Podkłady

Miss Sporty Naturally Perfect Serum Foundation Podkład Serum 25

byklau
    11 kwietnia 2025 o 9:29
    Używam codzienie
    Używam regularnez najczęściej mieszam z kremem misha. Podklas ma dobre krycie, świetnie sie aplikuje, jest wydajny, posiada przyjemnych zapach. Lupuje najczęściej w promocji które pojawiające sie często.
  • 18 maja 2024 o 12:30
    Beznadziejny
    Kupiłam skuszona recenzjami w internecie. Dla mnie to jednak pieniądze wyrzucone w błoto. Ten podkład jest kwintesencja tego co najgorsze. Śmierdzi, wysusza skórę, podkreśla skórki niesamowicie. Roluje się, postarza. Nie polecam. Z innymi podkładmi nie mam problemów, a ten mnie zawiódł na 100%.
    Zalety:
    • Nic
    • działanie
    • krycie
    • wysuszanie skóry
    • podkreśla skórki
  • 9 maja 2024 o 14:53
    Porażka
    Nie polecam, podkład trzyma się może 3h, później robi plamy. Nawilżenia też nie zauważyłam, tylko podkreślił skórki. Zachęciłam się opiniami w internecie ale widzę że to był błąd. Może inaczej zachowuje się na cerze tłustej. Ja mam mieszaną/suchą.
  • 26 kwietnia 2024 o 18:21
    Do cery dojrzałej daję 8/10
    Zacznę od tego,że skończyłam 50lat i mam cerę mieszaną,tzn większość twarzy normalna i delikatnie przetłuszcza się w strefie T. Podkład kupiłam na promce w Rossmanie,zachęcona obejrzanymi tiktokami. Nie miałam oczekiwań,ot zaciekawił mnie i postanowiłam sprawdzić czy i jak sprawdzi się na dojrzałej cerze. No i mam mieszane uczucia,gdyż z jednej strony podoba mi się jak wygląda na twarzy,ale mam kilka zastrzeżeń które wyjasnię poniżej. Zacznijmy od zalet,podoba mi się opakowanie,jest proste,funkcjonalne,z dobrej jakości pompką. Doceniam fakt,że podkład aplikuje się łatwo i nie zastyga,gdyż to pozwala dopracować ewentualne niedociągnięcia przy aplikacji. Na duży plus jest tez jego trwałość,mimo że nie zastyga to spokojnie wytrzyma 10h bez poprawek,później juz trzeba interweniować ale poprawki są drobne. Nosiłam go ponad 14 h by sprawdzić trwałość i nie zawiodłam się.Delikatnie wytarł się w okolicy nosa i na brodzie,ale większość podkładów znika mi w tych okolicach,niezależnie od tego czy produkt zastyga czy nie. Kolejnym plusem jest też naturalny wygląd po aplikacji,nie robi maski. Co mi się w nim nie całkiem podoba? Fakt że potrafi podkreślić strukturę skóry,zwłaszcza powiększone pory. Nie podoba mi się zapach tego podkładu,jest jakby lekowo/chemiczny,ale na szczęście szybko się ulatnia. Co do stopnia krycia,po pierwszej warstwie krycie jest lekkie,wyrownujące koloryt.Krycie da się dobudować ale do max średniego.Więc jeśli masz więcej do ukrycia,ten podkład Ci w tym niezbyt pomoże.Ewentualne większe niedoskonałości trzeba ukrywać korektorem,ale na plus jest to,że dobrze się dogaduje większością z nich. W związku z tym że chcąc uzyskać większe krycie trzeba też więcej podkładu,to nie będzie on bardzo wydajny. Ogólnie test wypadł na plus,i pewnie będę siegać po niego,szczególnie w okresie wiosenno/letnim,gdyż podkład ma leciutką konststencję. Na koniec wspomnę o największej dla mnie wadzie,wszystkie odcienie mają żółtawe podtony ,i do neutralno/chłodnej cery jaką posiadam niezbyt się nadają.Wybrałam dla siebie odcień nr 10 czyli najjaśniejszy.Na zdjęciach widać jak na buzi wybijają się żółte tony a dekold robi się różowo/czerwony choć na żywo aż tak czerwony nie jest.Myślę że chłodniejsze tony byłyby mile widziane przez posiadaczki jasnej cery o chłodnawych podtonach.
    Zalety:
    • Łatwość aplikacji
    • Dostępność
    • Naturalny wygląd po aplikacji
    • Wysoka trwałość mimo lekkiej konsystencji i niezastygania
    • Produkt nie podrażnia i faktycznie nie jest komadogenny
    • Ładne opakowanie z dobrej jakości pompką
    • Potrafi podkreślać strukturę skóry
    • Uboga gama kolorystyczna,na spory minus jest fakt,że każdy odcień jest ciepławy i ma sporo żółtego pigmentu
  • 2 lutego 2024 o 14:58
    PODKŁAD I SERUM TO DOSKONAŁE POŁĄCZENIE
    Kupując podkłady stawiam na maksymalne nawilżenie. Pod wpływem przychylnych recenzji koleżanek recenzentek postanowiłam kupić Podkład Naturally Perfect Serum od Miss Sporty. Cena nie była zbyt niska , ale postanowiłam go wypróbować ponieważ to jakby dwa w jednym : serum i podkład. Kosmetyk zamknięty jest w przeźroczystej buteleczce z pompką . Używam go już od miesiąca i pompka sprawdza się doskonale. Nakładam tyle podkładu ile w danym momencie potrzebuje . Rozprowadza się bardzo dobrze i pędzlem i gąbką , jak również dłonią. Jest również wydajny , używam go od miesiąca i mam jeszcze pół buteleczki. Kolor jaki wybrałam to 20 i jest on idealnie dopasowany do mojego koloru skóry. Używam go codziennie, co nie wpłynęło negatywnie na moja cerę. Wręcz przeciwnie. Widzę że skóra jest elastyczna , gładka , bez wyschniętych skórek. Nie czuję sciągania ani pieczenia. Podkład nie podrażnia , ani nie uczula. Kosmetyk doskonale współpracuje z pudrem transparentnym oraz rozjaśniaczem. Nie załamuje się na zmarszczkach , nie roluje , dobrze kryje przebarwienia , które posiadam i z którymi walczę . Po całym dniu podkład nadal jest na miejscu , a skóra wydaje się nawilżona i zapielegnowana . Skład kosmetyku jest również ciekawy. W jego skład wchodzą min. pantenol , emolienty i naturalne ekstrakty. Olbrzymi plus za to że jest to produkt wegański. Z całą pewnością mogę potwierdzić że ten zakup jest strzałem w dziesiątkę i już nie zamienię go na inny. Polecam !
    Zalety:
    • skład
    • trwałość