Barwa Siarkowa Moc, Tonik antybakteryjny (nowa wersja)

Nika06
    5 października 2015 o 16:06
    Dobry, jednak nie do codzinnego stosowania
    Głównym składnikiem aktywnym kosmetyków z całej tej serii Siarkowa Moc jest jak sama nazwa wskazuje - siarka. Minerał ten wykazuje działanie antybakteryjne, pomaga w stanach zapalnych oraz reguluję pracę gruczołów łojowych. Nie mam dużych problemów z cerą, ale od czasu do czasu pojawiają się niedoskonałości, najczęściej przed @. Pomyślałam, że taki tonik antybakteryjny będzie dobry właśnie do używania w takie dni. Tonik zawiera w składzie alkohol. Z jednej strony to dobrze, bo przyspiesza gojenie się wyprysków, ale z drugiej strony trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić z jego używaniem, bo można sobie przesuszyć cerę. Dlatego też ja podeszłam do niego z pewną dozą ostrożności. Nie używam go codziennie, a jedynie od czasu do czasu. Tonik ma działanie dezynfekujące oraz lekko wysusza drobne wypryski. Odświeża i oczyszcza, nie pozostawia lepkiej warstwy. Producent obiecuje zwężenie porów, ale to przy regularnym stosowaniu, czego ja nie robię, więc trudno mi to ocenić. Jedyne co mi w nim przeszkadza to lekko siarkowy zapach, ale w sumie spodziewałam się tego. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 (200ml)
  • 5 lipca 2015 o 13:10
    Dobry tonik
    Tonik siarkowy to również świetny produkt! Używam go dwa razy dziennie. Bardzo dobrze odświeża skórę, zmniejsza widoczność porów. Nie podrażnia mojej skóry. Bardzo dobrze matowi twarz. Używam tego produktu od: dwóch misięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 7 grudnia 2014 o 19:05
    Kiepski
    Tonik nie poprawia stanu cery. Zalety: +wydajność +nie zostawia tłustej warstwy Wady: -nie matuje -nie zwalcza niedoskonałości -wysusza skórę -powoduje uczucie ściągnięcia skóry Opakowanie jest praktyczne, jeżeli stoi na półce w łazience, jednak kiedy przechylimy opakowanie, płyn może się wylać. Kosmetyk nie robi nic ponadprzeciętnego. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 8 listopada 2014 o 10:53
    Wielka pomyłka
    Kupiłam tonik kiedy miałam problemy ze skórą twarzy. Przeczytałam tyle pochlebnych opinii więc poczyniłam zakup. Jednak u mnie to totalna porażka. Zalety: - dostępność - cena - pojemność - ładne opakowanie i szata graficzna - wygodne zamknięcie - przyjemny zapach - skóra po jego użyciu jest świeża i oczyszczona oraz świetnie przygotowana do dalszych etapów pielęgnacyjnych - wydajny - nie podrażnia ani nie wysusza skóry Minusy: - nie matuje - nie zauważyłam zmniejszenia wydzielania sebum - skóra po jego zastosowaniu się lepi - niestety po jego użyciu wyskoczyły mi podskórne krostki, które bardzo swędziały Używam tego produktu od: sierpień i wrzesień 2014 Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 26 września 2014 o 13:09
    Uwielbiam!
    Bardzo fajny matujący tonik, który naprawdę pomaga mi w walce z niedoskonałościami skóry. Obecnie codziennie używam go z kremem matującym z tej serii i naprawdę zauważyłam poprawę skóry. +fajny zapach +dobrze matuje +niedrogi (Achan około 9zł, Rossmann około 17zł) +naprawdę pomaga +wydajny +dorwałam go wraz z maseczką nawilżającą z tej serii Używam tego produktu od: tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno