Odżywki do włosów

Pharmaceris H - Stimulinum, Odżywka stymulująca wzrost włosów

Pharmaceris H Stimulinum Odżywka stymulująca wzrost włosów 150 ml
Apteka Polska APTE.PL
Pharmaceris ODŻYWKA STYMULUJĄCA WZROST WŁOSÓW H-STIMULINUM
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris H Odżywka stymulująca wzrost włosów, 150 ml

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Momo
    17 marca 2023 o 19:03
    Pobudziła wzrost włosów!
    Pomimo, że nie stosowałam jej, jak zaleca producent, po każdym myciu, to jednak zadziałała! Co prawda nie urosły mi włosy do pasa, bo mam problem z ich łamliwością na końcach, ale widzę po odrostach, że stymulacja działa! U mnie sprawdziła się doskonale! Zaczęłam ją stosować po zakończeniu kuracji tricho-lotionem Bandi, który nie ruszył wzrostu moich włosów. Po ok. 2 miesiącach aplikacji zauważyłam, że włosów przy głowie mam wyrażnie więcej i są ciut dłuższe, a i odrost szybciej musiałam farbować!
    Zalety:
    • pobudza włosy do wzrostu
    • hamuje wypadanie
    • powoduje baby hair
    • nie podrażnia
    • wydajna
    Wady:
    • może obciążać delikatne włosy
  • 17 lutego 2023 o 10:04
    Nie zauważyłam większej różnicy
    Stan włosów: Bardzo długie Proste Zniszczone Suche DOSTĘPNOŚĆ – najłatwiej dostępny w aptekach OPAKOWANIE – plastikowa buteleczka z solidnym zamknięciem SZATA GRAFICZNA – prosta, kojarzy się z produktami aptecznymi SKŁAD – bardzo dobry WYDAJNOŚĆ – bardzo długi czas, ponad miesiąc ZAPACH – delikatny KONSYSTENCJA – kremowa, nie obciąża włosów TRWAŁOŚĆ – nie wiem ile opakowań by trzeba było zużyć, żeby efekty były widoczne EFEKT – włosy były miękkie – to jedyny plus, prowadziłam wnikliwe obserwacje ile tracę włosów i po miesiącu nie widziałam żadnej różnicy, włosy tak samo wypadały, a baby hair też nie doświadczyłam, więc moje włosy wyraźnie nie polubiły tej odżywki, a kupiłam ją ze względu na wypadanie włosów po chorobie ZESTAW – jest dostępny szampon i wcierka PODRÓŻ – nie sprawdzałam CENA – drogo
    • szata graficzna
    • skład
    • miękkie włosy
    Wady:
    • trwałość
    • efekt
    Vamur
    3 sierpnia 2022 o 14:31
    Niestety nie dla mnie
    Używałam razem z szamponem z tej serii oraz peelingiem. U mnie te kosmetyki się nie sprawdziły, niestety. Odżywka ma ładne i wygodne opakowanie, jest wydajna, przyjemna w użyciu. Nie podrażnia, nie uczula, włosy są po niej całkiem ładne i łatwo się rozczesują. Nie spełnia jednak swojej podstawowej funkcji, stosowana regularnie i wspomagana suplementami przez kilka miesięcy zupełnie nie wpłynęła na porost włosów czy zahamowanie ich wypadania. Jeśli chodzi natomiast o wygładzenie włosów czy ich dociążenie to też nie jest to najlepsza odżywka jaką miałam dlatego u mnie jest to zakup nietrafiony.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Wydajna
    • Nie uczula i nie podrażnia
    • Ułatwia rozczesanie włosów
    Wady:
    • Nie hamuje wypadania
    • Nie wpływa na porost
  • 24 czerwca 2022 o 11:12
    Do spółki z szaponem działa fenomenalnie
    Moje włosy jakiś czas temu niesamowicie wypadały po ciąży oraz wielomiesięcznej kuracji lekami przeciwzakrzepowymi. Wraz z szamponem marki Pharmaceris mającym za zadanie eliminację problemu wypadania sięgnęłam również po odżywkę H-Stimulin tej samej marki. Odżywka dedykowana jest włosom wypadającym i ma stymulować wzrost włosów. Produkt znajduje się w białej tubie z plastiku i wygląda "aptecznie". Dozowanie- przez dziurkę w nakrętce, trzeba sobie go wyciskać. Odżywka ma średnio gęstą konsystencję, ale nie spływa z włosów. Jest białego koloru i ma zapach męskiego żelu pod prysznic. Odżywkę w zestawie z szamponem Pharmaceris stosowałam ponad 2 miesiące, po 2-3 razy w tygodniu. Efekt był naprawdę zadowalający- po tych dwóch miesiącach zauważyłam wysyp baby hair na mojej głowie. Nowych włosów było mnóstwo stąd stwierdzam, że kosmetyki w duecie dały pożądany efekt. Nie wiem niestety, czy stosowanie odżywki indywidualnie dałoby taki sam rezultat. Dla utrzymania efektu stosuję to duo do dziś, dwa razy w tygodniu, przeplatając z szamponem przeciwłupieżowym. Wypadanie nie powraca, a nowe włoski jak najbardziej rosną i czupryna w widoczny sposób się zagęściła. Polecam wszystkim, którzy chcą mieć z głowy problem wypadania włosów :)
  • 7 listopada 2021 o 22:37
    Nie dziala
    Nie rozumiem sensu odżywki do włosów która mam trzymać na skórze głowy? Nie lepiej kupić wcierkę, która jest do tego przeznaczona? Ta odżywka sprawiała ze moje włosy były tluste już pod koniec dnia, jest zbyt ciężka dla cienkich słabych wypadających włosów, żeby trzymać ja na skórze głowy. Poza tym ładnie pachnie i nie płacze włosów. Wiec taka sama odzywka jak inne. Nie zauważyłam zmniejszonego wypadania włosów.
    Zalety:
    • Zapach nie placzę
    Wady:
    • Tluste włosy po użyciu