Toniki i hydrolaty

Neostrata Refine, Gel Plus 15 AHA Żel złuszczający

• 6 listopada 2017 o 17:46
    Badzo lubię
    Zaczęłam używać z polecenia Pani dermatolog razem z żelem do mycia i kremem Renewal Cream 12PHA. Żelu używałam na dzień a kremu na noc a potem odwrotnie. Uwielniam ten żel. Trzymał moją twarz w ryzach. Nie powodował łuszczenia skóry (skora do wyprysków, wrażliwa, alergiczna), nie podrażnił. Nie było może efektu wow! ale dla mnie efekt był bardzo zadawalający i na pewno po niego wrócę. Po 4 miesiącach kupiłam serum z kwasem migdałowym bielendy i na razie jestem wierna właśnie jemu, ponieważ w porównaniu z neostratą uzysałam jeszcze lepszy efekt (żadnych wyprysków, za to łuszczenie skóry) Tego produktu nie ma jeszcze w KWC, ale polecam go najbardziej z dotychczasowych testowanych: Renewal Cream 12 PHA. Genialnie nawilża, nie daje od razu super efektów wygładzenia, ale warto go konsekwentnie używać. Genialny!
    Zalety:
    • zapobiega powstawaniu wyprysków
    • skóra się nie łuszczy
    • jest to dobry produkt z kwasami, który pomaga skórze twarzy
    • mega plus za brak substancji zapachowych!!
    • nadaje się raczej na noc lub na dzień bez makijażu
    Wady:
    • opakowanie już raz mi się wylało. Opakowanie jest beznadziejne
    • kleista formuła
    • nie wchłania się, nie nadaje się pod makijaż
    Ajiv
    30 grudnia 2013 o 14:57
    Skuteczny!
    Wybralam ten zel poniewaz Glyco- A 12% przestało dawac zadowalające rezultaty, a z uwagi na zaskorniki ktorepozostały na pamiatke stosowania TriAcneal Avene potzrebowałam jednak kuracji kwasowej zdecydowałam się na półke wyżej. Jestem szczerze i mile zaskoczona! Produkt przede wszystkim jest: + skuteczny + szalenie wydajny + posiada formę przezroczystego zelu + dzialanie widoczne juz po 2 tyg stosowania + prosty skład + pojemność! + ujędrnia skore + wygladza jej powierzchnie + zweza pory + oczyszcza skore z zaskornikow + nieco rozjasnia i wyrownuje koloryt +/- stezenie 15 % AHA jest silne i wymaga wczesniejszego przygotowania skory do tegoz stezenia nizszymi stezeniami kwasów +/- silnie uwrazliwia cere, szczegolnie na skladniki naturalne (olejki eteryczne) +/- cena, choc wysoka w obliczu wydajnosci produktu jak i pojemnosci wyjatkowo korzystna +/- wymaga zastosowania ochrony anty UVProdukt otrzymujemy w szczzelnie zamknietej plastikowej butelce opakowanej w kartonik wraz z instrkcją postepowania. - alkohol w skladzie Po otwarciu produkt jest gotowy do uzycia przez 12 miesiecy i moze byc przechowywany w temp od 15-30 stopni Celsjusza. Opakowanie jest praktyczne - wystarczy nacisnąc na zakretce i wieczko nam sie otwiera. Bardzo higieniczna opakowanie Produkt dozuje sie szalenie latwo i wydajnie. Poniewaz jest w postaci zelu nie wymaga duzej aplikacji, wystarczy odrobina. Nadmiar i tak pojawi sie na twarzy w postaci białego kwasowego sproszkowanego nalotu. Sklad produkt jest prosty, choc nie tak prosty jak w przypadku ukrecenia wlasnego kwasu, mimo to znaczaco krotszy od Glyco-A. INCI: Aqua, Alchohol denat, Glycolic Acid, Propylene glykol, Ammonium Hydroxide, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA. Sklad minimalny zawierajacy niezbedne skladniki i nic ponadto. Mimo alkoholu w skladzie, produkt nie wysuszal. Posiadam cere mieszana, naczynkową, moim problemem byly zaskorniki wokol ust spowowdowane przez TriAcneal, ktore nie chcialy sie otworzyc i oczyscic zarowno po zastosowaniu Glyco A jak i toniku i maski aspirynowej. Stosowałam zgodnie z zaleceniami, czyli z częstotliwością: pierwsze dwa tygodnie jeden raz dziennie wieczorem, od trzeciego tygodnia dwa razy dziennie jeśli skóra dobrze toleruje preparat. W moim przypadku tolerancja byla dosc duza i szybko zaczelam stosowac preparat raz dziennie na noc. Czasami zamiast kwasu stosowalam Retinol lub zwykly poltłusty krem dla odmiany i wydłuzenia procesu. Oczywiscie warto nadmienic ze zaprzestanie stosowania kwasu skutkuje normalizacja stanu cery co rowniez oznacza ze pory nieco sie poszerzaja oraz przy stosowaniu zapychajacych kosmetykow - pojawiaja sie zaskorniki. Dzialanie kwasu jest jednak silne i widoczne. Wyraznie zweza pory, cera sie oczyszcza, oporne zaskorniki nawet na maske aspirynowa rowniez sie otwieraja i zmniejszaja. Ponadto cera odzyskuje blask i wyrownuje sie jej koloryt. Konieczna jest oczywiscie protekcja anty UV. Po wplywem kwasu cera sie uwrazliwia i to dosc silnie, co widoczne jest szcegolnie przy stosowaniu naturalnych kosmetykow. Wszelkie hydrolaty jak i kremy oraz olejki zawierajace olejki eteryczne beda powodowac rumien utrzymujacy sie do 15 minut. Im wiekszy odstep od zastosowania kwasu tym reakcja na te naturalne alergeny mniejsza. Cera bardzo dobrze znosi naturalne oleje (wiesiolek, orzech laskowy, roza musqat, shea, kokos) oraz kremy tj Physiogel czy Avene Tolerance Extreme. Zamiast hydrolatów wskazana woda termalna. _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1