Ten krem do włosów bez spłukiwania zakupiłam za bardzo atrakcyjną cenę w Lidlu (za 9,99zł), gdy szukałam latem ratunku dla moich włosów ( opalanie się i kąpiele w morzu -totalnie załamała siie moja pielegnacja włosów, zrobiły się nie dorozczesania). I najpierw stosowałam go ,gdy byłam na urlopie nad morzem w taki sposób:
1) nakładałam na mokre włosy po umyciu , od ucha w dół i efekt był taki,że lepiej rozczesałam włosy :) ale niestety moje włosy traciły bardzo dużo na objętości,były przyklapnięte, a po kilku godzinach wyglądały na tłuste
-ale plusem było to,że przy kolejnym myciu nie miałam z włosami tyle problemów,gdyż w pewnym stopniu ochraniał krem ten przed nadmiernymi promieniami słonecznymi i morską słoną wodą (zabierałam nawet go ze sobą na plażę i nakładałam na włosy,gdy czułam ,że tracą swoje nawilżenie).
A opakowanie w jakim jest zawarty temu sprzyja ,gdyż jest wyposażony w pompkę , nie musiałam obawiać się ,że się wyleje.Konsytencja tego kremu jest dosyć wodnita , dzięki temu bardzo szybko wchłania się we włosy.
A po przyjeżdzie do domu ,mimo że na urlopie używałam go codziennie zostało mi jeszcze 3/4 opakowania.Produkt ten jest MEGA wydajny!!! Używałam 1 opakowanie przez 6 miesięcy.Postanowłam po przyjeżdzie zmienić sposób jego użytkowania ,bo denerwowało mnie,że robi taki przyklap.Użyłam ,więc go tak:
2) przed myciem, na suche włosy ,a na to olejek arganowy i jojoba (efekt: włosy mega nawilżone i wygładzone)
3)'solo' przed myciem na suche włosy ( włosy w trakcie mycie wogóle się nie plątały)
4) na mokre włosy umyte szamponem nałożona dość spora ilość i następnie ponowne umycie szamponem + nałożenie odżywki lub maski (włosy mięsiste, spręzyste,bardziej odżywione)
A także użyłam go:
5) jako serum na końcówki w mikroskopijnej ilości
6)pomagał również ,gdy niezbyt udała mi się w dany dzień pielęgnacja włosów (jakaś nieodpowiednia odżywka lub maseczka), włosy spuszone i jakieś takie niefajne,a nie miałam czasu drugi raz myć włosów ,to ratował mi życie (po nim włosy były od razu w lepszym stanie: nałożyłam go na suche włosy ,poczekałam aż wyschnął i rozczesałam włosy)
A dodatkowo produkt ten nie zawierał silikonów, tylko naturalne ektrakty z aloesu,owoców, gliceryna.Ale mimo wszystko podrażniał mi skórę głowy,tak jakby trochę powodował łupież, gdy się przypadkiem dostał na skalp.Możliwe,że było to też spowodowane szybszym przetłuszczaniem się włosów.
Zalety:
- nawilża, ochrania włosy
- poprawia kondycję włosów
- nie zawiera silikonów
- fajny naturalny skład
- wielofuncyjność (serum,maska,odżywka)
- współgra z innymi produktami do pielęgnacji włosów
- ułatwia rozczesywanie
- opakowanie z pompką
- piękny zapach
- wydajność (przy długich włosach starcza na pół roku)
Wady:
- szybsze przetłuszczanie włosów
- solo' tworzy przyklap
- może podrażnić skóre głowy gdy sie na nia dostanie