Serum do twarzy

beBIO Ageless Beauty, Naturalne przeciwzmarszczkowe serum do twarzy

SandriQ
    5 sierpnia 2024 o 17:44
    Słabe to zapoznanie z marką beBio
    Jedna z najpopularniejszych trenerek personalnych w Polsce ,czyli Ewa Chodakowska stworzyła markę beBio,która ma idealne składy pozbawione składników o złej sławie i których staram się wystrzegać oczywiście zachowując zdrowy rozsądek. Firma ta nabrała popularności i już od kilku lat zdobi drogeryjne półki,ale nie tylko ponieważ niektóre produkty możemy spotkać również w hipermarketach. Wszelkie kosmetyki typu serum są na stałe w mojej pielęgnacji ,bo ją fajnie wzbogacają. Przez pierwsze bruzdy i pogłębiające się zmarszczki najczęściej wybieram te przeciwko tego rodzaju defektom. Wyrób od Be Bio został zapakowany w biało -czerwony kartonik.Zdobią go liczne opisy ,świetliste wstawki,ale także na jednej ze ścianek widnieje odzwierciedlenie wyglądu samego serum. Produkt ma opatentowaną formułę na którą składają się w 99 % składniki pochodzenia naturalnego-substancje znane z nawilżenia ,ekstrakty roślinne czy peptydy o działaniu przeciwzmarszczkowym. Jest to pozycja wegańska oraz nie testowana na zwierzętach. Czytelna jest data ważności oraz PAO. W środku mamy serum o pojemności 30 ml, które wlano do buteleczki z ciemnego szkła ,oklejonej etykietą nawiązującą do kartonika.Jak to w serum jest dozownik w postaci szklanej pipetki,która tutaj jest bardzo długa,ale całość działa sprawnie,nabiera bardzo dużą ilość jak na raz. Cała górną część dobrze zabezpiecza wnętrze przed ewentualnym samoistnym wydobyciem. W tym przypadku możemy prześledzić ,gdy produkt zacznie nam się kończyć bo jakaś widoczność jest. Konsystencja jest pół -lejąca,delikatnie zgęstniała,przypomina olejek,ale nim nie jest,nie ma koloru. Pachnie subtelnie z perfumiarskimi nutami,ale nie jest to mój gust i nie podoba mi się ta woń. Dobrze,że na skórze nie jest wyczuwalna. Specyfik bez problemu nakłada się na skórę,choć najlepiej robić to małymi porcjami,bo przy większej ilości spływa. Błyskawicznie się wchłania w naskórek ,nie pozostawiając żadnej warstwy i właśnie po chwili w ogóle nie czuć,że cokolwiek nałożyliśmy na skórę ,a ja oczekuję zawsze ukojenia,nawilżenia i regeneracji,tutaj nic takiego nie ma miejsca.Odrazu po aplikacji miałam ochotę sięgnąć po jakiś bardziej odżywczy kosmetyk. Skóra po zastosowaniu nie jest ani wyjątkowy sposób nawodniona,a efekty są niewielkie jak na tak bogatą formułę.Suchość mojej kapryśnej,z trądzikiem cery nie została w żadnym stopniu zniwelowana. Dało się tylko zauważyć delikatne wygładzenie i chwilowe napięcie i na szczęście bez dodatkowego pojawienia się czerwonych chrostek i podrażnienia. Używałam go rano i wieczorem i mogę stwierdzić,że pasuje pod makijaż i nic z nim nie robi złego. U mnie to serum nie spełniło oczekiwań,bo moja skóra potrzebuje mocnych zawodników w pielęgnacji i to co mi dało to za mało. Produkt należy do kosmetyków wyjątkowo wydajnych,ale jego cena nie jest adekwatna do rezultatów. Do kupienia w Hebe i Rossmann oraz w sieci.
    Zalety:
    • Dostępność❤️
    • Opakowanie❤️
    • Wydajność❤️
    • Konsystencja❤️
    Wady:
    • Cena????
    • Słabe działanie????
  • 18 czerwca 2024 o 8:55
    Mój hit od wielu buteleczek
    Przyznam że do zakupu skusiła mnie stosunkowo niska cena w porównaniu do obiecywanych efektów i naturalnego składu. Początkowo musiałam się przyzwyczaić do natychmiastowego napięcia skóry i szybkiego wchłaniania - trzeba szybko rozsmarowywać ;) Efekty jednak jakie zaobserwowałam przerosły moje oczekiwania. Serum przede wszystkim nie pozostawia lepkiej warstwy i skóra jest momentalnie gotowa do aplikacji kremu i makijażu. Najważniejsze jest jednak działanie ujędrniające, tu był efekt wow. Stosuje serum już od dwóch lat bez przerwy i widzę różnicę w mojej skórze. Zbliżam się do czterdziestki i naprawdę trudno jest zniwelować widoczne już oznaki starzenia cery. Mam jednak wrażenie że dzięki temu kosmetykowi czas nie tylko się zatrzymał, ale cofnął o dwa lata! Mało tego, nie wiem czy to dzięki serum czy innej pielęgnacji, ale zniknął mój odwieczny problem z zaskórnikami i innymi wypryskami.
    Zalety:
    • Ujedrnienie, cena, zapach, odżywienie
    Wady:
    • Plastikowa zakrętka którą ciężko zakręcić
  • 14 grudnia 2023 o 15:55
    Nie rozumiem zachwytów
    Jak dla mnie to serum nie robi kompletnie nic. Po ponad miesiącu stosowania nie zauważyłam żadnego efektu w poprawie jędrności czy napięcia skóry. Co więcej - ono nawet nie nawilża. Pozostawia uczucie ściągnięcia i suchej powłoki. A skórę mam mieszaną. Czytając tę opinie zastanawiam się czy piszemy o tym samym produkcie? Dobrze, że nie było drogie, bo zapłaciłam za nie 28 zł w promocji za buteleczkę o pojemności 30 ml. Zużyłam do końca i szukam dalej.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie nawilża
    • Nie ujedrnia
    • Nie działa
    • Przesusza
  • 6 grudnia 2023 o 1:19
    Cudowna skóra zaraz po użyciu
    Jestem posiadaczką cery mieszanej. Serum stosuje wraz z kremem na dzień i żelem myjącym z tej samej serii. Serum ma trochę żelową konsystencję, łatwo się rozprowadza. Po nałożeniu na twarz serum momentalnie staje się matowe i przez chwilkę delikatnie się lepi. Skóra po jego użyciu jest delikatna, matową, aksamitna w dotyku. Wyczuwam działanie ujędrniające. Moja skóra wygląda lepiej każdego ranka
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 29 listopada 2023 o 2:03
    Eliksir młodości
    Ostatnio moja skóra nie była w najlepszej kondycji, wciąż miałam z nią jakieś problemy, brakowało jej nawilżenia i zauważyłam drobne zmarszczki. I wtedy nadarzyła się okazja, żeby spróbować jej pomóc. Otóż jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam testować przeciwzmarszczkowe serum do twarzy beBio Cosmetics z linii Ageless Beauty. Małe, zgrabne pudełko, a w nim ładna, wygodna buteleczka. Produkt bardzo wydajny, o lekkiej konsystencji. Mam wrażliwą skórę, skłonną do podrażnień. Już w pierwszych dniach zauważyłam poprawę, moja skóra nabrała jędrności, stała się bardziej gładka, wygładzona i bardziej promienna, a zmarszczki nie są już takie widoczne. Jestem zachwycona, bo ten produkt spełnił moje oczekiwania.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Serum do twarzy