Kremy na noc

Dottore Cosmeceutici Novo Forte 12% Intensywnie odmładzający krem na noc z 12% kwasem glikolowym

Elisss
    12 stycznia 2021 o 23:19
    Perfekcyjny kosmoceutyk
    Krem zdecydowanie polecam dla osób doświadczonych w używaniu kosmoceutykow. Dodatkowo krem przeznaczony dla cer +30. Idealnie sprawdzi się jako początek kuracji przeciwstarzeniowej. Zdecydowanie nie polecam go do codziennego stosowania. Idealnie sprawdzi się w kompozycji 2 razy na tydzień, przeplatany kremem np. z retinolem lub witamina c. To nie krem drogeryjny z pięknym zapachem. To krem ze świetnym składem i efektami - skora jest miękka,koloryt ujednolicony, jędrność się poprawia. Opakowanie genialne. Super higieniczne i wygodne.
    Zalety:
    • wydajność !!!
    • działanie
    • efekty
    Wady:
    • cena, ale w zestawie na stronie producenta można ustrzelic dobra cenę
  • 21 listopada 2020 o 11:47
    Bardzo dobry krem, jeśli wiemy jak go stosować :)
    Bardzo lubię markę Dottore. Mam jednak świadomość,że nie jest to marka z którą poradzi sobie laik. Kosmoceutyki bowiem maja zadanie przy wsparciu w kuracjach dermatologicznych, po zabiegach estetycznych oraz jako produkt łączący cechy leku i kosmetyku. Tutaj bardziej liczy się działanie i składniki aktywne niż ładne opakowanie i piękny zapach :) Krem z kwasem glikolowym używam na noc jako wzmocnienie kuracji kwasami. Od 2 tyg używam również z połączeniem kremu z retinolem : najpierw Novo Forte z kwasem glikolowym, potem krem z retinolem. Muszę powiedzieć,że krem działa rewelacyjnie. Oczywiście na początku zdarza się lekkie pieczenie ( szczególnie w miejscach gdzie skóra jest cieńsza lub np z wypryskami), ale producent informuje o tym. Nie zauważyłam żadnego zaczerwienienia lub podrażnienia ( ale trzeba zaznaczyć, że mam skórę przyzwyczajoną do działania kwasów - jednak dla osób bez tego doświadczenia krem może wydawać się za mocny). Po nocy moja skóra jest wygładzona, miękka, ukojona i bez wyprysków, bez przebarwień, pory są wyraźnie zmniejszone , co w połączeniu z zabiegami kwasowymi daje naprawdę fajny efekt. Zmarszczki są spłycone , czego chcieć więcej :) Bardzo polecam krem Dottore osobom doświadczonym i szukającym w kosmetykach skutecznego działania .
    Zalety:
    • działanie, skuteczność
    Wady:
    • pojemość 30ml ( wołałabym standardowe 50ml) i cena
    Abce
    25 lipca 2015 o 18:22
    ryzykowny
    Skóra po aplikacji bardzo piecze ,pewnie przez ten 12% kwas glikolowy. Cera zrobiła mi się nieco bardziej wygładzona i rozjaśniona , ale nie jest to istotny efekt ; taki uzyskuję też po wielu kremach trzy razy tańszych. Fatalny zapach . Całość robi dziwne wrażenie, cena z kosmosu , mało wiarygodny produkt. Używam tego produktu od: Kończę pierwsze opakowanie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 30 ml