Perfumy w olejku i absoluty

Lancome La Vie Est Belle L'Absolu de Parfum

Lancome La Vie Est Belle L’Absolu woda perfumowana 40ml

• 14 maja 2022 o 22:59
    Podkrecona la vie est belle
    Pierwsza minuta po psiknieciu to paskudny syrop na kaszel. Polecam odczekac ta minutke przed wachaniem. Cale szczescie ten syrop szybko znika i pozostaje stara, dobra la vie est belle tylko ze podkrecona, bardziej odwazna, jeszcze trwalsza. Jak ktos kocha lveb to i pokocha ten zapach bo to prawie siostry blizniaczki. Zapach niestety juz wycofany. Mialam to szczescie ze w sieciowce w uk chyba sie kilka zapachow odnalazlo na magazynie i wrzucili na sklep. Za £30 dorwalam buteleczke 20ml. A propo buteleczki...jeszcze bardziej elegancka, korek ciezki, metalowy. Na gorze szklo tez jest jakby chromowane.
    Zalety:
    • Piekna butelka
    • Mega trwaly zapach
    Wady:
    • Tak na sile mozna by wpisac tu ze ten syrop na kaszel jednak nie fajny, ale szybko znika takze to akurat zaleta. Oryginalna la vie est belle tez ma poczatek nie ciekawy, bardzo syntetyczny ktory szybko ucieka.
    • Flakon
    syl74
    31 marca 2021 o 7:57
    Najpiękniejszy La Vie Est Belle
    O ile klasyczna LVEB nigdy mnie nie porwała to ta irysowa odsłona całkowicie skradła moje serce. L'Absolu jest najbardziej odmienna od pozostałych flankerów LVEB. To bardziej skoncentrowana i nieco dymna wersja klasyka. Nadal upiornie słodka, jednakże szyku i elegancji nadaje jej pudrowy irys. Wyrazisty i nieco wytrawny dominuje w całej kompozycji. Kiedy nuta irysa zaczyna przygasać, do głosu dochodzi słodka pralina, gruszka, tonka i wanilia. Ich słodycz została przełamana nutą czarnej porzeczki. Już sam kolor płynu kusi i zachęca do zakupu. Flakon najładniejszy z całej linii LVEB, ciężki, ze srebrnymi zdobieniami i ciężkim srebrnym korkiem. Pięknie zdobi toaletkę, niewygodny do noszenia w torebce, jednak nie muszę go ze sobą zabierać bo zapach utrzymuje się przez cały dzień.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 14 stycznia 2015 o 17:21
    mega kobiece
    Kupiłam je bo czułam je u wielu kobiet i bardzo mi sie podobaly. na poczatku u mnie efekt taki sam ale nie wiem czy to wina odczynu mojej skory czy co.. ale przestaly mnie urzekać. a szkoda bo sa piekne i pewnie i tak do nich wroce ;) raczej nie pasuja do sportowego stylu. Używam tego produktu od: listopad 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 14 września 2014 o 21:18
    na razie troja
    Piszę na świeżo te recenzje, po dzisiejszym przetestowaniu. Bieglam dzis do perfumerii w podskokach (mąż sie bal, ze urodze po drodze hahaha) zebyprzetestować a nawet moze kupić to nowe cudeńko, ale troszkę sie rozczarowalam owym absolutem. Nie mówię, ze jest brzydki, ale wersja lveb edp na chwilę obecną mi bardziej odpowiada. Z racji stanu ciążowego i bez przerwy zmieniającego mi sie gustu perfumeryjnego zaliczyłam przez te prawie 9 miesiecy mnóstwo zapachów. Skonczylam na lveb edp ale szukam teraz zapachow, ktore moglabym zjeść hahaha. Naczytalam sie sie tyle o absolucie, o wersji skoncentrowanej, ze po nocach spac nie moglam. Wpadlam do S. przemierzajac wzrokiem półki, ominelam szerokim lukiem sprzedawczynie, ochroniarzy, swiat zatrzymal sie na moment, bylam ja, moj ogromniasty brzuch i te flakony wszystkie. Trzesacymi rekoma psiknelam sobie różowe cudo na zaglebienie łokcia bo na nadgarstkach nic mi sie mie trzyma i... zaniemowilam. I to nie z zachwytu. Zapach odrzucil mnie na wstepie strasznie duza ilością palonego cukru aby za chwile dac mi po nosie nuta zywcem wyjeta z syropow na przeziebienie mojej córki. To bylo fuuuuj. Dostalam probke, podziekowalam i wyszlam. Poszlismy z mężem i corka na lody i kawe. Mąż mówi, a coz tak smierdzi w tej kawiarni, pewnie palony cukier udajacy karmel. Hmmm a czy to przypadkiem nie ja???? No jak zesz nie! O matko, nie chce pachniec spalonym cukrem za 419 zl! Po 2 h zapach byl juz mniej męczący, ale ta nuta z syropu dawala mi nadal po nosie. Po 5 h zaczyna pachniec na mnie dosłownie wata cukrowa i namiastka mlecznej czekolady plus nuta jakas kwiatowa i nutka dzieciecego vibowitu. Jest przyjemnie, ale nie doprowadza mnie ten zapach do zawachania sobie reki. Za to z włosów i szyi czuje wszechogarniajacy, słodki, otulajacy, piekny, zmysłowy lveb i przy nim pozostane. Psikniety rano. Mąż te wersje uwielbia na mnie i z tą mi najlepiej. Absolut teraz dogorywa na mnie, pokonany przez wersję edp. Zaznaczylam, ze nie wiem czy kupie, bo u mnie jest zmiana co troche. Ale najpierw chyba zakupie flakonik bonbona bo tam jest slodko, milo i bez vibowitu :-). Używam tego produktu od: testy calodniowe Ilość zużytych opakowań: psiki z pełnowymiarowego i probka