Serum do twarzy

Clinique Smart Custom-Repair naprawcze 50ml

• 16 stycznia 2021 o 2:02
    całkiem świetny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Dzięki konsystencji, całkiem przyjemnie rozprowadza się po skórze. Otrzymałam go w prezencie i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Kupiłabym ten produkt, gdyby nie cena.
    • poprawa jędrności skóry
    Wady:
    • bardzo słaba wydajność
  • 13 stycznia 2021 o 11:47
    Przepadam za nim
    Od dłuższego czasu widzę , że pielęgnacja marki Clinique sprawdza się u mnie świetnie . Z tego powodu gdy nie wiem co by tu aktualnie sobie teraz potestować wybieram ich preparaty ( szczególnie jeśli mam ochotę na coś nawilżającego bądź też przeciwko pierwszym oznakom starzenia się skóry ) . Moje pierwsze spotkanie z tym serum miało miejsce gdy mini wersję wyciągnęłam z ich kalendarza adwentowego . Po zużyciu próbki w te pędy kupiłam pełen wymiar . Właśnie skończyłam swoje opakowanie i już wiem , że będe tęsknić i kupie ponownie . O ile dobrze pamiętam to mini wersja buła w tubce i tutaj nie ma się nad czym rozwodzić , natomiast duże opakowanie wygląda estetycznie . Proste dość charakterystyczne dla marki napisy , higieniczny aplikator . Tutaj wszystko jest w porządku i nie ma na co narzekać . Bardzo fajna konsystencja - przy wyciskaniu wydaje się bogata i mocno kremowa , lekko opalizujący różowy odcień który na twarzy nie jest widoczny również mi odpowiada . Zastrzeżenia mam jedynie do zapachu . Z zasady produkty tej marki mają być pozbawione zapachu , ja ich jednak trochę przerobiłam i wiem , że zdarzają się tej marce takie produkty które mają lekko kwaśny , plastikowy aromat . I to jest jeden z takich produktów , na szczęście jest to zapach bardzo szybko wietrzejący z twarzy . Używałam go na noc . Często solo bo zauważyłam , że nie potrzebuje dodatkowego wsparcia kremem , gdyż serum radzi sobie samo , z kremami to go łączyłam gdy po prostu jakiś krem mi się kończył i chciałam go zużyć jak najszybciej . Konsystencja która wydawała mi się tak bogata i kremowa po twarzy rozprowadzała się jak marzenie . Nie było uczucia oblepienia czy rolowania się produktu. Obawiałam się tego gdyż jestem posiadaczką cery mieszanej , ale tutaj nie było czego się obawiać . Serum wchłaniało się u mnie błyskawicznie i do całkowitego matu . W chwilę po użyciu byłam zawsze w szoku jak pięknie ten produkt wygładza i zmiękcza twarz . Mam świadomość , że to zasługa składu ale nie zraża mnie to , bo przecież produkt kupiłam świadomie . Dodatkowo serum delikatnie nawilżało ale bez zbędnego obciążenia mojej strefy T . Najważniejsze są oczywiście efekty regularnego stosowania . Wiem , że producent nazywa ten produkt '' inteligentnym '' - ma sam odkryć potrzeby naszej cery i się w nie wpasować . No aż tak to o nim nie myślę ale oddać mu sprawiedliwość muszę : u mnie spisuje się genialnie . Jest to produkt który sprawił , że moja cera wygląda świetnie . Jest jedwabista w dotyku , dobrze nawilżona , delikatnie wygładzona co sprawia , że delikatne zmarszczki mimiczne jakie mam na czole ( aż dwie i widoczne chyba tylko dla mnie ) zdają się być jeszcze mniej widoczne . Dodatkowo koloryt mojej cery jest wyrównany a sama cera wygląda promiennie . Jest taka jakby rozpulchniona od środka . A ja właśnie tego potrzebowałam . No ale specjalnego problemu ze zmarszczkami czy bruzdami nie mam także serum miało ułatwione działanie , ale to tak na marginesie . Produkt nie wywołał u mnie żadnych podrażnień . Jest również wydajny - drogi bo Clinique jest drogi ale mi jedno opakowanie wystarczyło na kilka miesięcy , jest to więc rekompensata . U mnie działa świetnie więc ja ponowie zakup . Nie wiem kiedy bo zapasy mam spore ale ponowie z pewnością - bo to dobre serum jest <3
    Zalety:
    • bardzo ładne opakowanie
    • kremowa konsystencja
    • szybko się wchłania i nie roluje się
    • dobrze nawilża
    • cudownie wygładza i zmiękcza twarz
    • regularnie stosowane wyrównuje koloryt
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    Wady:
    • zapach nie jest zbyt przyjemny , ale szybko wietrzeje więc to mała wada
  • 7 stycznia 2021 o 21:32
    Dobre serum, ale nie na każdą kieszeń
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Miałam okazję przetestować produkt o pojemności 7 ml i trochę mi mało :) Stosowałam go 2 razy dziennie i zauważyłam widoczną zmianę w nawilżeniu cery. Skóra stała się bardziej delikatna i promienna. Konsystencja serum jest gęsta, kremowa i tłusta, ale serum dość szybko się wchłaniało i można było bez żadnych problemów nakładać makijaż. Produkt nie ma żadnego zapachu - dla mnie to na plus, wolę serum bezzapachowe niż z jakimś drażniącym zapachem. Jedyny lecz duży minus to jego cena, niestety nie na moją kieszeń. Z drugiej strony produkt naprawdę działa, skład jest w miarę dobry, więc jestem w stanie zrozumieć dlaczego producent oczekuje takiej kwoty.
    Zalety:
    • widoczne efekty, przede wszystkim nawilżenie skóry twarzy
    • szybkie wchłanianie się produktu
    • brak drażniącego zapachu
    Wady:
    • bardzo wysoka cena
  • 2 stycznia 2021 o 18:33
    Liczyłam na więcej
    Serum kupiłam po wypróbowaniu próbki z douglas, do tej pory się dziwie nie zanim kupiłam aż dwa opakowania nie sprawdziłam składu.. na przodzie silikon, co dało mi pozorne wygładzenie, mam wrażenie ze stan skóry momentami nawet się pogorszył, ale zmieniłam kilka kosmetyków wiec nie mam pewności ze akurat smart serum to spowodowało, kończę drugie opakowanie i raczej więcej się nie skuszę
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, szybko się wchłania
    Wady:
    • Cena, wydajność
  • 12 maja 2020 o 14:02
    Do wszystkiego, czyli do niczego
    Otrzymałam ten produkt w prezencie. Opis prezentował kosmetyk jako rewolucję w pielęgnacji, który niczym "sztuczna inteligencja" rozpozna potrzeby skóry użytkowniczki i dopasuje się do nich. Ciężko mi było uwierzyć w takie działanie, ale gdy spojrzałam na cenę, pomyślałam, że to jednak możliwe. Nie mogłam się doczekać aplikacji, tym bardziej, że akurat wtedy moja cera borykała się z kilkoma problemami z jakże "odległych" sobie kategorii, a mianowicie: przesuszeniem na czole przy brwiach i płatkach nosa, drobnymi wypryskami przy linii włosów i policzkach a także przetłuszczeniem na brodzie i środku czoła. Niby problemy typowe dla cery mieszanej, ale jakby nietypowo rozmieszczone. Pokładałam w tym kosmetyku przede wszystkim nadzieję, na nawilżenie suchych partii, bo próbowałam naprawdę wiele i nic nie dawało w tej materii rady. Niestety okazało się, że produkt to jeden wielki bubel. Suche skórki jak były, tak są, skóra świeci się tak jak się świeciła, może jedynie drobne wypryski szybko się wysuszyły i zniknęły, ale większe zmiany nadal mają się świetnie. Być może inne kosmetyki, które używam do pielęgnacji (tonik, kremy itd.) nie są kompatybilne z tym produktem i stąd takie rezultaty, ale na aplikacje jedynie tego serum też nie mogłam sobie pozwolić, ponieważ po jego zaaplikowaniu czułam dyskomfort i ściągnięcie. Generalnie nie polecam, doceniam gest i intencje mojego darczyńcy, ale niestety jest to prezent nietrafiony :(
    Zalety:
    • fajne opakowanie z pompką ułatwiającą aplikację
    • wydaje mi się, że nieco przyspiesza gojenie się malutkich ranek, strupków po wypryskach (ale przy większych zmianach nie widzę takiej reakcji)
    Wady:
    • kosmiczna cena
    • brak efektów (nawilżenia)
    • dziwna konsystencja (niby lekka, ale nieco tępa i jakby tłustawa co czuć przy rozsmarowywaniu)