Serum do twarzy

Algenist Retinol Firming & Lifting Serum Serum ujędrniająco-liftingujące z retinolem

• 4 lutego 2016 o 18:57
    Cudowne serum
    Jako dyplomowana biotechnolożka po prostu nie mogłam odmówć sobie kupna tego serum :) Mimo mojego młodego wieku jak na stosowanie retinolu (24lata) to jest to jeden z tych składników, które na moją tłustą skórę działają zbawiennie. w tym serum retinol jest "podany" nam w towarzystwie kwasu alguronowego i naprawdę widać efekty "współpracy" tych dwóch związków. Co zmieniło się w wyglądzie mojej skóry podczas stosowania tego serum- przede wszystkim cera stała się bardziej promienna, wyraźnie wygładzona a niespodzianki, które niestety sporadycznie mi się trafiają zostały "uspokojone". Efekty są naprawdę spektakularne! Skóra stała się bardziej napięta, dosłownie została doprowadzona do porządku! ;) Najważniejsze, że nie jest ani zbyt wodniste ani zbyt gęste- dla mojej tłustej cery jest to idealna konsystencja. Oczywiście nie powoduje powstawania zaskórników, grudek itd. co jest świetną wiadomością dla posiadaczek cer mieszanych, tłustych. Jedyne co można uznać za minus to fakt, że dla niektórych typów skóry może to być zbyt mało nawilżające serum. Jednak dla mnie jest super ;) Stosuje je na noc. Rano skóra wygląda wyśmienicie, jakbym całą noc przespała a od dawna nie jest mi dane spać w nocy więcej niż 5h :) tym bardziej serum to jest dla mnie rewelacyjne. Stosuje je zamiennie z kremem triacneal avene i kremem aptecznym skinoren. Oczywiście serum algenist nie ma sobie równych :) Niestety cena jest wysoka, na szczęście kupuje go za oceanem gdzie wychodzi jednak taniej. Mimo to zmieniam kosmetyki na noc by nie przyzwyczaić skóry do luksusów :P Opakowanie hmmm takie apteczne, nie jest tak ładne jak mój ukochany krem dior capture totale czy prodigy eyes HR ale coś w sobie ma :) Jest higieniczne i zajmuje mało miejsca np. podczas podróży :) Polecam dla posiadaczek cer tłustych, szarych, zmęczonych, coś się nam należy- i tak wielu kremów nie możemy używać z powodu zbyt bogatego składu a ten krem jest dla nas idealny a zawarty w nim retinol to najlepsza inwestycja przeciwstarzeniowa a także najlepsza forma walki z obecnymi już oznakami starzenia :) Używam tego produktu od: wrzesień Ilość zużytych opakowań: koniec pierwszego
    Kamlisa
    23 grudnia 2014 o 14:44
    miłe ale za drogie
    Tym razem postanowiłam być mądra i przed zakupem sprawdziłam opinie u Pauli. Werdykt: skład dobry, cena za wysoka. Na składach się nie znam, więc wierzę specjalistce ;) Cena oczywiscie absurdalna, w takiej nie kupie, bo tyle po prostu nie jest warte. Gdyby kosztowało ok połowy ceny z sephory - pewnie bym do niego wróciła. A tak - to dla zagorzałych fanek firmy. Ja, stojąc przed wyborem - wolałabym już retinol z Environa ;) Serum kusi nas obiecywanym retinolem, ale bez podanego stężenia i jako codzienne stosowanie. Zatem nie jest to kosmetyk do poważnej kuracji retinoidami, ale cos na początek, ot, cos, co nas nie podrażni, ale efekty wymierne da tylko przy długim stosowaniu. Jak wiadomo - retinol to kuracja długofalowa - miesiące, nawet lata! Jesien-zima z retinolem - to ideał ;) Dorazne skutki jego stosowania nie podnosza naszej urody, wręcz przeciwnie - przy wyższych stężeniach mamy podrażnienie, nadwrazliwosc skóry, jej lekkie złuszczanie i urocze napięcie, na którym uwidaczniają się zmarszczki, o których nawet nie wiedziałyśmy ;) Jeśli zatem potraktować Algenista jako lekkie serum z pewna zawartoscia retinolu - to ok...ale za drogo tym bardziej :D Opakowanie dobre, higieniczne, pompka się nie zacina. Kosmetyk jest praktycznie bezzapachowy, czyli jedzie lekko chemia, nie perfumami. Konsystencja fluidu. Dobrze się rozsmarowuje, szybko wchłania, wymagając cos na wierzch. Nie jest lepki, nie jest tłusty, nawilza lekko, ale krem na wierzch jest wskazany. O wydajności trudno mi się wypowiedzieć, bo nie widać, ile zostało ;) Nadaje się pod oczy, nie podrażnia. Podsumowując - miły kosmetyk na lekkie wsparcie retinolem, bez złudzen, ze mocniej na nas zadziała :) Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 22 grudnia 2014 o 16:27
    Świetny skład,zaporowa cena..
    Gdyby nie cena dałabym 5 gwiazdek.To świetne serum,ze wspaniałym,nie przekłamanym składem.Idealne dla cer dojrzałych,zmęczonych,potrzebujących rozjaśnienia,blasku,żywotności..Czyli reasumując ha ha dla każdej z nas:)Nie uczula,nie ma podrażnień,nie zapycha.A wręcz odwrotnie -z dnia na dzień widzisz i czujesz,że skóra jest jasniejsza,pełna wigoru,spójna i zadbana.Jeżeli ktoś ma mieszaną cerę i skłonności do wykwintów-też je neutralizuje! Efekt widać,a to rzadkość w dzisiejszych czasach.Wysokopółkowe firmy reklamują cuda na patyku,obiecują cofnąc pesel w 10 dni(zgroza)i naciągają klientki rządne tych obietnic..Algenist poprzez skład z retinolem napewno nas ujędrni i rozjaśni..Wydajne.Wystarczy jeden ruch pompki i mamy nocnego anioła stróża na buzi:)Świetne ,higieniczne opakowanie..Tylko ta cena.... Używam tego produktu od: 2 mcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 14 listopada 2014 o 13:07
    Za tą cenę oczekuję czegoś więcej.
    Serum - rozczarowanie. Za te pieniądze może cudów nie oszukuję, ale napawdę to jest bardzo przeciętne serum. Świetnie sie wchłania, nawilża skórę, pielęgnuje i odżywia. Jest lekkie, przyjemne. Niestety, efektu WOW nie było. To "zauważalne" wygładzenie, ujedrnienie i odmłodzenie skóry to jakas ściema. Ponadto nie podoba mi się zapach tego serum, jakiś taki apteczny i przykry - na szczęscie szybko znika. Na pewno więcej się nie spotkamy. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    kori_
    12 października 2014 o 14:01
    świetny!
    Jestem wielbicielką tego serum. Najpierw użyłam próbek, które otrzymałam w perfumerii i z miejsca pokochałam to serum. Wchłania się błyskawicznie, pozostawiając skórę idealnie nawilżoną, gładką, odżywioną. Idealnie nadaje się pod makijaż. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że poprawiło się napięcie skóry w okolicy oczu, a drobne zmarszczki nieco się wygładzily. Zdecydowanie polecam. Jedyny minus to cena, dlatego poluję na okazje w internecie i na allegro. Używam tego produktu od: około 8 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 4 próbki i 1 w połowie