Kremy i maski do stóp

Joanna Sensual, Zmiękczający krem do stóp z kolagenem morskim

Joanna Sensual Kolagen Morski zmiękczający krem do stóp 100 g

• 7 lutego 2023 o 19:08
    Świeże, gładkie i nawilżone stopy. ;)
    Zmiękczający krem do stóp z kolagenem morskim marki Joanna Sensual sprawdził mi się fantastycznie. Ten produkt miał za zadanie zmiękczać skórę stóp i zapobiegać pękaniu pięt. Kosmetyk zdecydowanie zmiękcza skórę stóp za sprawą mocznika i kwasu mlekowego. Dodatkowo czułam świeżość i nawilżenie stóp przez bardzo długi czas dzięki kolagenowi morskiemu. Idealnie sprawdził się przy moich odciskach odkąd jestem "kierowcą rajdowcą". ;-) Myślę, że super sprawdziłby się również u Pań, które noszą szpilki przez długi czas i mają problem ze zgrubieniami na stopach. Konsystencja jest biała i nie jest ona ani zbyt tłusta ani zbyt gęsta (taka w sam raz). 80% to składniki pochodzenia naturalnego. Zapach jest przyjemny, świeży i przypomina mi morską bryzę. Aplikacja jest bardzo łatwa, a przy końcówce można opakowanie łatwo rozciąć. Krem kupiłam za nieduże pieniądze ok. 5 zł w drogerii internetowej i wystarczył mi na miesiąc czasu. Uważam, że cena jest naprawdę atrakcyjna w porównaniu do jego jakości, dobrej wydajności i skuteczności. Warto go przetestować i przekonać się samemu czy jest to idealny krem dla naszych stóp. :)
    Zalety:
    • atrakcyjna cena za dobrą jakość
    • dobra wydajność
    • szybko się wchłania
    • konsystencja nie jest ani zbyt tłusta ani zbyt gęsta (jest w sam raz)
    • nawilża, koi i regeneruje skórę
    • przyjemny, świeży zapach przypominający morską bryzę
    • łatwa aplikacja
    • opakowanie można łatwo przeciąć
    • 80% to składniki pochodzenia naturalnego
    • zawiera kolagen morski, mocznik i kwas mlekowy
    • krem dobrze działa na odciski (zmiękcza je i jakby je likwiduje przy regularnym stosowaniu tego kremu i robieniu peelingu oraz moczenia stóp)
    Miroku
    17 listopada 2022 o 20:48
    Bardzo dobry
    I jeszcze jeden krem do stóp z linii Joanna Sensual. Z którą polecam się zapoznać, gdyż balsamy oraz smarowidła do stóp naprawdę im się udały, a w planach mam też zakup kosmetyków do kąpieli. Wersja z kolagenem morskim przypadła mi do gustu najbardziej, na tyle że kończę już drugą tubkę, a w przypadku kremów do stóp rzadko mi się to zdarza, w tej kategorii jestem strasznie wybredna. Na początku ze względu na zapach, kwiatowo-mydlany, ale przyjemny oraz subtelny, kojarzący mi się z jakimś kosmetykiem, którego używałam jeszcze w gimnazjum. Po kilku dniach okazało się, że oprócz zapachu ten krem ma też świetne działanie. Jak często wspominam-mam trudne w pielęgnacji stopy. Szybko zachodzą twardym naskórkiem ze względu na ogromne skłonności do jego rogowacenia. Potrzebują więc solidnego kremu, który dobrze je zmiękczy oraz nawilży. Ten krem Joanny bardzo dobrze sobie radzi z twardą oraz suchą skórą. Niby lekki w konsystencji, ale jednocześnie treściwy, otula oraz wnika w głębsze warstwy naskórka. Zmiękcza stwardnienia, nawilża, wygładza i regeneruje suche pięty. Nawet jak przez kilka dni nie smarowałam w ogóle stóp i zaczęły wysychać, to już po paru użyciach tego produktu wróciły do formy.
    Najlina
    17 grudnia 2020 o 15:11
    Za tę cenę - warto
    Krem kupiony odruchowo, widocznie opakowanie jest zachęcające, a ja akurat potrzebowałam kremu do stóp, w szczególności do pięt. Jesienią i zimą lubię się wygrzać w gorącej wannie, co innego moje pięty, im to nie służy. Stają się wtedy suche i się łuszczą. Nie lubię tego uczucia, ani wyglądu. I tu pomógł ten krem, już po pierwszej aplikacji pięty były gładkie i nawilżone. Krem szybko się wchłania i ma fajny morski zapach. Dba o skórę, a popękany pięty - już zapomniałam co to znaczy.
    vess
    24 listopada 2019 o 21:53
    Niska cena, wysoka jakość :)
    Krem do stóp posiada bardzo minimalistyczne, proste opakowanie, niczym nie wyróżniające się wśród pozostałych kremów, ale również nie odstające od reszty tego typu produktów. Srebrne, niebieskie i białe napisy informują nas o tym, że krem ten zmiękcza skórę stóp i zapobiega pękaniu pięt, a także zawiera kolagen morski i ponad 80% składników pochodzenia naturalnego. Dzięki zawartości kolagenu morskiego (posiadającego zdolność magazynowania wilgoci) doskonale nawilżą i chroni skórę przed wysuszaniem. Krem ma w składzie również mocznik i kwas mlekowy, które zmiękczają zrogowaciałą skórę pięt i zapobiegają dalszemu jej pękaniu. Konsystencja kosmetyku jest lekka - biały krem doskonale się rozprowadza, szybko wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Dzięki temu chwilę po aplikacji możemy wrócić do codziennych obowiązków. Zapach kremu jest bardzo przyjemny, delikatny, w ogóle nie drażniący. Krem stosowałam głównie na noc po uprzednim starciu zrogowaciałej skóry pumeksem i muszę przyznać, że skóra moich stóp zyskała zdecydowanie lepszą „kondycję”. Myślę, że taki krem jest idealny zarówno w okresie letnim (aby stopy pięknie wyglądały w sandałach), jak i zimowym (chroni przed nadmiernym wysuszeniem). Krem możemy dostać już za około 5 złotych i uważam, że jakość tego kosmetyku zdecydowanie przewyższa swój próg cenowy. Na pewno jeszcze wrócę do tego kremu po skończeniu obecnego opakowania.
    Edytaj7
    6 września 2018 o 20:37
    Kupuję z przyzwyczajenia
    Z tego co pamiętam są trzy wersje tego kremu. Kupuję je naprzemiennie. Szału nie ma ale kupywałam droższe, które były naprawdę dużo gorsze. Krem ma gęstą konsystencję. Bardzo dobrze się wchłania i nawilża skórę stóp. Wygodne opakowanie pozwala na wykorzystanie produktu do końca. Wydajny. Nie podrażnia skóry stóp. Jakość adekwatna do ceny.