Bezawaryjny w zakresie ochrony, bezproblemowy w stosowaniu, bezapelacyjnie przyjemny
Przede wszystkim pięknie dziękuję Portalowi Wizaz.pl oraz Wszystkim Wizażankom testującym produkt za pozytywne recenzje na temat opiniowanego antyperspirantu w kulce Adidas 6 in 1 Cool & Care, które niedawno zachęciły mnie do zakupu i wypróbowania tego kosmetyku, kiedy musiałam zacząć oszczędniej funkcjonować, a cena mojej ulubionej dermokosmetycznej "kulki" poszybowała do absurdalnej kwoty blisko 50 zł (!!! w promocji niewiele lepiej, bo do niemal 40 zł, co dla mnie osiągnęło poziom zaporowy jak za tak podstawowy, codzienny, niezbędny kosmetyk), przy jednoczesnym pikowaniu jakości. Aktualnie opiniuję "różowy" 6 in 1 Cool & Care, natomiast sięgnęłam też po inne modele antyperspirantów zarówno w kulce jak i w spray'u Marki, i wszystkie okazały się być doskonałe, a zdecydowanie bardziej przystępne cenowo, kosztując po ok. 12 zł za sztukę (swoje kupowałam w trakcie wyprzedaży płacąc max. po 5-6 zł - superfart).
I li tylko rozwinę jeszcze tytuł recenzji, zawierający skondensowaną opinię o antyperspirancie.
Przede wszystkim specyfik skutecznie – aż do mycia – chroni przed potem i jego wonią przez cały, nawet bardzo gorący i intensywnie spędzany lub stresujący dzień, nie uczula, i nie podrażnia skóry, a do tego jest przerozkoszny w aplikacji i wygodny "w noszeniu".
Opakowanie jest ładne i schludne – białe z różową nakrętką, oraz wyjątkowo ergonomiczne: poręczne zarówno w chwycie (zwężające się i z tłoczonymi po bokach karbowaniami), jak i na etapach odkręcania i zakręcania dużej, niełatwej do upuszczenia i zgubienia nakrętki – obdarzonej do tego płaskim czubkiem, na którym buteleczkę można stabilnie postawić.
"Kulka" łatwo dozuje kosmetyk, który jest płynny, rzadki, a przy tym sycący i wydajny, wystarczając na kilka tygodni. Nic ani nie chlapie, ani nie spływa po skórze, gdyż antyperspirant bardzo szybko, całkowicie się wchłania, zapewniając przez cały dzień uczucie przyjemnej czystości, świeżości i – suchości - nawet po bardzo intensywnym, gorącym dniu. Dzięki temu kosmetyk nie brudzi ubrań – ani w nie nie wsiąka, ani ich nie odbarwia.
I ślicznie pachnie – bardzo subtelnie, więc niedrażniąco. Luksusowym mydłem o akordach różowych oraz czerwonych kwiatów na delikatnie pudrowej bazie, i bez zaburzania aromatu stosowanych perfum.
Brawo! Wspaniały, cenowo przystępny antyperspirant, który bardzo polecam i raz jeszcze dziękuję, gdyż odkryłam go wyłącznie dzięki Portalowi Wizaż i opiniom Wizażanek :-).
Zalety:
- skuteczność – chroni przed potem i jego wonią nawet w bardzo intensywnie lub stresująco spędzane gorące dni;
- nie uczula, nie podrażnia skóry;
- nie klei się na skórze – nawet po bardzo intensywnym dniu;
- nie niszczy ubrań – nie wsiąka w nie, nie brudzi, nie odbarwia, nie bieli, nie zażółca;
- konsystencja – w punkt – płynna, ale nie chlapiąca w nadmiarze z kulki, nie spływająca po skórze, treściwa;
- wchłanialność – natychmiastowa, całkowita, co zapewnia świeżość i suchość skóry przez cały dzień;
- wydajność – doskonała – kosmetyk wystarcza na kilka tygodni;
- zapach – śliczny, subtelny, delikatny, trwały, wzmacniający poczucie świeżości i czystości, nie zakłócający perfum – luksusowego mydła o kobiecych akordach różowych i czerwonych kwiatów oraz pudrowych;
- opakowanie – ładna (biało-różowa), lekka buteleczka z tworzywa sztucznego, wyjątkowo poręczna w chwycie, z równie wygodną nakrętką i sprawnie działającą - nie zacinającą się i nie za luźną kulką, idealnie dozującą kosmetyk;
- cena – bardzo przystępna – ok. 12 zł (swoje egzemplarze kupiłam w trakcie wyprzedaży nawet po ok. 5-6 zł)