Podkłady

Shiseido Sheer and Perfect Foundation Lekki podkład do twarzy

• 17 kwietnia 2024 o 23:27
    fajny lekki podkład
    Jeśli lubicie lekkie podkłady z naturalnym efektem i bez efektu maski, to Sheer and Perfect Foundation od marki SHISEIDO będzie dla Was idealny. ●Podkład wyrównuje koloryt, sprawiając że skóra jest jednolita. Nie widać, że mamy na twarzy ten podkład, wtapia się i wygląda dosłownie jak druga skóra. ●Podkład ma beztłuszczową formułę, dzięki czemu nie wyświeca się. Wygląda również świeżo przez praktycznie cały dzień. Skóra wygląda zdrowo, promiennie i tak świeżo. ●Kosmetyk zawiera ochronę przeciwstarzeniowo w postaci SPF15.
  • 13 marca 2020 o 19:08
    Shiseido rozczarowanie
    Niestety spodziewałam się czegoś lepszego za taką kwotę. Bardzo rzadki produkt. Niestety lepki do tego stopnia, że tusz odbija się na podkładzie. Bez przypudrowania wygląda źle. Opakowanie ładne, zgrabne i eleganckie. Bardzo ładny zapach.
    Zalety:
    • opakowanie, zapach, spf15
    Wady:
    • konsystencja zbyt rzadka i lepka , cena
  • 29 stycznia 2018 o 11:34
    Moj hit na lato
    Idealnie mi pasuje latem, kiedy mam opaloną buzie. Jego konsystencja jest taka delikatna, lekka, wogóle nie czuć go na twarzy, wtapia się w skórę nie tworząc przy tym efektu maski. Mimo upałów utrzymuje się na twarzy przez cały dzień, a skóra pozostaje matowa. Nie wysusza twarzy, po prostu mój ideał.
    Zalety:
    • Trwałość.
    • Konsystencja.
    • Delikatnie kryjący.
    Wady:
    bkt
    25 czerwca 2017 o 23:49
    mega dopasowanie
    Używam odcienia 040 Natural Fair Ochre i dla mojej cery, na którą zwykle nakładam jakieś Ivory lub typu porcelanka/wanilia, ten podkład okazał się idealny, dużo bardziej niż inne :) Zalety! Po pierwsze - faktura. Bardzo płynna konsystencja, ale miękka, jakby kaszmirowa w dotyku, bardzo ładnie stapia się ze skórą - do tego stopnia, że teraz latem (upały powyżej 30 st.) nie nakładam go palcami na całą twarz, tylko w obszarze T. Wystarczy. Nie widać żadnych granic pomiędzy miejscem z podkładem, a bez niego. Bardzo mi to teraz odpowiada. Czy to znaczy, że podkład Shiseido jest zbędny? W żadnym wypadku - podkład zakrywa co trzeba (piegi, jakieś plamki), wyrównuje cerę i ukrywa rozszerzone pory. Po drugie - rozświetla twarz, ale naturalnie i bez błyszczenia. Nałożony na emulsję Shiseido wytrzymuje 8 godzin z minimalną poprawką w okolicach nosa, a cera "udaje" naturalnie gładką i niemal idealną :) Przedkładam go nad wcześniejszego mego ulubieńca BB Shiseido. Ten jest równie lekki, ale o wiele skuteczniejszy. Świetny! Moja rada na koniec - wybierajcie odcień w dzień, nie przez internet ani też przy sztucznym świetle w drogerii. Konsultantka poradziła mi, abym wykorzystała próbkę w domu w południe i dopiero zdecydowała się na odcień. Rada okazała się bezcenna. Odcień, na który się upierałam (I20 Natural Light Ivory), był widoczny, jaśniejszy niż trzeba, bez tego super dopasowania co 040, który w drogerii wydawał się za ciemny.
    Zalety:
    • półpłynna, lekka konsystencja; szeroka gama odcieni (po raz pierwszy dobrałam dla mnie odcień idealny); wyrównuje kolor, wygładza i rozświetla skórę twarzy; ukrywa rozszerzone pory; dość dobrze i długo trzyma się na skórze (nawet latem)
    Kaoru22
    23 marca 2017 o 17:20
    Aż zbyt Sheer.
    Kupiłam podkład na grudniowych wyprzedażach. Szukałam czegoś lekkiego i nawilżającego i szybko przekonałam się że producent potraktował słowo "Sheer" bardzo poważnie ;) Zacznę od opakowania które moim zdaniem jest świetne. Podkład jest baardzo lejący i twarda plastikowa butelka z malutkim dziubkiem sprawdza się doskonale. Opakowanie jest zawsze czyste i schludne. Kolorystyka ok, a biorąc pod uwagę bardzo słabe krycie nawet bardzo ok bo kolor ładnie dopasowuje się do naszej karnacji. Krycie jak już wspomniałam jest znikome, posiadam kremy BB i kremy tonujące które kryją znacznie lepiej. "Sama chciałaś" - powtarzam sobie w myślach. Wykończenie na twarzy nie jest o dziwo bardzo "mokre" chociaż konsystencja nasuwa na myśl taki scenariusz. Myślę że śmiało mogą używać go osoby ze skórą od mieszanej do względnie zadbanej suchej (suche skórki podkreśla). Żeby nie było ze jest tylko źle (bo nie jest) podkład daje przepiękny efekt po przypudrowaniu. Skóra wygląda jakby była po prostu naturalnie ładna i gładka. Dobrze prezentuje się też na zdjęciach i w kamerze :) Dodatkowo nie robi skórze kuku - nie przesusza, nie zapycha, nie podrażnia. Trwałość jak na taki lekki podkład (aż mną wzdryga jak nazywam to podkładem) jest dobra. W sumie ciężko tak naprawdę ocenić bo skoro coś prawie nie kryje już na wstępie to jak ma zniknąć. W każdym razie nosząc na twarzy ten produkt przypudrowuję skórę 1 raz i to wszystko. Bardzo podoba mi się zapach podkładu - trochę apteczny, zdecydowanie moje klimaty. Podkładu używam od grudnia a już prawie go skończyłam. Koszmarnie niewydajny chyba że naprawdę będziecie używać go w standardowej ilości z kryciem bliskim 0. Tylko 3 gwiazdki. Gdybym miała jeszcze raz stanąć przed wyborem czy kupić go czy nie, to zamiast niego wybrałabym dobry krem BB który ma dodatkowo właściwości pielęgnacyjne. Raczej nie polecam, można znaleźć na rynku znacznie ciekawsze produkty :)