Peelingi do ciała

Soap & Glory Scrub`em and Leave`em, Body Buff Peeling do ciała

rihab
    2 sierpnia 2017 o 9:36
    Bardzo fajny peeling
    Peeling dostałam od siostry z Anglii - jej nie podobał się zapach. Mnie zachwycił. Peelin ma duże i ostre drobinki więc dla wrażliwej skóry może być za mocny. Dodatkowo zawiera w sobie coś jakby olejek który pozostawiał lekko nawilżoną skórę. Dobrze się zmywa i ładnie pachnie. Z przyjemnością go używałam
    Zalety:
    • zapach i działanie
  • 8 maja 2015 o 13:20
    Miłości z tego nie będzie...
    Drobinki soli zanurzone są w niezbyt gęstej, żelowej masie o jasno-różowym zabarwieniu. Czuć, że pracują na skórze, czyniąc ją aksamitnie gładką i miękką. Peeling zostawia delikatnie tłustą warstewkę. Nie wysusza przy częstym stosowaniu. Jego zapach określiłabym jako świeży z męską nutą w tle. Dla mnie nieprzyjemny i drażniący. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 300 ml
  • 14 kwietnia 2015 o 13:14
    nie urzekł mnie
    O ile kocham wszystkie produkty marki Soap&Glory, za ich zapach i skład, z tym jest coś nie tak. Takie peeling co nie wiadomo co robi w sumie. Plusy: -zapach mocny, utrzymuje się na skórze -nie wysusza skóry, zostawia skóre nawilżoną -duże i ładne opakowanie Minusy: -jest dość rzadki, dużo go się nabiera, a połowa i tak ucieka - mało wydajny -nie peelinguje jakoś specjalnie mocno, ledwo ledwo -dość drogi i trudno dostępny Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 25 października 2014 o 22:29
    Landrynkowa frajda
    Tak jak nadmieniłam w entuzjastycznej recenzji peelingu Breakfast Scrub, poszłam za ciosem i mając na względzie udaną z nim współpracę, postanowiłam przetestować inne produkty Soap&Glory. Stąd odsłona druga peelingowania ciała, tym razem peelingiem Scrub’em and leave’em. Opakowanie (tak jak w przypadku wymienionego wyżej poprzednika) to wygodny, szeroki, plastikowy słoik, z którego bez trudu można nabierać produkt i wyczyścić go do ostatka, bez żadnej straty. Miła dla oka szata graficzna wpisuje się w ogólną koncepcję stylu pin-up, a zabawna nazwa siłą rzeczy zapada w pamięć. A co z zawartością? Perłowo-różowy peeling, pełen białych oraz intensywnie różowych drobinek ma (w porównaniu z Breakfast Scrub’em) znacznie rzadszą konsystencję. Co prawda dzięki temu łatwiej jest go rozprowadzić tak na suchej, jak na wilgotnej skórze, jednak jest przez to zdecydowanie mniej wydajny. Choćby nie wiem, jak się człowiek starał, dłoń bezwiednie nabiera taką jego ilość, że peeling znika dość szybko...;) Dzieje się tak również przez to, że masaż Scrub’em and leave\'em, to rozkoszna landrynkowa frajda, której nie mogłam się oprzeć, aż słoik ukazał dno. Słodycz zapachu nie jest mdła, lecz przełamana czymś owocowym, jak wesołe, różnokolorowe cukierki, które pałaszuje się z zapałem aż do ostatniej sztuki w opakowaniu. Peeling, choć nie ma bardzo mocnych właściwości zdzierająco-ścierających, dobrze radzi sobie z codzienną pielęgnacją skóry, usuwając zeń obumarłą warstwę i przygotowując ciało na porcję balsamu, czy mleczka (o ile ma się zwyczaj takowe produkty stosować). Nie jest ono jednak niezbędne, gdyż sam peeling, choć nie pozostawia po sobie tłustawej warstwy, nie wysusza skóry, ani nie napina jej nieprzyjemnie, jest więc różowo-landrynkowo i co bardzo ważne-komfortowo:) Polecam. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte