Szampony do włosów

Dove Hair Therapy, Silk and Sleek, Shampoo Szampon do włosów (nowa wersja)

• 20 listopada 2021 o 21:03
    Jeden z gorszych szamponów, jakie kiedykolwiek używałam
    Sama z siebie nie kupiłabym tego szamponu, bo nie przepadam za kosmetykami do włosów marki Dove, ale sięgałam po niego w domu rodzinnym i niestety podtrzymuje to tylko moją opinię o tej gamie kosmetyków Dove. Opakowanie w porządku, konsystencja i wydajność szamponu również, ale działanie paskudne. Po umyciu włosów były sztywne, szorstkie, absolutnie nie odżywione ani gładkie. Zawsze po myciu używam maski albo odżywki, więc teoretycznie nie było to dla mnie aż tak dużym problemem, skoro od szamponu wymagam jedynie dobrego oczyszczenia włosów, ale nie oszukujmy się, nie sięgam po szampon, który zdecydowanie pogarsza kondycję moich wcale nie tak zdrowych włosów...
    Zalety:
    • wygodne opakowanie; wydajny
    Wady:
    • włosy po użyciu szorstkie i sztywne; absolutnie nie spełnia żadnych obietnic producenta
    bohoo
    5 stycznia 2017 o 21:37
    Moja miłość
    Najlepszy szampon na świecie. Używam go od wielu lat, stosowałam również dawną wersję. Ostatnio wykończyłam ostatnią butelkę i nie wiem czy jeszcze można go gdzieś znaleźć. Mam taką nadzieję! Robi robotę bez zbędnego gadania. Wygładza, włosy puszą się mniej, nie są niesforne, choć zimą i tak się trochę elektryzują. Włosy są delikatne i sypkie, aż chce się ich dotykać. Nie mam też problemu z rozczesywaniem. Poleciłabym go każdej osobie, która ma włosy nieodżywione, plączące się i gęste, tzw. "siano na głowie". Używały go oprócz mnie jeszcze trzy bliskie mi osoby i również były zadowolone z rezultatów. Jedynym minusem był fakt, że po kilku latch stosowani, moje włosy błagały o więcej składników odżywczych i zaczęłam zauważać wzmożone przetłuszczanie oraz wysuszenie skalpu. Z tego powodu stosuję ten szampon zwykle raz w tygodniu, żeby nie obciążać włosów i dostarczać im innych składników odżywczych niż proteiny. Szampon dobrze sprawdza się bez odżywki, zapach kosmetyków Dove również lubię. Włosy zarówno wysuszone suszarką lub naturalnie wyglądają świetnie. Przed każdym większym wyjściem to mój produkt obowiązkowy!
    merde99
    20 lutego 2015 o 12:23
    Niestety nie można już kupić w drogeriach.
    Zakończyli produkcję tej serii. Czy ktoś wie dlaczego? Nie można już jej nigdzie dostać, ewentualnie poprzez sklepy internetowe...pewnie jeszcze przez parę tygodni. Moje włosy na nic tak dobrze nie reagują. \'Jadę na oparach\' tego szamponu i odżywki, używam też innych produktów na przemian z tymi, ale za każdym razem gdy wracam to Silk&Sleek różnica (oczywiście na plus) jest kolosalna. Dlaczego jak coś jest dobre to zawsze kiedyś się kończy. Używam tego produktu od: baaaardzo dawna Ilość zużytych opakowań: niezliczone
  • 22 grudnia 2014 o 9:27
    bardzo fajny
    Szampon kupiłam ponieważ w zimie moje włosy są jeszcze bardziej sianowate i sterczące niż zwykle, zwłaszcza, gdy zdejmę czapkę. Lubię produkty Dove więc zdecydowałam się na ten szampon. Kosmetyk ma piękny zapach (lubię nutę Dove) oraz gęstą, kremową konsystencję. Łatwo się spienia i naprawdę mycie włosów z nim to przyjemność. Niewielka ilość wystarcza na moje długie włosy. Piana jest gęsta, szampon dobrze oczyszcza i łatwo się wypłukuje. Oczywiście po szamponie używam odżywki ale widzę różnicę przy stosowaniu tego szamponu i innych. Po tym szamponie moje włosy są mniej splątane, bardziej miękkie, lepiej odżywione - tak, nawet bez odżywki. Faktycznie mniej się puszą, są śliskie i gładkie. Bardzo ładnie pachną, nie przetłuszczają się szybko. Zniknęły pojedyńcze, niesforne, sterczące włoski. Skóra głowy również jest nawilżona, niepodrażniona, nawet przy codziennym myciu. Ogólnie polecam ten szampon - przy trosce o włosy i skórę głowy naprawdę dobrze myje i daje piękniejsze włosy. Wydajny, ma wygodne i ładne opakowanie. Polecam. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    hula
    23 sierpnia 2014 o 2:09
    swietny
    A ja uważam, że jest świetny. Postanowiłam zrobić testy porównawcze, kupiłam kilka różnych szamponów w jednym czasie: timotei, garnier, dove, cece med, grean therapy. Myłam po kilka dni i przechodziłam na kolejny. Dove wypadł rewelacyjnie! Co mnie rozczarowało, to niby specjalistyczny cece med- o wiele lepsze efekty nawilżenia, wygładzenia są po dove. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno 400ml