Pomadki i szminki

Avon Mark, Prism Lipstick Szminka z efektem pryzmatu

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 stycznia 2024 o 11:09
    Szminkę z kolekcji Prism otrzymałam w prezencie już jakiś czas temu, jednak ze względu na jej nietypowy kolor używam jej od tamtej pory sporadycznie. Ciekawiła mnie ta seria odkąd weszła na rynek, szczególnie, że efekt pryzmatu nie był mi wcześniej znany. Szminka w kolorze Sonic Boom to dobra opcja dla osób lubiących się wyróżnić z tłumu, świetnie uzupełnia makijaż wieczorowy i nie pozwoli nikomu przejść obojętnie. OPAKOWANIE Opakowanie jest na prawdę eleganckie i prezentuje się ciekawie. Połączenie ciemnego fioletu z małymi błyszczącymi drobinkami wygląda bardzo elegancko. Opakowanie ładnie wygląda na toaletce i w kosmetyczce. Wykonano je z trwałego materiału i nawet upadki nie są mu straszne. Sztyft działa bez zarzutu. Szminka zapakowana jest w mały, zgrabny kartonik w kolorze czarnym charakterystyczny dla serii Mark. SZMINKA Posiadam kolor Sonic Boom, który jest odcieniem ciemnego fioletu z mieniącymi się drobinkami. Kolor raczej na szaloną imprezę lub do makijażu artystycznego, raczej nie na co dzień, a przynajmniej ja używam go od wielkiego dzwonu tylko na jakąś szaloną imprezę. Szminka jest odpowiednio ścięta, dzięki czemu łatwo ją nałożyć dokładnie, nie potrzeba przy tym konturówki. Ma przyjemną i łatwą w aplikacji konsystencję. Wykończenie jest naprawde ładne a drobinki wyglądają na ustach elegancko, efekt nie jest przesadzony. Świetna pigmentacja to kolejna zaleta – 1 warstwa wystarczy, aby uzyskać wyrazisty kolor. Komfort noszenia jaki zapewnia ta pomadka jest optymalny. Szminka ma dobrą trwałość. Warto polować na nią w promocji. Chętnie zakupiłabym bardzie codzienny kolor jak np. brązy lub beże, których w gamie kolorystycznej tego produktu nie brakuje. PLUSY: + duży wybór kolorów + nie wysusza ust + komfortowo się ją nosi + jest dobrze napigmentowana + trwała + ma ładne opakowanie
  • 12 listopada 2021 o 10:37
    niezbyt warta uwagi
    To "szminka z drobinkami odbijającymi światło" i faktycznie tak jest - szminka ma brokat oraz ogólnie błyszczącą konsystencję. Opakowanie kartonowe bardzo ciężko się otwiera bez zepsucia go, a te opakowanie plastikowe w środku ma ładny, brokatowy, ciemnofioletowy i porządny wygląd. Zapach ma delikatnie słodki. Aplikuje się ją komfortowo, ale niestety szminka odbija się na szklance podczas picia i nie jest bardzo trwała - nie zaufałabym jej podczas szalonej nocy sylwestrowej. Na stronie ten kolor wygląda jakby był to ciemniejszy, brudny odcień różu, a w rzeczywistości jest różem Barbie. Nie zachwyciła mnie w sumie niczym, na pewno nie kupiłabym jej kolejny raz.
  • 29 września 2021 o 21:41
    Gwiazdeczka
    Produkt zakupiony u konsultantki ma ładne opakowanie wybrałam odcień Cosmic Float różowo-fioletowy kolor w chłodnym odcieniu ma owocowy zapach lekką kremową konsystencję dobra pigmentacja ładne krycie ,nadaje ładny opalizujący blask średnio trwała ,ładny kolor wg raczej nie na imprezę niż na co dzień
    Zalety:
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Pigmentacja
    • Krycie
    • Ładny kolor
    • Opalizujący blask
    • Średnio trwała
  • 22 lipca 2020 o 12:36
    Jednak nie
    Właściwie jestem fanką matowych pomadek w bordo, czerwieni i nude. Uznałam jednak, że może warto mieć jakąś jaśniejszą i z połyskiem. Ot tak dla rozróżnienia. Pomadka katalogowo jest w dobrej cenie. Korzystnej. Oczywiście cena regularna jest znacznie mniej przyjemna dla oka. Opakowanie ładniutkie, naprawdę wyróżnia się, zwraca na siebie uwagę. Przyjemnie wygląda w kosmetyczce. Zakup ułatwia również szeroka gama kolorystyczna. Dla każdego coś miłego. Sama wybrałam odcień Celestia Crush- dla mnie do odważny wybór, zwłaszcza przy mojej jasnej cerze. W katalogu wyglądał na chłodny róż z lekkim połyskiem, naprawdę okazał się zbyt jasny. Pomadka ma trochę nieprzyjemny, z lekka tandetny zapach. Sztyft miękki, aplikacja produktu przychodzi bez większego problemu. Niestety krycie nie powala. Może przy ciemniejszych kolorach wygląda to lepiej, ale przy jasnym różu potrzeba kilku warstw, aby nie pozostały nam na ustach prześwity. Od razu po nałożeniu wygląda naprawdę ładnie. Drobiny lekko odbijają światło przez to ten połysk jest specyficzny, ale ciekawy przez to. Z czasem niestety zauważyłam przesuszenia. Nie ma też możliwie długiej trwałości. O ile sama pomadka schodzi w miarę estetycznie, równomiernie, to same drobiny migrują i one jako jedyna pozostają na ustach. Nie jestem nią zachwycona. Już sam kolor nie przekonuje mnie do siebie, a ta migracja drobin już w ogóle. Nie jestem co do niego przekonana i raczej odpuszczę sobie kolejny zakup. Nie w moim guście.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Szeroka gama odcieni.
    • Ładne opakowanie z połyskiem.
    • Dobry sztyft.
    • Połysk.
    Wady:
    • Realny kolor pomadki nie pokrywa się ze zdjęciem w katalogu.
    • Nieprzyjemny zapach, trochę wieje tandetnie tanią pomadką.
    • Słabe krycie, powstają mocne prześwity.
    • Przesusza.
    • Niska trwałość.
    • Migrujące drobiny.
  • 29 czerwca 2020 o 14:33
    "Nude Eclipse" - niby nudziak, a jednak róż.
    Zacznę od tego, że od pierwszego ujrzenia oczarowało mnie opakowanie szminki - piękny, ciemny fiolet mieniący się mnóstwem różowych drobinek w świetle. Produkt "Made in Poland" - jak podaje producent na opakowaniu. Szminka Prism w kolorze Nude Eclipse zachwyciła mnie swoją "nieoczywistością" - jest niby-"nudziakiem", a jednak okazuje się pięknym różem na ustach, ale nie takim "nachalnym", tylko bardzo przyjemnym dla oka, migoczącym drobinkami różem. Tak, według mnie, opakowanie idealnie pasuje do wnętrza. Szminka jest dość miękka, bardzo kremowa. Kolor ładnie wygląda na ustach, jednak z czasem różowe drobinki (migotki, błyskotki) migrują i... mam je wszędzie (na brodzie, policzkach) no i na ustach też trochę tego "błysku" zostaje. Mimo połyskliwego charakteru produktu, uważam, że jest to szminka bardzo dobra na codzień. Doskonale nawilża skórę ust i nie potrzebuję robić pod nią podkładu z pomadki ochronnej czy też kremu. Usta są miękkie, wyglądają dobrze. Produkt nie przesusza, nie powoduje suchych skórek. Jestem zadowolona i na pewno kupię jeszcze inne kolory Avon Mark Prism. Polecam! Fajna szminka i stosunkowo wydajna.
    Zalety:
    • kolor, - działanie pielęgnacyjne, - jakość.
    Wady:
    • drobinki migrują z ust na pozostałe części twarzy.