Kremy i maski do stóp

Sylveco Regenerujący krem do stóp

SYLVECO regenerujący krem do stóp 75ml

• 5 lutego 2023 o 10:01
    Pachnie pastą do zębów
    Krem jest typowo na nawilżenie skóry, regeneracji czy zmiękczenia skóry jakoś szczególnie nie zauważyłam. Dosyć szybko się wchłaniał. Zapach prawie podchodzący pod pastę do zębów. Skład naturalny. Średnio wydajny. Ale ni wrócę do niego.
  • 22 listopada 2022 o 14:26
    taki sobie
    Ogólnie chyba nie polecam, jeśli szukacie takiego serio mocno nawilżającego, który tak bardzo usunie ściągnięcie i białe suche miejsca. On nawilży, ale tak średnio. Do tego rozmaryn i brzoza to jednak nie mój zapach, trochę dla mnie śmierdzi, chociaż się już przyzwyczaiłam. Ogólnie spoko, ale następnym razem znajdę inny
    Wady:
    • działanie
  • 3 września 2021 o 18:03
    Ziołowy krem do stóp
    Krem ładnie nawilża i zmiękcza skórę stóp. Po jego nałożeniu pozostaje na skórze film ochronny. Nie jest to efekt lepkiej skóry. Oczywiście warto przed jego nałożeniem użyć peelingu do stóp, aby krem mógł lepiej się wchłonąć i skuteczniej zadziałać. Tak jak każdy kosmetyk wymaga regularnego stosowania. Tylko wtedy uzyskamy efekt zadowalający i docenimy jego działanie i skład. Ma ziołowy zapach. Jeśli dbacie o stopy to na pewno krem pomoże Wam utrzymać je w dobrej kondycji.
    kamoni7
    4 kwietnia 2021 o 12:57
    Lekki, słaby krem, który nie regeneruje skóry stóp
    Krem znajduje się w tubce zamykanej na zatrzask. Opakowanie nie jest przeładowne grafiką, jest proste i czytelne. Krem jest biały i posiada gęstą konsystencję. Pachnie ziołowo, czuje w nim przede wszystkim zapach rozmarynu. Skład ma naturalny i bogaty w składniki przyjazne skórze, takie jak: -bogaty w wit. E olej z pestek winogron, -regenerujący olej arganowy, -uelastyczniające masło shea, -zmiękczający olej ze słodkich migdałów, -olej laurowy o działaniu ściągającym i odświeżającym, -łagodzący i regenerujący wyciąg z brzozy, -nawilżający wyciąg z aloesu, -olej rozmarynowy o dzianiu odświeżającym. Krem łatwo rozprowadza się na skórze. Szybko się wchłania. Daje uczucie odprężenia i odświeżenia stóp. Po zastosowaniu skóra jest miękka, przyjemna w dotyku i nie lepi się. I za to duży plus, bo nie ma nic gorszego niż lepkie i tłuste od kremu stopy. Ale to tylko tyle z pozytywów, ponieważ uczucie miękkości szybko mija. Po kilku godzinach znów czuć nieprzyjemne uczucie suchości i szorstkości skóry. Krem w niczym nie pomógł moim stopom. Nie nawilżył ich, ani nie zregenerował, a tym bardziej nie zmiękczył. Moje pięty wciąż były przesuszone i szortkie. Myślę, że ten krem nadaje się tylko dla nie wymagających intensywnej pielęgnacji stóp. Mocno przesuszonym i problemowym na pewno go nie polecam. Bo skoro krem nie był w stanie zlikwidować najzwyklejszej suchości stóp, to jakim cudem mógłby zlikwidować wszelkie zrogowacenia, zgrubienia i odciski. W obietnicach producent mocno się zagalopował. I do tego jeszcze krem ma słabą wydajność. Po prawie trzech tygodniach musiałam już rozcinać tubkę, żeby wydobyć resztki produktu. Ogólnie ode mnie ten krem dostaje słabe dwie gwiazdki. Zalety: +szybko się wchłania, +nie tłuści skóry, +nie lepi się, +skład, +opakowanie, +zapach, +konsystencja. Wady: -lekki, nie jest kremem regenerującym, -nie poprawia kondycji skóry stóp: nie nawilża, nie wygładza, nie regeneruje, -cena nieadekwatna do pojemności i skuteczności, - słaba wydajność.
    Drogeria Natura
  • 10 lutego 2021 o 13:05
    dla niewymagających
    Ogólnie się tak przyjęło w świecie pielęgnacji, że to co dam nie pasuje do ciała czy twarzy, nasze pięty przyjmą bez najmniejszego protestu. I rzeczywiście tak, bowiem skóra na stopach jest o wiele grubsza niż na innych partiach ciała. Nie zmienia to jednak faktu, że i do niej trzeba podejść metodycznie. Przynajmniej ja tak uważam. Owszem, ze względu na swoją specyfikę wchłonie wszystko, ale czy to wszystko jakoś jej pomaga? No zauważyłam, że różnie z tym bywa. Po zastosowaniu metody prób i błędów doszłam do wniosku, że aby cieszyć się zadbanymi stopami należy stosować kosmetyki, które są do nich przeznaczone. Ten krem zdecydowanie nam w tym pomoże, ale pod warunkiem, że ma on służyć do codziennej pielęgnacji skóry niewymagającej. Krem ma przyjemny lekki aloesowy, świeży zapach. Ma lekką konsystencję, dość luźną, która szybko się wchłania. Nie pozostawia uczucia lepkości. Skóra dzięki temu jest przyjemna w dotyku i mniej wrażliwa np. na otarcia skarpet. Jeśli jednak pojawi się jakieś zrogowacenie czy zgrubienie, a nawet pęknięcie, to już trzeba użyć czegoś bardziej treściwego w swej formie. Ja stosowałam ten krem codziennie rano, aby zabezpieczyć stopy przed skarpetami i grubymi rajstopami w okresie zimowym. W tej formie bardzo dobrze mi się sprawdził.