Pomadki i szminki

Tony Moly Petite Bunny, Gloss Bar Nabłyszczająca szminka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 września 2020 o 20:56
    Słabe krycie
    Szminka jest wielkości długopisu, jest bardzo poręczna i zmieści się w kieszeni spodni czy w torebce. Dostępna jest w kilku różnych kolorach, ja wybrałam w odcieniu jasnego różu. Niestety po pierwszej aplikacji wiedziałam że się z tą szminką nie polubimy - nałożyłam kilka warstw a usta nadal nie były dobrze pokryte kolorem. Powiedziałabym że szminka to bardziej lekko barwiący balsam do ust, bo szminka powinna być zdecydowanie lepiej kryjąca.
    • kilka kolorów
    Wady:
    • słabe krycie
  • 29 marca 2020 o 20:39
    Wkurzony króliczek, ale jednak na ustach nie robi po złości :)
    Swój egzemplarz dorwałam na przecenie w Sephorze. Było kilka wersji kolorystycznych, mnie urzekł pomarańcz :) Zamknięty został w plastikowej kredce, z której wykręcamy zawartość. Bez problemu możemy z niej wykręcić zawartość jak i schować ją z powrotem, nie przycina się. Zatyczka jest słodka i dodaje uroku całemu produktowi - wkurzony króliczek :D No uwielbiam Tony Moly za te ich opakowania! :) Zapach jest intensywny. W mojej wersji to soczyste pomarańcze z odrobiną grejpfruta i choć uwielbiam takie nuty, to jednak w tym przypadku drażnią mnie niesamowicie. Za intensywne i dość długo wyczuwalne od nałożenia pomadki, po prostu za bardzo zapachowe... Konsystencja jest miękka, przyjemnie się ją nakłada na usta, łatwo po nich sunie i równomiernie się rozkłada. Pomarańczowa kredka pozostawia delikatny kolor, piękny blask a'la mokre usta z dużą dozą drobnych, mieniących się drobinek, które są bardzo maleńkie i zdecydowanie nie tandetne, ale jednocześnie robią robotę. Z powodzeniem można ją nakładać bez lusterka, wyjdzie pięknie! :) Usta po jej zastosowaniu są nawilżone i miękkie. Nie podkreśla suchych skórek, ani też sama nie przesusza przy dłuższym i regularnym stosowaniu. Jest wyczuwalna na ustach, ale nie lepi się. Zdecydowanie nie należy do najtrwalszych, ale też nie takie jest jej zadanie ;) W życiu nie nazwałabym tego szminką, kupowałam jako błyszczyk i tak się nią cieszę. Więc jak to z błyszczykami - wymaga częstych dokładań by cieszyć się pełnym blaskiem. Osobiście bardzo ją lubię za ten efekt na ustach i pewność, że zaraz mi się nie rozmaże czy przeniesie na zęby gdy uśmiecham się do teściowej ;) Jedyne czego nie mogę przeżyć to ten zapach, no piękny, ale jak na produkt do ust - uciążliwy i niestety, choć zostawiam 5 gwiazdek, to nie wiem czy skuszę się ponownie na zakup.
    Zalety:
    • praktyczne i słodkie opakowanie
    • łatwa do nałożenia (nawet bez lusterka)
    • efekt na ustach
    • nawilża i dodaje miękkości
    • nie podkreśla suchych skórek
    • nie przesusza
    Wady:
    • za intensywny zapach (choć sam w sobie przyjemny)
  • 3 grudnia 2019 o 16:29
    Świetna na prezent dla nastolatki
    Nie rozumiem krytycznych uwag pod adresem tego produktu. Z tego co zauważyłam najwięcej minusów zbiera zbyt delikatny efekt, który według mnie jest celowy i ma imitować charakterystyczne w makijażu azjatek "wytarte usta". Już samo to determinuje trwałość takiego makijażu, który niestety nie utrzymuje się zbyt długo. W mojej opinii jest to produkt wprost stworzony dla miłośniczek Azji oraz nastolatek, które zaczynają przygodę z makijażem - szminka jest delikatna, nie trzeba dużej precyzji i wprawy w jej aplikacji. Efekt jest bardzo subtelny i dziewczęcy. Urocze opakowanie też może sugerować, że to szminka dla nowicjuszek ;) Sama chętnie używam jej w codziennym makijażu, na którego wykonanie mam kilka minut (nie muszę skupiać się na szczegółach). Dla mnie świetny produkt godny polecenia.
    Zalety:
    • urocze opakowanie
    • azjatycki efekt "roztartej szminki"
    • fajna konsystencja i ciekawe kolory
    • idealna dla dziewczyn zaczynających przygodę z malowaniem: niewymagająca precyzji i dokładności oraz delikatne kolory dające subtelny efekt
    • trwałość
  • 23 września 2019 o 21:13
    Używam kiedy mam suche usta
    Nabłyszcza i natłuszcza Idelany na spierzchniete usta, traktuje go bardziej jak pomadke ochronna. Kupiłam na promocji w sephorze i bardzo się cieszę. Kolor jest Prześliczny, widoczny na ciemnych ustach, ale mało trwały. Mimo to jest to fajna pomadka do makijażu glow
    Zalety:
    • Piekny kolor
    • Nawilżenie
  • 20 marca 2019 o 23:31
    Tony Moly Petite Bunny Gloss Bar
    Już dawno polowałam na ten produkt, a w końcu ok. 3 miesiące temu udało mi się go kupić w Sephorze na promocji. Niestety nie mogę go już znaleźć na stronie Sephory, więc będę musiała polować na inne kolory stacjonarnie. Produkt ten można dostać za około 20-30 zł, jednak na promocjach można go dorwać nawet za mniej. Przechodząc do aplikacji produktu, ma bardzo fajną, kremową i lekką konsystencję, jednak według mnie sam źle wygląda na ustach, dlatego najlepiej stosować go na tint. Ładnie nawilża i nabłyszcza usta, jednak nie jest zbyt trwały. Dodatkowym plusem jest śliczne i poręczne opakowanie.
    Zalety:
    • Kolor (ja mam kolor "Strawberry", jednak jest ich o wiele więcej)
    • Nawilżanie ust
    • Opakowanie (Tony Moly ma śliczne opakowania)
    • Fakt, że na opakowaniu bez problemu można znaleźć skład
    Wady:
    • Trwałość (Trzyma się bardzo krótko, wymaga częstych poprawek)
    • Dostępność (Spotkałam go raz w mojej Sephorze i widziałam go tylko na paru stronach w internecie, jednak ciągle większość kolorów jest wyprzedana)