Pomadki i szminki

Smashbox Be Legendary Lipstick Pomadka do ust

• 26 maja 2019 o 14:36
    Meh
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kupiłam zestaw mini pomadek Be Legendary, ponieważ wychodził korzystnie cenowo. Niestety, żałuję zakupu. Pomadki nie są matowe, ale w zestawie była dołączona miniaturka 'zmatawiacza' do szminek. Trzeba przyznać, że szminki są dosyć dobrze napigmentowane, problematyczny jest jedynie fiolet o nazwie 'Tabloid'. Niestety, pomadki nie są zbyt trwałe. Odbijają się na szklankach, chusteczkach, wszędzie. Trzeba często poprawiać makijaż ust. Najbardziej zawiodło mnie to, że pomadki te rozlewają się poza kontur ust, co wygląda bardzo nieestetycznie. Podsumowując, kolory ładne, ale jakość szminek niematowych nie zachwyca.
    Zalety:
    • kolory
    • pigmentacja
    Wady:
    • rozlewa się poza kontur ust
    • łatwo 'znika'
    missimo
    11 listopada 2018 o 23:38
    Niewiele się spodziewałam, dostałam wiele
    Posiadam kolor made it matte, bardzo głęboka, bordowa czerwień o matowym wykończeniu, chociaż w rzeczywistości jest to bardziej wilgotne wykończenie. Nie spodziewałam się prawdę mówiąc wiele po tej szmince, bo nigdy nie była hypowana, nikt nigdy o niej specjalnie nie mówił, więc myślałam, że po prostu nie ma o czym mówić. Kupiłam głównie ze względu na kolor, bo takiego szukałam. Ale mnie ta szminka zaskoczyła. Przede wszystkim muszę zacząć od przepięknego opakowania, które jest wykonane z wysokiej jakości materiału i jest naprawdę porządne i eleganckie. Co do samej szminki, poezja. Mięciutka, kremowa, świetnie napigmentowana, ale wystarczająco twarda aby dokładnie obrysować ją usta. Nawet przy tak ciemnym kolorze wypełniłam usta jednym, dwoma pociągnięciami. A teraz pomówmy o trwałości. Szminka wytrwała nawet test z tostów z baked beans (kto jadł, ten wie jakie to jest brudne). Co tam wytrwała, wyszła bez żadnego szwanku, jakbym nic nie jadła! Co więcej, nie odbiła mi się na brodzie, co czasem ma miejsce gdy jem. Prawda, szminka zostaję odrobinę na kubkach, ale na ustach wydaje się, jakby nic nie schodziło. Z wielką chęcią przetestuję inne kolory i wtedy będę mogła przyznać "HIT". Teraz jeszcze przypomniało mi się, że bardzo przypomina mi szminkę z Paese, zarówno konsystencją jak i trwałością, chociaż ta jest lepszej jakości. Obie polecam przetestować.
    Zalety:
    • piękne, porządne opakowanie
    • miękka konsystencja, bez problemu się rozprowadza po ustach, ale także bez problemu kontur wyrysować
    • mocna pigmentacja, starcza 1 czy 2 przesunięcia po ustach
    • naprawdę niesamowita trwałość
    • duży wybór kolorów
    Wady:
    • może trochę cena, chociaż moim zdaniem warta + jest czasem na promocjach w sephorze
  • 28 czerwca 2018 o 11:38
    Kolorowe maselko
    Posiadam odcien Plum Scene i konkretnie tej szminki nie polecam (mozliwe ze inne kolory maja inna formule). Niesamowicie nasycony kolor, piekny blask (prawie blyszczyk) i super nawilzenie nawet dla bardzo suchych ust. ALE po 2-3 godzinach strasznie sie rozplywa za linije ust nawet przy nakladaniu na kredke (najlepsza na swiecie kredke MAC). Nie jest trwala i po posilku wyglada to brzydko...
    Zalety:
    • nawilza suche usta
    • nasycony kolor
    • niesamowity blask
    Wady:
    • rozplywa sie po ok 2 godzinach
    • nie wytrzymuje nawet napoju (nie mowie juz o posilku)
  • 25 sierpnia 2017 o 2:02
    kremowa
    Mam ją w odcieniu Stylist Matte, czyli tak ciemny róż, wpadający z nudziak. Taki mój lepszy kolor ust. Jestem wierną wielbicielką pomadek MAC i tę ze Smashboxa dostałam w prezencie i jestem całkiem zadowolona. -kremowa -trwała -przyjemnie się ją aplikuje -ładnie pachnie -fajne, magnetyczne opakowanie -wydajna -nie wysusza ust -jest matowa, ale nie jest to taki płaski mat Ogólnie produkt jest dobry, ale za taką cenę nie warto. Można dostać coś równie dobrego, a spokojnie tańszego.
  • 17 lutego 2017 o 23:25
    Polecam
    Skusiły mnie dwa przepiękne kolory tej szminki: nude beach oraz famous. Oba są nudziakowe- pierwsza jest beżowo-brzoskwiniowa, druga neutralna, w kolorze ust. Oba kolory noszę do pracy, ślicznie uzupełniają casualowy makijaz. Mają kremowe wykończenie, ale mimo to nie są bardzo komfortowe w noszeniu. Przez cały czas czuje się je na ustach. Ponadto zostawiają tłuste ślady na szklankach i po zwykłej herbacie nie ma po nich śladu. Dlaczego mimo to je polecam? Po pierwsze- kolory są przepiękne, baardzo mi odpowiadają, zwłaszcza nude beach. Mimo ogromnego wyboru pomadek na rynku, ciężko znaleźć twarzową szminkę dla ciepłych karnacji.Po drugie, są dobrej jakości- nie ważą się i ładnie, równomiernie ścierają. Po trzecie- nie wysuszają ust. Mimo wszystko szukam dalej...