WIZAŻ logo
Serum do twarzy

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution for Blemish-Prone Skin Serum z 2% kwasem salicylowym

4,3 (26)
9 hitów!

Sephora

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    2 kwietnia 2026 o 8:31
    Totalny hit do oczyszczania twarzy
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kwas salicylowy z The Ordinary sprawdza się u mnie świetnie, szczególnie wtedy, gdy potrzebuję dokładnie oczyścić skórę z zapchanych porów i wygładzić jej strukturę. Przy regularnym stosowaniu widzę, że skóra jest bardziej „czysta”, a niedoskonałości pojawiają się rzadziej. Działanie jest bardzo dobre, a przy tym – co dla mnie najważniejsze – nie podrażnia. Ma lekką, wodnistą konsystencję, dzięki czemu łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając uczucia lepkości. Zapach również jest bardzo delikatny i praktycznie niewyczuwalny, co jest dużym plusem jak na produkt z kwasem. Przy mojej cerze wrażliwej, ale ze skłonnością do zapychania, sprawdza się naprawdę dobrze. Używam go około 2 razy w tygodniu i to w zupełności wystarcza, żeby utrzymać skórę w dobrej kondycji, bez przesuszenia czy podrażnień. Produkt ma bardzo dobry, prosty skład, co bardzo sobie cenię – to świetna opcja dla osób, które szukają konkretnego działania bez zbędnych dodatków i obciążających składników.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Ma delikatny zapach (jak na kwas)
    • Szybko się wchłania
    • Bardzo wydajny
    • Prosty i konkretny skład
    Wady:
  • 16 lutego 2026 o 1:42
    Hit
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Serum z kwasem salicylowym od The Ordinary to prawdziwy game-changer, jeśli walczysz z niedoskonałościami, zaskórnikami albo po prostu chcesz, żeby skóra oddychała czystością. Już po pierwszych użyciach widać różnicę – pory wydają się mniejsze, a skóra mniej „zatkana”. Formuła jest lekka i żelowa, więc wchłania się błyskawicznie i nie zostawia tłustej ani ciężkiej warstwy, co jest ogromnym plusem, kiedy nie masz ochoty na pół godziny czekania przed nałożeniem kolejnych kosmetyków. Kwas salicylowy działa naprawdę głęboko, a nie tylko na powierzchni, dzięki czemu niedoskonałości szybciej się wypłaszczają, a nowe nie tworzą się tak łatwo. Regularne stosowanie sprawia, że skóra staje się gładsza, bardziej promienna i wygląda po prostu zdrowiej. Dla mnie to serum to coś w stylu „sprzątacza” porów – robi robotę, ale w sposób kontrolowany i delikatny, bez przesadnego podrażniania czy przesuszania. To idealny produkt dla każdego, kto chce konkretnych rezultatów bez dramatu i ciężkich konsystencji. Działa, nie obiecuje gruszek na wierzbie i sprawdza się w codziennej rutynie. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, serio warto.
  • 12 czerwca 2021 o 10:39
    W porządku, choć bez fajerwerków
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Kupiłam to serum w ubiegłym roku w jednym celu - żeby trochę ogarnąć poorane niedoskonałościami ramiona. Używałam codziennie na noc i w zasadzie poszło nieźle, stan skóry na pewno się poprawił. Mimo wszystko przyznam, że czytając tak pozytywne opinie, po cichu liczyłam na lepsze działanie - być może za wiele sobie wyobraziłam. W zasadzie osiągnęłam w dużym zakresie swój cel, więc daję mu 4 gwiazdki. Ale trochę zabrakło do szczerego zachwytu.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    25 grudnia 2020 o 19:19
    Dobre serum dla cery trądzikowej
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Serum dobrze sprawdzało mi się punktowo na wypryski spowodowane moim własnym niedopatrzeniem (jeśli zdarzyło mi się w pewnym miejscu nie zmyć w pełni makijażu itp. i pojawiał się wyprysk) Sprawiało, że pryszcze goiły się dużo szybciej, wyciszały się. Nie jest to jednak sposób na walkę z trądzikiem hormonalnym, bo z tym poradziłam sobie dopiero poprzez leczenie izotekiem. Myślę, że jest to produkt godny uwagi dla osób borykających się z problemem okazyjnych nieprzyjaciół.
    • skuteczność
  • 12 czerwca 2020 o 0:44
    Absolutny hit dla cery problematycznej
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jak w tytule. Ten produkt bardzo mi pomógł w doprowadzeniu mojej skóry po wielu latach trądziku(który mam do teraz). Wygładził ją, zmniejszył ilość zaskórników, rozjaśnił przebarwienia, spłycił blizny potrądzikowe i zmniejszył pory. Idealnie nadaje się na nowe zmiany trądzikowe, ponieważ skutecznie je goi w zalążku. Już na drugi dzień krostka jest mocno przygaszona. Można go stosować punktowo jak i na całą twarz. Działa delikatnie, przez co trzeba nieco zaczekać na efekty, ale dzięki temu ciężko sobie zrobić nim krzywdę, co mi się jednak kilka razy zdarzyło i doprowadziłam do przesuszenia pewnych partii skóry, używając go zbyt dużo. Opakowanie i konsystencja sprzyja aplikacji. Polecam.
    Zalety:
    • wygładza skórę z zaskórników
    • goi zmiany trądzikowe
    • rozjaśnia skórę
    • zwęża pory
    • wygładza blizny i drobne zmarszczki
    Wady:
    • trzeba uważać z dozowaniem

szukaj