Peelingi do ciała

Dushka Cosmetics Peeling-guma do ciała (różne rodzaje)

• 27 sierpnia 2022 o 22:14
    Coś innego, ciekawego
    W świecie beauty jest tyle różnych produktów, że mało co na prawię zaskoczy już człowieka ;) Tutaj jest inaczej. Peeling miałam w wersji Tęczowy lizak - 7 kolorów tęczy i 7 cudownych zapachów: czarna porzeczka, mięta, jabłko, banan, morela, truskawka. Wszystkie zapachy są obłędnie owocowe. Pomysł jak dla mnie świetny bo podczas każdego użycia odkrywamy nowy zapach. Drugie zaskoczenie to formuła peelingu - niespotykana, ciągnąca się. Niby ok ale ma też swoje wady- jest nieco sucha i trzeba uważać z nabieraniem - najlepiej małymi porcjami i rozcierać chwilę w dłoniach zanim nałożymy na ciało. W przeciwnym wypadku zamiast na ciele większość peelingu wyląduje nam na dnie prysznica. W składzie zawiera cukier i sól choć soli praktycznie nie czuć. Oprócz tego mamy oleje: z awokado, z pestek winogron i oliwę z oliwek. Opakowanie to plastikowy (szkoda, że nie szklany), zakręcany słoiczek. Użycie peelingu jest bardzo przyjemne. Skóra jest po nim miękka, gładka i delikatna. Nawilżenie czuć ale nie pozostawia wyraźnej, olejkowej warstwy. Mimo niewielkiej pojemności jest całkiem wydajny. Minusem jest dosyć wysoka cena - warto wypatrywać promocji. Jeśli ktoś lubi owocowe zapachy będzie zachwycony :)
    • Działanie
    • Ciekawa, niespotykana formuła
    • Skład
    Wady:
    • Trzeba ostrożnie się z nim obchodzić
    elizaja
    26 listopada 2021 o 14:51
    Super
    Uwielbiam ten peeling, ten fantastyczny świeży zapach arbuza. Aż by się chciało go zjeść. Super oczyszcza skórę, nie zostawia tłustej skóry, tylko świetnie oczyszczoną. Fajnie się go używa, z wodą tworzy płyn, który łatwo można rozprowadzić po skórze.
    Zalety:
    • zapach, dobrze oczyszcza, jest delikatny dla skóry
    lumiaa
    12 grudnia 2020 o 11:55
    Bajerandzki i skuteczny
    Lubię kosmetyki zabawne ale zabawkowe już nie. Tutaj dostajemy to pierwsze. Kosmetyk ma dobry, naturalny skład i zabawny, bajerowy wygląd. Posiadam wersję arbuzową z miniaturki. W rzeczywistości nie jest to tak cukierkowy odcień jak na zdjęciu no i nie ma eleganckiej tasiemki, jest eko sznurek konopny ale opakowanie plastikowe, kto wie może z recyklingu? Sam produkt jest fajny, treściwy ciągnie się trochę bardziej nawet niż peelingi organic shop. Jest też trochę grubszy i dużo tłustszy ale w granicach rozsądku. Zapach bardzo przyjemny. Produkty są dosyć drogie bo trzeba zapłacić okolo 38 zł ale pojemność jest dosyć spora i wydajność też niezła. Ogólnie firma aspiruje w kierunku Lush czy Body Shop i w tym sensie to cena wypada bardzo atrakcyjne chociaż działanie trochę wypada słabiej. Jeśli chodzi o działanie to jest to dosyć typowy peeling cukrowy, robi co trzeba, lekko natłuszcza ale cudów nie robi, lekko ściera, jak to cukier. Trzeba go zostawić przez chwilę na skórze ale to oczywista oczywistość. Pod tym względem nie przebija moich ulubieńców z Organic Shopu tym niemniej myślę że wart jest wypróbowania. Cieszy oko, ma ten bajer w sobie, zaciekawia, wiecie takie coś nietypowego co sprawia że chce się produkt kupić. Pomysł, opakowania zwracają uwagę, są bardzo efektowne. Ja czytałam że wysycha więc nie usuwałam alubiniowego zabezpieczenia i dzięki temu produkt zachował swoje właściwości. Ogólnie mogłaby być lepsza zakrętka. Tym niemniej są to z dobrze wydane pieniądze bo produkt spełnia obietnice chociaż wiecie zależy jakie kto ma oczekiwania. Bardzo ciekawa opcja prezentowa.
  • 29 lipca 2020 o 13:32
    Mnóstwo radości i cudne działanie
    Dla mnie ten kosmetyk to prawdziwe odkrycie. Rzadko kupuję kosmetyki więcej niż raz, a to głównie dlatego, że kocham nowości. Ale ten peeling musi być w mojej łazience, po prostu musi. Pierwszy słoiczek dostałam na urodziny wraz całym kompletem, żelem i kremem. Z tych 3 rzeczy peeling urzekł mnie najbardziej, choć reszta też jest świetna. Przede wszystkim działanie. Skóra jest niezwykle przyjemna w dotyku! Aż chce się ją dotykać. Tak gładką skórę miewam tylko po pobycie w saunie. Uwaga, nie można klepnąć na siebie trochę kosmetyku i oczekiwać cudów. Trzeba skórę pomasować, odczekać trochę, przynajmniej z dwie minuty, i dopiero zmyć. Zapachy rzeczywiście są różne i do gustu przypadły mi wszystkie, może oprócz niebieskiego, ale też coś w sobie miał. Fajna rzecz, to jakby mieć kilka kosmetyków w jednym.
    Zalety:
    • działanie: nawilżona i gładka skóra
    • różne zapachy
    • konsystencja gumy, łatwo się nakłada
    • wygląd
  • 16 lipca 2020 o 8:54
    ok
    Peeling ciekawy jednak nie do końca spełnia moje oczekiwania. Ja miała wersję o zapachu waty cukrowej, zapach fajny nie drażniący. Forma peelingu jako "gumy do żucia" czyli taka ciągnąca się do wyjęciu z pudełka, nie do końca mnie zachwyciła. Samo pudełko dla mnie zbyt wąskie, gdy olej spływał na dno ciężko było rozmieszać drobimy, a na górze tworzyła się skamielina. Sam peeling ok, ale bez efektu wow, taki zwykły.
    • wygląd
    Wady:
    • wąskie pudełko
    • forma "gumy do żucia"