Wody perfumowane damskie

Avon Today Tomorrow Always Together EDP

• 24 listopada 2021 o 20:00
    Przyjemniak.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Dość ciężki, wykonany z grubego szkła. Zakrętka pasująca do całej reszty zapachów z tej serii. Przyozdobiony ładną koronką, na flakonie napis sugerujący, który to zapach. Całość opakowana w przyjemny dla oka kartonik. Flakon ładnie prezentuje się na toaletce, rzucony luzem do torebki nie niszczy się, nie otwiera się. Producent zapewnia tylko jedną pojemność 30 ml. Wrażenia: To propozycja mocno kwiatowa. Zapach jest delikatny, subtelny, a zarazem odświeżający i słodki. Na skórze rozwija się dość szybko, ale każda faza jest dobrze wyczuwalna. Projekcja zapachu jest niewielka, nie tworzy za sobą ogona. Jest to raczej zapach z tych, które trzymają się bliżej skóry. Powiedziałabym, że to typ otulający. Zupełnie inna bajka niż pierwszy zapach z tej serii, który jest ciężki, mocny. Ten jest kompletnym przeciwieństwem, ale jest zbliżony do pozostałych TTA o pojemności 30 ml. Na początku słodycz brzoskwini, później przechodzi w tonacje kwiatowe, delikatne a zarazem słodkie. Całość zamyka piżmo i bursztyn, które są dobrze wyczuwalne. Przez to, że szybko wietrzeje nie jest wydajny. Kolejny minus za dostępność – w wybranych katalogach lub u konsultantki na allegro. Myślę, że ta kompozycja będzie idealna na wiosnę i lato, przez swoją delikatność i świeżość. W zimie nieco się zatraci. Jest dość uniwersalny, sprawdzi się zarówno na co dzień jak i na wieczorne wyjście ze znajomymi czy randkę. W moim odczuciu zapach jest genialny, ale kiepska trwałość, która przekłada się na stanowczo mniejszą wydajność - zdecydowanie na minus. Cena regularna również za wysoka w stosunku do jakości. Typ kobiety: Myślę, ze to kompozycja dla kobiety pełnej wigoru, radosnej, ale sprawdzi się też dobrze jako zapach bardzo młodej dziewczyny. Trwałość: Jest dość średnia – wystarcza mi na około 4 godziny, ale jak wietrzeje to do zera. W ciągu dnia przydałoby się kilka razy poprawić aplikację. Na ubraniach jest nieco lepiej, bo czas jest wydłużony do 8-10 godzin.
  • 20 lipca 2018 o 20:25
    kolejnyyy
    Kolejny cudowny zapach z tej serii. Dobrze dobrany skład powoduje odświeżenie i relaks w jednym. Nadaję się na każdą okazję. Dość wytrzymały. Zapach zawiera esencje kwiatowe dobre na każdą porę roku. Bardzo szybko i łatwo się go aplikuje :)
    U konsultantki
  • 9 lipca 2016 o 17:02
    Słodka świeżość
    Bardzo fajne perfumy, które przypadły mi do gustu już przy pierwszym użyciu. Zapach mi coś przypomina, ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie co - przez co staje się on dla mnie bardzo intrygujący i zachęca do zostania przy nim na dłużej. Jest to kompozycja bardzo kwiatowa, a zapach bardzo kobiecy - po prostu czarujący. Ma w sobie to coś co przyciąga jak magnez. W ciągu dnia zapach spokojnie rozwija się na skórze ukazując coraz to lepsze akcenty. Bardzo spodobała mi się trwałość - naprawdę długo wytrzymuje. Co więcej nie trzeba wiele zaaplikować na skórę, żeby zapach był wyczuwalny i nas otulił - perfumy po zakupie zostają w naszym domu bardzo długo. Flakonik to jest dla mnie dzieło sztuki - idealnie komponuje się z zapachem tych perfum, a co więcej przyciąga uwagę i cieszy oko. Jestem zachwycona tym zapachem - naprawdę jest warty uwagi.
  • 17 lipca 2015 o 22:32
    optymistyczny zapach
    Od lat nie zamawiam już perfum z Avonu bo zawiedziona trwałością i wtórnością tej marki obiecałam sobie, że stawiam tylko na perfumy z wyższej półki. Ten zapach wyczułam na przyjaciółce, przypomniał mi o Mexie Women (ten żółty), który miałam wiele lat temu. Psiknęłam sobie na nadgarstek i .. przepadłam. Dawno nie czułam w Avonie tak świetnego zapachu. Fajny, owocowy, pobudzający, wywołujący uśmiech. Nie mam skojarzeń z poprzednimi zapachami tej serii. Today to nie moja bajka a Tommorow to zapach mojej Mamy, inne wąchałam ale są zupełnie nijakie i niezapamiętywalne. Together to prawdziwa perełka. Klimatem przypomina mi jeszcze Hugo Bossa Orange - orzeźwienie i soczysta rozkosz, tutaj bardzej pomarańczowa bo w Avonie mamy brzoskwinie. Buteleczka bardzo fajna i idealnie pasuje do zapachu. Jedyne ale i za to gwiazdka w dół to kiepska trwałość, dlatego mam kolejną flaszkę w zapasie, bo trzeba się często dopsikiwać. Na cenę nie będę narzekać bo dałam po 5 funtów (25 zł) za flakon. W cenie regularnej nie polecam. Ogólnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Sam zapach na +5 Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 30 ml
    Luana5
    12 listopada 2014 o 15:50
    Piękna kwiatow kompozycja
    Bardzo spodobała mi się ta woda. Co prawda jest to seria limitowana, ale juz dosyć długo jest w katalogach. Począkowo brzoskwinia jest dosyć intensywna. Nadaje nieco słodkości i lekkiego ciepełk. Potem rozchodzaą się tonacje kwiatowe delikatne białe kwiaty z irysem. Coś n pikantnego wyczuwam również. Całość ładnie zamykaja tonacje bursztynu i przyskórnego piżma. Ja na trwałosć nie narzekam 5-6 godzin utrzymuje się na skórze. Rozwija się ,zmieiając tonacje i klimty. Ciekawy flakonik uzupełnia całość. Używam tego produktu od: od 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 cały, w połowie drugiego

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie