Mydła

Kropla Zdrowia Mydło naturalne z nanosrebrem i białą glinką

Mborka
    26 lipca 2023 o 14:21
    Neutralny ciekawy zapach
    Zapach jest w porządku, lepiej aby miało taki zapach neutralny/trochę aptekowy niż brzydko pachniało albo miało dodatki perfumowane. Świetne jeżeli chodzi o pielęgnację skóry dłoni zimą, pomaga zaleczyć przesuszenia i ranki powstałe od wiatru i chłodu. skuteczne i dosyć wydajne
  • 24 lipca 2021 o 11:58
    Moje odkrycie roku!
    Mydło z nanosrebrem i białą glinką kupiłam w czasie pandemii do dokładnego mycia i dezynfekcji rąk. Cenię sobie kosmetyki naturalne, a jednocześnie chcę, aby były skuteczne .... i takie jest właśnie mydło z Kropli Zdrowia. Jest bardzo delikatne, nawet dla wrażliwej lub podrażnionej skóry, ma przyjemny zapach i konsystencję, poza tym opakowanie jest duże, więc starcza na długi czas.
    Zalety:
    • skuteczność
    • delikatna formuła
    • dobry skład
    • wydajne opakowanie
    domkep
    13 września 2020 o 13:03
    Bardzo dobre
    Mydło kupiłam w aptece na początku pandemii do mycia i dezynfekcji rąk, z czasem stało się mydłem uniwersalnym, w tym również środkiem do mycia twarzy. Mydło nie wysusza i nie podrażnia skóry, nawet skóry wrażliwej. Delikatnie ją pielęgnuje i pozostawia gładką. Ma przyjemny leciutki zapach. Jest wydajne. To co mi w nim nie odpowiada to wysoka cena, ale rozumiem, że za jakość się płaci.
  • 1 kwietnia 2020 o 20:36
    Ulubione mydło do mycia twarzy :)
    Nie wiedziałam ze taki produkt istnieje, na jednym z forów internetowych ktoś polecił i zachwalał, że dla skóry problematycznej jest doskonałe :) Kupiłam, ponieważ brakowało mi delikatnego i nie podrażniającego produktu który usuwa resztki makijażu i płynu micelarnego przygotowując skórę do dalszej pielęgnacji :) Mydło jest rzeczywiście bardzo delikatne, lekko się pieni , świetnie usuwa pozostałości tuszu do rzęs i ogólnie makijażu nie podrażniając przy tym oczu. Zdarza mi się, że pomijam płyn micelarny i stosuję do mycia tylko to mydełko. Jedna pompka wystarcza na dokładne umycie całej twarzy, szyi i dekoltu więc mydło jest bardzo wydajne i tanie. Opakowanie z pompką - bardzo praktyczne. Skóra po zastosowaniu jest lekko ściągnięta, wymaga natychmiastowego nałożenia toniku i nawilżacza - więc mydełko lekko wysusza. Najważniejszą jego zaletą jest to, że nie robi krzywdy, a skóra przy regularnym stosowaniu normuje się i uspokaja. Niedoskonałości jest mniej, pory obkurczone a cera świeższa :) Super delikatne i skuteczne mydełko za niewielkie pieniądze
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • koi podrażnioną skórę
    • świetnie zmywa makijaż
    • nie szczypie w oczy
    • bardzo wydajne
    • delikatne
    • tanie
    • jest polskie
    Wady:
    • nie ma wad :) poza tym że można je kupić praktycznie tylko przez internet
  • 6 lutego 2020 o 12:19
    Mój hit
    Nie wiem ile zużyłam butelek tego mydła ale na pewno kilka :) uwielbiam je za swoją wszechstronność. Zdarza mi się, kiedy chce szybko usunąć makijaż lub nie chce mi sie robić dwuetapowego oczyszczania, zmyć tym mydłem makijaż i powiem szczerze że bardzo dobrze sobie z tym radzi. Jeżeli chodzi o mycie nim twarzy zamiast żelu to też mi się zdarza choć nie radzę używać go codziennie bo może przesuszać. U mnie, choć mam cerę tłustą powodował spore ściągnięcie po myciu. Za to od początku odkąd go mam używam go do higieny intymnej i spisuje się świetnie, mojemu synkowi myję nim włosy i jego problemy skórne głowy zniknęły. Służy mu też jako żel pod prysznic. Poleciłam go już kilku osobom i wszystkie są zadowolone.
    Zalety:
    • produkt bardzo wydajny
    • przystępny cenowo
    • opakowanie z pompką
    • fajny, delikatny zapach
    • skuteczny
    Wady:
    • dla mnie nie ma