyperspirant w promocji, a wcześniej już używałam czerwoną wersję i mi się sprawdzała,chwyciłam go bez zastanowienia.
Jest to kremowy produkt w kulce,chwilę potrzebuje żeby się wchłonąć, na szczęście nie lepi się super mocno na skórze.
Nie podrażnia,tu ma plus, jest całkiem wydajny.
Zapach ma dziwny,nie jest za bardzo perfumowany w jakiś przyjemny sposób.
Przyzwyczajona do trybu antyperspirant na noc, a rano dezodorant, byłam zaskoczona kiedy to popołudniu po standardowej aktywności, ciężko ją nazwać intensywną,poczułam zapach potu i to niekoniecznie w ten najbardziej upalny dzień.
Na spokojnie policzyłam, że chronił około 12h, od wieczornej kąpieli mniej więcej 12 następnego dnia, gdzie kiedy wieczorem użyje lady speedstick, to trzyma ochronę nawet w największe upały do co najmniej popołudnia jak nie dłużej.
W mniej ciepłe dni oczywiście ta ochrona jest dłuższa, ale mam teraz do niego mniejsze zaufanie. Tym bardziej, że zdarza się po drodze większy wysiłek fizyczny i czas ten jest jeszcze krótszy i nieważne czy użyty wieczorem czy rano w takiej opcji nie sprawdza się już w ogóle.
Od razu mowię, że skóra przyzwyczaiła się do tej czerwonej wersji i nie był to efekt "przyjmowania' się kosmetyku. Używałam go zgodnie z zaleceniem producenta, myślę, że mylące jest, że nazywa go antypespirantem, ponieważ sposob uzywania, czyli kilka dni na noc, z myciem pach rano (ja zawsze wtedu dokładałam jeszcze sprawdzony dezodorant a ostatecznie już inny antyperspirant, co robiło się coraz bardziej bez sensu), to instrukcja jak do działania blokeru. Ostatecznie rano po umyciu pach dokładałam juz po prostu inny antypespirant, ale mam wrażenie, że chronił i bez tej kulki równie dobrze i mogłabym się bez niej obejść.
Ta wersja w porównaniu do czerwonej jest po prostu gorsza, ale po prostu dostosowana do skóry wrażliwej i zwyczajnie nie dla mnie.
Niewątpliwą zaletą jest brak podrażnień, nawet po goleniu, co nie zawsze jest takie oczywiste w przypadku blokerów(?).
Do tej wersji już na pewno nie wrócę.
Ma u mnie 3 jako antypespirant, 4 - jako bloker używany w parze z innym antypespirantem.