Chwila angielskiego luksusu.
Produkt wcześniej nieznanej mi marki okazał się być wielkim zaskoczeniem i wzbudził we mnie naprawdę mieszane uczucia.
Minimalistyczna, elegancka tubka, wspaniały skład, a działanie... w porządku, ale długo nie byłam pewna czy jest w nim coś wyjątkowego. Bardzo specyficzny zapach, no i zaporowa cena. Długo nie wiedziałam jaką wydać ocenę temu kosmetykowi, ale ostatecznie jestem raczej na tak. Cała otoczka marketingowa - organiczna, angielska farma, naturalne składniki i to luksusowe opakowanie chyba zadziałało na moje zmysły estetyczne bardzo pozytywnie i mimo wszystko polubiłam ten krem.
<b>Konsystencja:</b> dość rzadki, lekki, biały krem - prawie jak mleczko.
<b>Zalety:</b>
*bardzo wyraźnie i dogłębnie nawilża ciało
*momentalnie się wchłania (można więc używać również po porannym prysznicu i potem szybko się ubierać), nie pozostawia na skórze żadnej lepkiej warstwy, po użyciu skóra ma aksamitną, odświeżoną fakturę - bardzo przyjemne uczucie
*piękny design opakowania - luksusowy minimalizm
*cudowny skład - olejek migdałowy, masło shea, miód, masło kakaowe, olejek lawendowy, róża, wanilia, fiołek, olejek kokosowy, ylang ylang, olejek palmarosa
<b>Neutralnie:</b>
*zapach jest bardzo specyficzny, inny, ale dla mnie ostatecznie ładny - mocno czuć przede wszystkim lawendę, określiłabym go jako kwiatowo-ziołowy
*wydajność - raczej w normie
<b>Wady:</b>
*bardzo wysoka cena, zdecydowanie jest to produkt z wyższej półki
*bardzo słaba dostępność
Robiąc kalkulację stosunku jakości/właściwości produktu do ceny ostatecznie balsam wypada pozytywnie. Używając go mam poczucie, że nakładam coś wyjątkowego, z najlepszej jakości składników i to jest odczuwalne. Moja skóra z pewnością też jest z tego zadowolona :)
Jestem bardzo ciekawa innych produktów tej marki i wielka szkoda, że nie są u nas powszechnie dostępne.
Jeśli ktoś ma troszkę większe zasoby finansowe i chce pozwolić sobie na jakiś luksusowy produkt do pielęgnacji to zdecydowanie polecam ten - przynajmniej nie jest naładowany parafiną i silikonami, parabenami, no i działa tak jak byśmy tego oczekiwali. :)
Daję mocne 4 gwiazdki za działanie, skład i design (zapach to kwestia gustu, dla mnie jest średni, ale raczej ok) - muszę odjąć jedną gwiazdkę za straszną cenę i słabą dostępność w PL.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 tubka