Szampony do włosów

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair, Shampoo Szampon do włosów zniszczonych i osłabionych

• 15 grudnia 2021 o 21:31
    Za ciężki
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Moje włosy są cienkie i przetłuszczające się suche na końcach i niestety ten szampon nie jest dla mnie. Zbyt obciążał mi włosy, nie były świeże. Dobrze, że miałam tylko próbkę. Nawet ładnie pachnie, dobrze się pieni ale niestety ten SlS w składzie :/
    Zalety:
    • Nie dla mnie
    Wady:
    • Działanie obciążające
  • 25 listopada 2018 o 18:21
    Kopia Glisskur
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Włosy wyglądają po nim całkiem ładnie. Są wygładzone i świecące. Ale z tym wygładzeniem to jest fajnie przez jeden dzień, bo na następny przy dość cienkich włosach są już bardziej przyklapnięte niż zwykle. Ogólnie to dla mnie kopia produktów z Glisskur. Podobny zapach, konsystencja i efekt. Włosy po umyciu tym szamponem sa bardzo śliskie w dotyku, raz o mało co a bym zapomniała nałożyć odżywkę.
  • 20 października 2018 o 22:29
    Nie dla mnie Schwarzkopf
    Odkąd pamiętam szampony spod szyldu Schwarzkopf nie bardzo mi służyły, niezależnie od serii. Powodowały łupież albo/i okropnie wysuszały. Dlatego przez ładnych kilkanaście lat nawet nie spoglądałam w ich stronę. Ten złoty gagatek trafił do mnie, jak wiele innych szamponów, w boksie kosmetycznym. Mam włosy średnio długie, wysokoporowate, puszące się, a przy nasadzie przetłuszczające, więc sama wybieram łagodne środki myjące, żeby dodatkowo ich nie przesuszać, a i nie zaburzać gospodarki hydrolipidowej skóry głowy. Jestem na etapie zużywania tej całej kolekcji szamponów, więc i ten wzięłam w obroty, jak już trafił w moje ręce. A na wszelki wypadek nie zamawiam już pudełek... Szampon ma formę biało-perłowego żelu o zapachu mocno perfumowanym, dla mnie jednoznacznie kojarzącego się z fryzjerskimi kosmetykami włosowymi. Nie jestem fanką tego typu zapachów, ale nie mogę powiedzieć, żeby ten wybitnie mnie drażnił. Na szczęście na moich włosach długo się nie utrzymuje. Szampon nie jest mocno gęsty, dzięki czemu łatwo można wydobyć go z opakowania. Za to pieni się wyśmienicie, a po myciu bez problemu wypłukuje z włosów. Dobrze się pieni, więc i dobrze oczyszcza. Na moje potrzeby aż za bardzo. Mimo że włosy na długości myję wyłącznie powstałą pianą i raczej ich nie czochram, to i tak są dosyć mocno poplątane i odżywka/maska to konieczna konieczność ;-). Dlatego nie polecałabym ich włosom zniszczonym i osłabionym. Po dłuższym stosowaniu robi delikatne sianko na głowie, więc obietnice producenta można włożyć między bajki. Nie odżywia, nie wygładza i nie nabłyszcza. Jest dobry do porządnego oczyszczenia raz na jakiś czas. Na szczęście nie wpłynął negatywnie na stan skóry głowy. Nie wywołał łupieżu i nie podrażniał jej w żadnym stopniu. Włosy u nasady, o dziwo, były przynajmniej o pół dnia dłużej świeże, co oczywiście nie ma większego znaczenia, ale przynajmniej miałam pewność, że od mycia do mycia włosy będą świeżo wyglądały. Skład jest typowo drogeryjny, bo oparty na SLES. Owszem, w środku składu znajdziemy obiecany ekstrakt z pereł, pantenol i keratynę, ale ten mocno oczyszczający początek nie daje im dojść do głosu. Opakowanie, to plaskata butelka wykonana z elastycznego, ale wytrzymałego plastiku. Otwór ma dobrą wielkość. Butelka zamykana na zatrzask, działający jak trzeba. Góra jest płaska i szeroka, więc nie ma problemu z postawieniem szamponu do góry dnem. Ja mam wersję po tuningu, całą w złocie. Nie wygląda to źle, ale jednak nie moja bajka. Przyznaje bez bicia, że ceny nie znam, a dostępność pewnie jest całkiem dobra, jak na Schwarzkopf przystało. My się już wiecej nie spotkamy, bo na codzień używam łagodnych szamponów, a do porządnego oczyszczania wybieram raczej te najprostsze, najczęściej ziołowe.
  • 3 sierpnia 2018 o 18:29
    Moje włosy go lubią! :)
    Buteleczka elegancka, biała ze złotymi dodatkami, z zamknięciem na klips, który łatwo podważyć mokrymi dłońmi, ale jednocześnie jest na tyle mocny by się sam nie otworzył. Otwór do wydobycia produktu jest dość duży, jednak nie uważam tego za wadę, gdyż ciężko jest go wylać za dużo, bardzo dobrze się dawkuje. Do tego można postawić buteleczkę do góry dnem by wszystko ładnie spływało, dzięki czemu mamy pewność zużycia produktu do samego końca. Jedyny minus to fakt, ze nie widać ile produktu pozostało w środku, gdyż nawet pod światło nie prześwituje... Zapach jest bardzo przyjemny, pachnie takim luksusem i profesjonalizmem. Bardzo mocno wyczuwalny zarówno z butelki jak i w trakcie mycia, jednak na moich włosach nie utrzymuje się zbyt długo (przynajmniej gdy nie stosuję dodatkowo odżywki lub maski). Konsystencja żelowa w kolorze perły. Już mała ilość wystarczy by całą głowę pokryła mega duża ilość piany, jest wiec niesamowicie wydajny. Do tego bardzo łatwo się spłukuje z włosów i skóry głowy. Dobrze, ale delikatnie oczyszcza moje włosy. Mam włosy bardzo puszące się, a po tym szamponie nie muszę za każdym razem nakładać rzeczy bez spłukiwania, bo wyglądają całkiem nieźle. Delikatnie je dociąża, dzięki czemu nie ma efektu pudla. Do tego bardzo łatwo się rozczesują, nie są poplątane. Włosy są ujarzmione i miękkie, może nie jest to efekt wow, ale w porównaniu do zwykłych szamponów różnica jest zauważalna, a też nie oczekuję od szamponów cudów i działania a'la profesjonalna maska do włosów ;) Szampon nie powoduje u mnie problemu ze skalpem, ani nie wysusza włosów, nie powoduje też ich szybszego przetłuszczania. Cóż mogę więcej napisać, moje włosy lubią te serię, więc od czasu do czasu po nią sięgam i sięgać będę nadal :)
    Zalety:
    • ładna i praktyczna butelka
    • bardzo przyjemny zapach
    • bardzo dobrze się pieni
    • wydajny
    • łatwo się spłukuje
    • nie plącze/przesusza włosów
    • po użyciu łatwo rozczesać włosy, są miękkie i ujarzmione
    ev6
    11 kwietnia 2017 o 17:26
    zapewnił mi efekt siana w połączeniu z widowiskową elektryzacją
    Szampon kupiłam kiedyś awaryjnie na wyjeździe, myśląc że przy tej okazji odkryję coś fajnego - i niestety nie mogę powiedzieć o nim jednego dobrego słowa. Szampon powinien polepszać stan włosów, albo przynajmniej być neutralny. Ten znacząco pogorszył. Początkowo winiłam klimatyzację, ale potem okazało się, że to szampon nawalił. Po jego odstawieniu, czy klimatyzacja, czy inne utrudnienia, stan włosów wrócił do normy. Wróciłam do szamponu - znowu to samo. Czyli - nieustannie, upierdliwie puszące i elektryzujące się włosy. Cokolwiek robiłam, włosy aż trzeszczały, jakby mnie ktoś naelektryzował. W życiu nie miałam czegoś takiego po żadnym kosmetyku do włosów. Co za tym idzie - zero wygładzenia i nawilżenia, a wręcz przeciwnie - po umyciu miałam efekt siana, możliwy do zlikwidowania tylko mocną odżywką (ta z serii nie zdziałała nic). Suche, szeleszczące, szorstkie włosy, tragedia. Dodatkowo szampon ma kiepskie właściwości myjące - słabo się pieni (wybaczyłabym, gdyby był produktem pod szyldem eko, bez SLS), kiepsko domywa, właściwie tylko wysusza włosy zamiast je oczyszczać. Być może po prostu ten szampon i ta linia nie są dla mnie, najwięcej niewypałów do włosów trafiłam własnie w Schwarzkopfie, coś w składzie może ze mną nie współgra - komuś innemu może pasować, ja mogę ocenić tylko na zero punktów. Nie tylko nie pomaga, ale szkodzi. Wyrzuciłam w połowie, nie kupiłam więcej.