Peelingi do ciała

Wellness & Beauty The Secret of Oriental, Meersalz Ol Peeling Peeling do ciała na bazie soli morskiej i olejów

Karu89
    12 listopada 2022 o 17:42
    Kashmirrooo
    ☆ Zapach i Konsystencja Tak jak pozostałe produkty z tej linii pachnie wyjątkowo pięknie. Jest gęsty ale drobnoziarnisty, dobrze się go nabiera i nie spływa z rąk. ☆ Działanie Szczypie. Wiadomka - bo sól. Wszelkie drobne otarcia, zacięcia itp. Grożą przeszywającym doznaniem... ale na obronę soli pragnę dodać, że przynajmniej nie stwarza przyjaznego środowiska do rozwoju drobnoustrojów tak jak cukier. Delikatnie ale świetnie zciera martwy naskórek. ☆ Jakość i Wydajność Mała zabawka bardziej niż poważny kosmetyk, raczej to juz taki dodatek jak się kupuje i balsam i żel pod prysznic, dużo więcej kaski nam nie zniknie więc się bierze ☆ Opakowanie Bardzo mi się podoba słoiczek, skoda tylko że jest plastikowy bo nie bardzo jest jak go jeszcze wykorzystać. Elementy pseudo metalowe wchodząc w reakcję z solą brzydko się odbarwiają, oraz robią się chropowate - mało estetycznie to wygląda. ☆ Cena i Dostępność Ok 10zł Rossmann
    Zalety:
    Wady:
    • szczypie
  • 1 czerwca 2021 o 23:03
    Bossski
    To cudo pozwala mi za jednym zamachem złuszczyć delikatnie naskórek i od razu go nawilżyć. 2w1. Doskonały dla leniwców, osób o przesuszonej skórze czy dla tych którzy nie tolerują żadnych mazideł. Otwieram słoiczek i przenoszę się w Daleki Wschód. Zapach działa jak afrodyzjak, pobudza i wyostrza wszystkie zmysły. Jest bardzo intensywny dzięki czemu po umyciu jeszcze jest jakiś czas wyczuwalny na skórze. Ze słoiczka wydobywam takie zbite mazidło , grube ziarna zanurzone w tłustej konsystencji, niczym gruby piasek. Bardzo przyjemna w dotyku struktura. Doskonale się rozsmarowuje po ciele, ziarenka delikatnie się rozpuszczają. Dla mnie bardzo relaksujący moment, którego ne mogę się doczekać. Peeling jest wbrew pozorom bardzo wydajny. Natomiast niecierpię tego słoiczka. Otwarcie ciągle się zacina, boję się, że w końcu mi się zbije. Dla mnie bomba.
  • 16 maja 2021 o 8:42
    Cudeńko
    Często patrzyłam na ten kosmetyk w Rossmannie i nie wiem dlaczego,ale omijałam go,aż w końcu się skusiłam. Ku mojemu zdziwieniu ma całkiem nie zły skład i świetnie działa. Skóra jest wygładzona i na olejowana ,ponieważ ten peeling jest olejkowy,nie ma potrzeby nawilżania skóry. Konsystencja jest bardzo gęsta i cukrowa,trochę jak galaretka. Zapach również jest obłędny,owocowo - słodki. Peeling jak to peeling na krótko starcza,ale jest wart kupna. Plus za opakowanie,które zapewne użyję do kuchni albo do jakiś śrubek mojego męża. Polecam gorąco!
  • 22 stycznia 2021 o 14:24
    DObry i tani produkt
    WELLNESS & BEAUTY The Secret of Oriental to kosmetyk do ciała, który zdecydowanie umili nam ciepły prysznic po ciężkim dniu bo prócz ślicznego orientalnego zapachu jak i mnóstwa drobinek soli morskiej pozostawia nasze ciało gładkie, pachnące, a przede wszystkim mięciutkie bo idealnie złuszcza stary naskórek pobudzając przy tym mikro cyrkulację skóry, a olejki zawarte w składzie natłuszczają ciało, dzięki czemu możemy sobie darować aplikację balsamu, gdy na to ochoty już nie mamy. Jeśli chodzi o wydajność peelingu to na kilka razy nam wystarczy aczkolwiek myślę, że zdajecie sobie sprawę, że ogółem peelingi są produktami średnio wydajnymi jeśli zaczynamy się porządnie złuszczać. Jeśli na mokre ciało zaczynami drobinki wcierać to zaczynają one wraz z olejkami kolejne partie oczyszczać ale wcieranie peelingu na sucho już nie jest takie wydajne i zdecydowanie dużo mocniejsze. Dlatego ja peelingi zawsze nakładam na wilgotną skórę. Opakowanie z pozoru jest bardzo zacne i śliczne ale jeszcze lepsze by było, gdyby okazało się, że pudełeczko wraz z wieczkiem jest szklane, a nie plastikowe.
    • działanie
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być szklane
  • 13 maja 2020 o 13:37
    Żałuje, ze tak późno go odnalazlam wśród drogeryjnych półek
    Muszę przyznać, ze przygodę z peeliengami do ciała zaczelam jakoś nie dawno. To jest mój drugi, który PRZYPADKIEM zabrałam do koszyka! I dla mnie to strzał w 10-tke! Zainteresowało mnie opakowanie, ten sloiczek zamknięty.. Co tam jest. A tam właśnie ten peelieng! Zapach przecudny! Pierszwy mój prysznic z nim był przyjemnością! Te mega drobinki, które rozcieram zdzieraja naskórek, a skora jest mega delikatna i w dodatku pachnąca. Utrzymuje się to wszystko długo!! Po prysznicu zawsze musiałam wspomagać się balsamami, a teraz nic wystarczy ten sloiczek! Naprawdę ze kochałam się po uszy!! Uzywalam go również jako peelieng do stop nogi są świetne, jak u niemowlaka! Nie zastanowie się nad kupnem jeszcze kilku takich sloiczkow!!
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Drobinki(wielkość)
    • Masa
    • Sloiczek
    • Zamkniecie
    Wady:
    • Nic