Wody perfumowane męskie

khy
    15 stycznia 2025 o 8:25
    Zagwostka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Tu jest wszystko to, co w nutach - cierpka cytryna, nadajaca zapachowi vibe wody kolońskiej. Nuta fiolkowa, intrygujaca. Ladne, drzewne podbicie. I nuta skory, dopelniajaca calosci. Mam zagwostke, jeśli chodzi o ten zapach. Z jednej strony przypomina wode kolonska, a nie lubie tego. Z drugiej - ma w sobie cos intrygującego, zahaczającego, seksownego. Nie mój zapach, ale potestuje jeszcze i rozgryze, co mi się w nim jednak podoba :-).
  • 22 maja 2020 o 11:08
    No, no, no
    Nie spodziewałam się fascynacji tym zapachem, bo już przywykłam do celebryckich wytworów , że są mieszane na jedno kopyto a tu takie ZDZIWIENIE na +. Zapach jest niezły. Nie czułam wcześniej niczego podobnego, uważam to za komplement. Duży. Uniseks. Stricte bardziej damski. Dla silnej kobity która lubi stawiać na swoim. Jeśli chodzi o nuty zapachowe to na mój nos wybrzmiewa najpierw limonka, później jakiś kwiat ale na mój nos jest on ciężki do sprecyzowania a następnie czuję skórę. Trwałość kiepska, piękne opakowanie, cena też przystępna. Zanim kupisz, wytestuj. Jeśli spodziewasz się słodziaka na miarę dzisiejszych czasów to się rozczarujesz. Kupię ponownie. Zaintrygował mnie.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • zapach,
    • dostępność,
  • 20 października 2019 o 17:45
    By być w pełni Lady
    Buteleczka stała mi na półce długi czas gdyż nie byłam przekonana do zapachu ,aż przyszedł taki dzień i zrozumiałam o co chodzi. Nie jest to lekki kobiecy ani tak intrygujący jak pierwszy zapach Gagi ale zdecydowanie ma to coś. Dałam mu szansę i nie żałuje. Na skórze po chwili zmienia się na bardziej niż na początku kobiecy, luksusowy ale prosty. Cieżki lekko męski i elegancki.Jest to zapach na takie wieczory kiedy czujesz się damą. Kiedy chcesz być poważna i elegancka..Jestem na tak zwłaszcza zimą.
    Zalety:
    • Elegancka butelka
    Wady:
    • nie jest bardzo trwały
  • 17 sierpnia 2018 o 8:35
    Typowa woda kolońska
    Buszując w perfumeriach internetowych trafiłam na flakonik od Lady Gagi za śmiesznie niską cenę. Za 50 ml zapachu zapłaciłam 25 zł. Opis nut zapachowych był krótki i konkretny więc uznałam, iż spróbuję. Bardzo atrakcyjnie prezentuje się też butelka, choć to dla mnie drugorzędna sprawa. Gdy zamówienie zagościło już u mnie bez wahania przystąpiłam do testów. Pierwsze wrażenie całkiem poprawne. Dużo świeżości w nutach głowy za sprawą cytrusowego otwarcia bez odrobiny słodyczy. Po chwili robi się bardziej poważnie bo w nos uderza mieszanka drewna i nut skórzanych. W nutach zapachowych podobno mamy też kwiaty fiołka ale niestety go nie potrafię zidentyfikować. W mojej skromnej opinii zapach ten łudząco przypomina Tuscan Soul. Tak samo atakuje świeżością w otwarciu by po chwili osiąść spokojnie na prostej, drewnianej bazie. Po wymienionych nutach zapachowych mogłam się spodziewać efektu końcowego więc nie czuję się rozczarowana. Nijak tylko zapach nie pasuje mi do samej twórczyni jaki i ciężkiego, mrocznego opakowania. Ale to tylko moje zdanie. W moim odczucie nie jest to woda perfumowana czy toaletowa a ulotna woda kolońska i rzeczywiście nadaje się dla płci męskiej. Dla mnie to zbyt prosta i ulotna kompozycja. Na szczęście mam już chętnego na mój flakonik więc oddam bez sentymentu.
    Zalety:
    • Butelka
    • Pojemność
    Wady:
    • Ulotność zapachu
    Kaoru22
    3 stycznia 2018 o 10:54
    Przystępna szefowa
    Nie mogę się powstrzymać żeby nie skomentować faktu, że butelka to arcydzieło i absolutnie oddaje zawartość flakonu. Czarna, prosta, przykuwająca wzrok. Niewymuszona elegancja. Teraz teoria zawartości - u góry lima, dalej biały fiołek, na dole skóra i nuty drzewne. Koniec. Bardzo prosty, minimalistyczny skład nut. O czym od razu myślę? Prosto, świeżo, elegancko, lekko kwiatowo i lekko męsko-unisexownie. I tak właśnie jest. Przy pierwszym zderzeniu z zapachem jest on identyczny jak sławny Elizabeth Arden Green Tea. Po 15 minutach zaczyna już żyć własnym życiem, momentalnie na przód wychodzi fiołek, skóra i drzewo. Rzeczywiście ma w sobie coś z earl grey. Przywodzi na myśl eleganckie, czyste biuro z czarnym skórzanym fotelem i meblami w szkle i metalu. Ale nie takie biuro w którym siedzi nadęta szefowa - bardziej taka która jest bardzo profesjonalna, pewna siebie, budząca respekt, ale jednocześnie dosyć przystępna i uśmiechnięta. Zapach stworzony do klasycznego biurowego dress code. Trwałość jest niezła, zapach wycisza się po 6-7h, odnośnie projekcji to jest ona sprzyjająca pomieszczeniom. Zapach unosi się gdzieś za nami ale nie wisi nachalnie w powietrzu. W odbiorze bardzo dobry, podoba się otoczeniu. Odnośnie noszenia Gagi na zewnątrz to będzie trochę za zimna i za surowa na chłodne pory roku. Wiosna-lato w sam raz. Uważam że jest to unisex, gdzieś tam przebija słodkawość fiołka ale jest ona bardzo, bardzo subtelna. Nada się właściwie dla każdej grupy wiekowej, może dla młodych dziewczyn troszkę za poważny ale to już pozostawiam waszym nosom. Bardzo udany zapach, mało ekscytujący, zdecydowanie nieodkrywczy ale idealnie wpasowuje się w codzienną elegancję i szyk. Zapach można obecnie kupić w bardzo niskiej cenie i uważam, że jest absolutnie wart swojej ceny.
    Zalety:
    • Butelka i prostota zapachu. Niezła trwałość i projekcja sprzyjająca pracy w budynku.
    Wady:
    • Nie oczekiwałam odkrycia ale jednak zabrakło tego czegoś żeby dać 5 gwiazdek.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie