Olejki i masła do demakijażu

Hada Labo Tokyo Rohto Super Hyaluronic Hydrating Cleansing Oil Olejek do oczyszczania i demakijażu

niraro
    22 października 2019 o 14:56
    bardzo dobry olejek cruelty free
    Hada Labo zaprzestali testowania swoich produktów na zwierzętach, co wyróżnia ten olejek na tle jego konkurentów z Japonii. Co do składu olejku, zawartość BHT jest na minus. Częste występowanie BHT w japońskich kosmetykach jest zastanawiające, bo jego nadmiar jest ponoć bardzo niezdrowy. Konsystencja olejku jest gęsta, mycie bardzo dobre - wodoodporne kosmetyki zmywa świetnie. Skóra po umyciu olejkiem i wysuszeniu jest czysta i nawilżona ale nie lepka, nie zapchana. Wydajność olejku jest średnia, a cena w Polsce wciąż wysoka.
    Zalety:
    • Produkt cruelty free
    • Dobrze myje
    • Nawilża
    Wady:
    • Cena w Polsce
    maloni
    11 czerwca 2019 o 9:00
    Ulubiony
    Mój ulubiony olejek do mycia. Nie płakałabym jakbym nie była go w stanie dostać, olejki robione samodzielnie z półproduktów kosmetycznych również sprawdzają się dobrze, ale bardzo go lubię. Ma dobry poślizg na twarzy, nie jest za gęsty, dobrze się rozprowadza, nie muszę nic trzeć, rozpuszcza mi bez problemu nawet wodoodporny makijaż i kremy z filtrem, nie ma zapachu, nie jełczeje. Zmywałam nim również bez wysiłku resztki kleju po plastrach. Zmywa się dobrze wodą, choć nie wiem czy nie zostawia po sobie żadnych pozostałości, bo zawsze używam po nim produktu do mycia z detergentem. Nie starcza na długo, choć nie mogę również powiedzieć, że jest mniej wydajny od innych kosmetyków tego typu, których używałam. Do swobodnego umycia całej twarzy, szyi i kawałka dekoltu (jak zmywam krem z filtrem) potrzebna mi jest cała pompka i olejek schodzi wtedy w bardzo szybkim tempie. Jeśli zmywam nim tylko wodoodporny tusz to używam niecałej pompki i przy takim zastosowaniu starczyłby na dłużej.
    Zalety:
    • dobrze domywa wodoodporny makijaż i filtry
    • odpowiednia gęstość i poślizg
    • bez zapachu
    • wygodne opakowanie (nie wiem jak w podróży)
    Wady:
    • szybko się zużywa
    Alejsha
    15 sierpnia 2018 o 1:11
    Dobrze działa
    Używałam do: oczyszczania twarzy z kremów i filtrów, po demakijażu. (Makijaż zmywał ok, ale preferuję po prostu inne metody demakijażu oczu) Na powierzchni: twarz oprócz oczu Cera: sucha/normalna? Olejek dosyć lejący, ale za to lekki, a przez to wygodny do masażu twarzy. Oczyszczał wystarczająco, zazwyczaj nie potrzebowałam do tego dodatkowych kosmetyków. Pozostawiał skórę miękką. nawilżoną i gotową do następnych zabiegów. Ważnym dla mnie plusem jest to, ze oparty jest na naturalnej oliwie z oliwek, a nie zapychającej parafinie. Jak będę chciała się wysmarować parafiną, to kupię za kilka złotych w markecie tekstylnym świeczkę i zapalę lont. Zapach naturalny, neutralny, dosyć olejowy, może delikatnie mdły - ale to świadczy tylko na korzyść producenta. Zmywanie rzeczywiście nie było idealne. Pilnowałam, by zmywać zawsze ciepłą wodą i powtarzałam zmywanie kilka razy, odczekując chwilę po każdym spłukaniu, do czystej wody skapującej z nosa i podbródka (zazwyczaj 4-6 razy). Nie zgodzę się, że olejek zużywa się szybko. To był jeden z najbardziej wydajnych kosmetyków w moim życiu, a zużyłam już kilka buteleczek. Po prostu pompka pompuje za dużo kosmetyku, a naciskanie jej "na pół gwizdka" kończyło się przeciekaniem. Kiedy chciałam zabrać go w podróż, musiałam założyć plastikowe zabezpieczenie i na wszelki wypadek owinąć czymś chłonnym. Cena nie-najgorsza, najgorsza to jest cena przesyłki za sprowadzanie produktu z Azji oraz uciążliwe czekanie. Ale mimo tych minusów, o ile macie możliwość po prostu go sobie przywieźć - to warto spróbować. W tej cenie dostaje się naprawdę niezły produkt, nie licząc opakowania.
  • 28 lipca 2018 o 0:18
    Nie mój Ci on
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Na fali popularności azjatyckich metod dbania o skórę, postanowiłam zainwestować w olejowe oczyszczanie skóry (i domywać potem ten olejek czymś innym). Wypróbowałam już kilka z tych olejków, no i niestety Hada Labo raczej mi nie podpasował: - Rzadka, lejąca, jakby zbyt sucha konsystencja nie dająca odpowiedniego poślizgu. - Co za tym idzie słaba wydajność. - Dość kiepsko zmywał tusz. - Przez to, że nie ma odpowiedniego poślizgu po krótkim masażu celem rozpuszczenia produktu twarz była zaróżowiona i widać było, że była zbyt pocierana - radziłam sobie dokładając więcej olejku. +- Fajnie, że produkt jest nieperfumowany, ale pachnie hmmm.. jakby świeżymi pieczarkami? Bardzo mi ten zapach nie odpowiada, choć nie jest nachalny. - Dość drogi, jak na nasze warunki. + To, co mu trzeba przyznać to to, że dobrze się spłukiwał.
  • 29 maja 2016 o 1:08
    Uwielbiam
    Za każdym razem mam ochotę kupić go ponownie :) Idealnie zmywa twarz, nie zostawiając przy tym tłustego i nieprzyjemnego "filmu". Skóra jest po nim miękka i przyjemna w dotyku. Radzi sobie świetnie z wododpornymi kosmetykami. Mogłabym się tylko przyczepić za cenę ;) Dla mnie jest bezkonkurencyjny.