Kremy i mleczka do włosów

Receptury Babuszki Agafii Łaźnia Agafii, Specjalny balsam - aktywator wzrostu włosów

• 10 grudnia 2022 o 12:33
    Włosy rosną szybciej!
    Kiedyś często sięgałam po zestaw szampon i balsam/odżywkę z serii, teraz z wiadomych przyczyn więcej nie kupię. Sięgnęłam po ostanie opakowanie jakie zostało w domu z zapasów. Balsam zamknięty został w poręcznej lekkiej saszetce z nakrętką o pojemności 100 ml. Długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego. Niska cena, kiedyś dostępność niemal wszędzie. Konsystencja balsamu/odżywki jest rzadka i szybko spływa między palcami, należy szybko aplikować na włosy i zostawić na 3-5 minut, ja trzymałam dłużej niż zaleca producent. Czas trwania aplikacji umila zapach ziół i kwiatów, bardzo przyjemny dla nosa. Bez problemu można spłukać balsam/odżywkę i rozczesać włosy bez szarpania i wyrywania włosów. Regularnie stosowana wzmocniła włosy i cebulki, przestały wypadać i pojawiło się dużo baby hair, włosy szybciej rosły.
    Zalety:
    • odżywka/balsam naprawdę działa
    • szybka aplikacja i czas trzymania produktu 3-5 minut, a można trzymać dłużej
    • przyjemny zapach
    • poręczne lekkie opakowanie w formie saszetki z nakrętką
    • naklejka w języku polskim z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu
    • pojemność 100 ml wystarczy na dwa tygodnie użytkownika co drugi dzień
    • długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    Wady:
    • szkoda, że dostępne są tylko saszetki o pojemności 100 ml, a nie większe opakowania
    • zbyt rzadka konsystencja szybko spływa między palcami
    • producent Rosja!
  • 1 sierpnia 2022 o 14:35
    Bardzo dobrze sprawdzi się jako odżywka
    Moje włosy są suche, wysokoporowate, kręcone na codzień pielęgnuje je metodą OMO (odżywka/olejek-mycie szamponem-odżywka). Balsamu używałam przez kilka miesięcy, jako drugie O, nakladalam go na całe włosy od nasady aż po same końce zazwyczaj na 10-15 min. Muszę przyznać że efekt po spłukaniu był naprawdę zadowalający. Włosy były wzmocnione, wygładzone, miękkie i lsniące. Nie zauważyłam jednak aby balsam przyczynił się do szybszego wzrostu włosów. Mimo to jednak uważam, że to dość dobry produkt, który warto wypróbować.
    Zalety:
    • Podręczne opakowanie
    • Niska cena
    • Naturalny skład
    • Efekt Wygładzenia
    • Wzmocnienie włosów
    Wady:
    • Leista konsystencja
    • Nie przyczynia się do porostu włosów
  • 24 lipca 2022 o 15:30
    Nie sprawdził się
    Ten balsam nic mi nie pomogł, trochę jest problematyczny. Mam cienkie słabe wypadające włosy. Dla mnie ten balsam zbyt obciążał skalp przez co nie były świeże po umyciu oraz strasznie plątał włosy, nie dało się rozczesać. Nie zauważyłam żadnych efektów braku wypadania włosów. Zapach fajny, mała saszetka.
    Zalety:
    • Zapach i konsystencja
    Wady:
    • Działanie i platanie włosów
  • 10 kwietnia 2022 o 11:17
    Najlepsza w zestawie z szamponem
    Od tej odżywki (wraz z szamponem z serii "aktywator wzrostu") zaczęła się moja przygoda z Babuszką Agafią. Kupiłam kiedyś na próbę zestaw szampon i odżywkę, zachęcona obietnicą szybkiego porostu włosów. Czy rzeczywiście włosy szybciej rosły? Chyba nie... ale za to po ok miesiacu zauważyłam, że nie wypada ich tak wiele jak dotychczas - a to już coś! Na dodatek włosy były lśniące, wzmocnione, odżywione i było ich jakby więcej. Tak zachwycił mnie ten efekt, że zamówiłam w drogerii internetowej od razu 15 szamponów i 15 odżywek (saszetki są małe, a ja mam bardzo długie włosy, więc pomyślałam, że zrobię zapasy i na jakiś czas będę miała spokój), bo nie zamierzałam zmieniać już kosmetyków, skoro te były takie świetne. Jakież było moje zdziwienie, gdy po zużyciu ok polowy zapasów efekty przestały być takie spektakularne, a włosy zrobiły się matowe, jakby obciążone, trochę szorstkie i na dodatek zaczęły się plątać, a nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu! Zrobiłam research i okazało się, że są to kosmetyki dość mocno proteinowe i przeproteinowałam sobie włosy (stąd te "objawy") - dość długo to trwało, bo aż kilka miesięcy, ale udało mi się :) Wciąż uważam, że ta odżywka wraz z szamponem to super baza do pielęgnacji włosów , po prostu umiar jest ważny w każdym aspekcie życia. No i jeszcze z uwagi na obecną sytuację geopolityczną chciałabym zaznaczyć, że nie kupię ich ponownie tylko i wyłącznie dlatego, że są to rosyjskie kosmetyki.
  • 15 lutego 2022 o 17:20
    Ratunek dla wypadających włosów
    Zdecydowanie mój ulubiony balsam na kryzysowe-wiosenne wypadanie włosów. Wracam do niego zawsze gdy wlosy wypadają mi garściami. Mam włosy normalne, raczej bezproblemowe. Jedyny problem to że czasami wypadają jak szalone. Balsam nie tylko hamuje wypadanie włosów, ale po dłuższym stosowaniu widzę na głowie mnóstwo nowych włosków.
    Zalety:
    • skuteczność
    Wady:
    • opakowanie jest niewygodne i mało wydajne. Zdecydowanie wolałabym ten produkt w normalnej butelce
    • niezbyt wydajny, przez to też cena jak za tak małe opakowanie nie powala