Pomadki i szminki

Bourjois Rouge Velvet Lipstick Szminka do Ust Peach Tatin 15
notino.pl
Bourjois spółgłoska Rouge Edition Velvet Stick 29166438015
Bourjois Rouge Velvet Szminka do ust,15 Peach Tatin 2.5 g

Nasi użytkownicy zostawili 120 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Zwarqon
    24 marca 2025 o 16:07
    Piękny kolor, ale trwałość mogłaby być lepsza
    Pomadka Bourjois Rouge Fabuleux w odcieniu 02 to bardzo ładny kolor i komfortowa formuła, ale niestety nie jest zbyt trwała. Nie zastyga więc łatwo się odbija na szklankach i szybo znika z ust, zwłaszcza po jedzeniu czy piciu. Plus za prrzyjemną, kremową konsystencję i eleganckie opakowanie, ale minus za brak jakiegokolwiek zapachu oraz trwałość. Jeśli komuś nie przeszkadza częste poprawianie makijażu, to może się sprawdzić, ale dla fanów długotrwałych pomadek raczej nie będzie to hit.
    Zalety:
    • Bardzo ładny kolor (02)
    • kremowa, przyjemna formuła
    • ładne i eleganckie opakowanie
    Wady:
    • nie zastyga, łatwo się odbija
    • trwałość mogłaby być lepsza
    • brak przyjemnego zapachu
    kialacm
    29 czerwca 2024 o 17:02
    Całkiem okej
    Posiadam odcień 14 Clair de Plum. Pomadka zamknięta jest w plastikowym opakowaniu o pojemności 2,3g . Kosmetyk ten znam już od lat. Jest on kremowy, bardzo prosto się aplikuje na usta. Nie pozostawia ich przesuszonych, nie klei się. Szminka ma trochę inny kształt niż wszystkie- jest ścięta na ukos. Dużym plusem jest jej pigment, doskonale pokrywa usta, nie tworzy dziur. Bardzo ładnie i równo się rozkłada. Daje efekt satynowy bez wysuszania. Po około 2 godzinach trzeba poprawić usta, gdyż nie jest ona mega trwała. Na plus jest jej gama kolorystyczna. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam kupować ją online- wychodzi znacznie taniej niż w drogeriach.
    Zalety:
    • duży wybór kolorów
    • gładka konsystencja
    • łatwo się ją aplikuje
    • matowa
    • nie wysusza ust
    • nie klei się
    Wady:
    • słaba trwałość
  • 4 lutego 2024 o 14:08
    Francuski pocałunek... :* (vol. 3)
    Moim zdaniem Rouge Fabuleux jest na podobnym poziomie, co Rouge Velvet, chociaż preferuję wersję Velvet, bo jest bardziej kremowa, przyjemniejsza w noszeniu [ODSYŁAM DO RECENZJI] to trzeba przyznać Fabuleuxowi dużego plusa za to, że nie robi problemów ze zjazdem poza kontur ust, a Velvetowi się to zdarza. Producent gwarantuje trwałość i efekt zmatowienia - no i jest! Podobnie jak szeroki wybór pięknych i modnych kolorów - każda z pań bez problemu znajdzie coś dla siebie. Gdy już się człowiek upoci z otwarciem (zatyczka jest silikonowo zassana, zaś tutka pomadki śliska - trzeba mieć albo niezachwiany spokój zen, albo pudzianowską siłę w 'rencach', żeby nie chcieć wywalić przedmiotu za okno - co oczywiście nigdy nie zdarzyło mi się zrobić, ale za każdym razem musiałam posłużyć się ścierką kuchenną, a i tak, zanim to ustrojstwo puściło, mi puściły nerwy... czasami rezygnowałam i decydowałam się na inny egzemplarz, co zawsze wychodziło mi na dobre i zaraz napiszę, dlaczego) widzimy główkę zgrabnego, idealnie wyprofilowanego sztyftu o pięknym nasyconym kolorze. Panie o wąskich wargach wreszcie nie będą czuły się dyskryminowane. Jeśli chodzi o krycie, jakim się ta szminka odznacza to - nie jestem zadowolona. Zewnątrzna część moich ust łapie pigment raz dwa, jednak wewnętrzna, ta bardziej 'mokra' w ogóle nie jest pokolorowana - bez względu na to, z jaką zawziętością jeżdżę po niej tam i z powrotem. Na ustach zastaję efekt ombre, który nie jest ani zamierzony, ani ładny. Ponadto kosmetyk pozostawia charakterystyczną dla bourjoisowej linii "Velvet" gipsowość, co idzie w parze z podkreśleniem faktury i drobnych linii warg - a więc... Usta prezentują się w sposób następujący: nie dość, że wygląda to tak, jakbym była po kilku obiadach i popitkach, randce z miliardem namiętnych pocałunków, wypalonej paczce papierosów i drzemce (taki jest ten efekt ombre - normalnie zżartej od środka pomadki), to jeszcze wargi wyglądają starzej przez to podkreślenie ich struktury, wejście w drobne załamania; w momencie gdy usta były suche, spękane, a użyłam tej pomadki... Nie muszę chyba mówić, że wyglądałam koszmarnie? Co z tego, że szminka jest trwała, że świetnie radzi sobie pocałunkami, więc na randki czy spotkania rodzinne jest to strzał w dziesiątkę? Co z tego, że jedzenie i picie nie sprawia, że tracimy ją z ust? Co z tego, że kolory są cudne? Skoro to wszystko można o kant naszych krągłości rozbić? Zachwyty, które to "dziadostwo" zbiera skłaniają do następującej refleksji: inne usta. A pragnę zaznaczyć, że moje są w NORMALNYM stanie - po prostu są 'wilgotne' od zewnątrz. Zanim nie użyłam tej szminki nie zdawałam sobie sprawy z rysek na ich strukturze. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam... A nie no, widziałam! Czemu mówię, że nie widziałam? Rouge Velvet robi to samo. Nie wiem, czy polecam, bo widzę, że wiele kobiet mdleje z zachwytu... czymś zapewne jest on spowodowany... Cóż, ja będę omijać ten sztyft szerokim łukiem. Kosztuje wiele, a wygląda jak tania zjęłczała zwarzona szminka, o której przypomnieliśmy sobie po dwudziestu paru latach (czyt. stara).
  • 10 września 2023 o 19:21
    Jedna z lepszych pomadek z Bourjois
    Produkt zakupiony w Action,ma klasyczne czarne opakowanie sztyf w kształcie łezki słodki zapach przyjemną aksamitną konsystencję świetną pigmentację krycie jest komfortowa na ustach pozostawia ładny kolor o miękkim matowym wykończeniu posiadam nr 2 jasny różowy.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Pigmentacja
    • Krycie
    • Bardzo komfortowa na ustach
    • Nadaje ładny kolor o miękkim matowym wykończeniu
    • Dobra trwałość
  • 6 września 2023 o 18:58
    Super produkt , polecam
    Znalazłam te szminki w Action. Radzę czasem wejść do tego sklepu i spojrzeć na dział drogeryjny bo często znajdziemy tam markowe produkty . Są to zazwyczaj wycofane lub słabo sprzedające się kosmetyki, w niepopularnych kolorach itp. Daty ważności są jak najbardziej w porządku, nic nie ma śladów użytkowania a poza tym zawsze są one dodatkowo przyklejone do kartonika więc mam pewności że nikt ich nie otwierał. W drogerii nawet jak są testery to klientki potrafią używać i sprawdzać właściwy produkt. Szminka kosztowała mnie 13,95 zł a w Hebe jej cena to ponad 60 zł. Przy pierwszych zakupach wzięłam dwa kolory . Po kilku dniach pobiegłam po kolejne 3. Teraz w mojej kolekcji znajdują się następujące kolory: - 04 Jolie mauve -08 Once upon a pink -12 Beauty and the red -15 Plum Plum pidou -17Beige au lait Po samych nazwach można się domyślić jakie to odcienie. Na zdjęciach widać to znacznie lepiej. To co mi się w nich podoba najbardziej to konsystencja - bardzo masełkowata, kremowa i leciutka. W ogóle jej nie czuć na ustach. Sztyft sam sunie po wargach i daje przyjemne odczucia przy aplikacji. Dodatkowo dzięki mokremu wykończeniu nie przesusza a wręcz nawilża usta. U mnie zachowuje się prawie jak otulający balsam. Szminka nazwana jest satynowo -kremową ale producent zaznacza że jest długotrwała . Oczywiście taka formuła nie przetrwa w idealnym stanie wiele godzin ale daje radę . Nawet kawę czy śniadanko przetrwa lekko wycierając się od wewnątrz. Oczywiście po obiedzie już jej nie zobaczymy ale nie jest to powód do trosk. Szminka z jednej strony jest kremowa ale nie rozmazuje się samoistnie a z drugiej trwałość jak na tego typu produkt jest zadowalająca. Opakowanie samo w sobie mi się podoba. Nie jest takie standardowe bo posiada dół ukazujący kolor szminki. Niewiele marek korzysta z takiego rozwiązania które ułatwiłoby nam odnalezienie danego koloru w czeluściach kosmetyczki/szafki. Niektóre kolory na opakowaniu pokrywają się z tym co jest w środku ale są też takie które na ustach wychodzą inaczej niż się można spodziewać patrząc na „podstawkę”. Zgodzę się z innymi opiniami że ciężko się otwiera ale to może dobrze bo samoistnie zatyczka nam nie spadnie w torebce. Taki mały mankament ale przyznaje troszkę wkurzający. Sztyft nie ma klasycznego kształtu tylko jest wąski i przypomina łezkę , krople wody a i gramatura jest o wiele mniejsza niż szminek które posiadam. Tutaj mamy 2,3g ( większość wynosi 3-4,5g) Mnie osobiście taki kształt ułatwia malowanie ust i zaznaczanie krawędzi. Nie mam z tym najmniejszego problemu. Zapach jest dla mnie neutralny, lekko słodki. Pigmentacja jest mocna , kolory są wyraziste , nasycone i nie widać żadnych prześwitów. Czerwień jest z tych ciemniejszych z nutą brązu coś pomiędzy winem a bordo . Dla mnie osobiście trudna w noszeniu bo wole jaśniejsze odcienie. Beżowy kolor jest dość jasny i delikatnie ciepły Różowy i mauve to moi faworyci. Najczęściej je nosze do pracy. Plum to bardzo ciemny fiolet taki gotycki, mroczny. Na lato odpada ale może na jesień będę go używać. Ten może sprawiać kłopot bo potrafi robić prześwity a wszelkie przetarcia, niedociągnięcia są bardziej widoczne. Moje odkrycie roku!
    Zalety:
    • PLUSY
    • cena w Action niska ok.14zł
    • duży wybór kolorów
    • masełkowata konsystencja
    • ciekawe opakowanie
    • kształt sztyftu
    • delikatny zapach
    • nasycenie kolorów
    • nawilżające właściwości
    • średnia trwałość ale przy tego typu satynowym wykończeniu nie jest to wada