WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Peelingi do ciała

Avon Planet Spa, Perfectly Purifying, Body Scrub Głęboko oczyszczający scrub do ciała

• 12 lipca 2023 o 23:42
    Dobry, mocny peeling!
    Serię z minerałami z Morza Martwego bardzo lubię bo podoba mi się ten zapach, takiego właśnie SPA. Scrub zamknięty jest w miękkiej tubie o pojemności 200 ml. Dzięki miękkości opakowania zużyjemy kosmetyk do końca. Na tubie znajdziemy wszystkie niezbędne informacje o produkcie. Opakowanie jest ciemno szare ale jak damy pod światło to doskonałe widać poziom zużycia. Sam scrub jest dosyć gesty z drobinkami, które mają ścierać martwy naskórek. Muszę przyznać że porządnie peelinguje skórę ale co najważniejsze nie podrażnia. Pozostawia skórę oczyszczoną, gładką i świeżą. Wydajność niestety jest niska bo trochę go trzeba nałożyć żeby porządnie wykonać peelingowanie ale jeżeli trafimy w promocji to cena też nie jest wygórowana. Taka tuba wystarczy mi na 6-8 aplikacji.
    Zalety:
    • wygodna, miękka tuba,
    • oryginalny zapach,
    • dobrze oczyszcza i wygładza skórę,
    AnaSky
    2 lipca 2023 o 11:05
    Słaba wydajność
    Peeling zakupiłam w postaci tubki o pojemności 200 ml. Opakowanie jest charakterystyczne dla avonowej linii Planet Spa. Plastik mimo że w kolorze szarym jest dość przejrzysty - można śledzić zużycie produktu. Poręczne, stawiane na zamknięciu. Sam peeling jest drobnoziarnisty, ale dość konkretny w działaniu. Spłukuje się bez problemu. Porządnie oczyszcza, jednocześnie nie podrażniając, ani nie wysuszając skóry. Wygładza i pozostawia na dość długo zapach, który trochę ciężko mi opisać. Trochę słony, trochę błotny, przypomina męskie żele pod prysznic. Choć zapach jest charakterystyczny i nie do końca z mojej bajki, jest w jakiś sposób orzeźwiający. Minusem produktu jest jego wydajność, starcza na 4, góra 5 użyć.
  • 21 sierpnia 2022 o 18:13
    Świetny, skuteczny peeling
    Używałam wersji w opakowaniu w formie tuby (niżej doczytałam, że to ten sam produkt). Peeling ma konsystencję gęstego żelu z mnóstwem maleńkich drobinek. początkowo obawiałam się, że te maleństwa będą zbyt delikatne, ale nie doceniłam ich - właściwości ścierne tego produktu są naprawdę super. Do tego sam żel świetnie się pienił i rozprowadzał po ciele. Bardzo przyjemnie się używało tego peelingu również ze względu na jego zapach - morsko-słony, lekko męski. Dzięki dobrej pianie żel okazał się wydajny. Miękkie opakowanie pozwoliło zużyć produkt w całości, a do końca prezentowało się porządnie. Bardzo fajny produkt, jeden z lepszych, jakie miałam w tej kategorii.
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, piana, skuteczność
    Wady:
    • brak wad
  • 1 lutego 2022 o 19:09
    Uwielbiam ten peeling!
    Świetnie oczyszcza ciało, dogłębnie... martwy naskórek już mi nie straszny z tym peelingiem do ciała. Bardzo dobrze się sprawdza przy suchej skórze. Sprawia, że jest ona dobrze nawilżona, odżywiona i oczyszczona. Stosuję 2-3 razy w tygodniu, moja skóra jest o niebo piękniejsza. Peeling dobrze się pieni, sprawdza się nawet przy peelingu stóp, ja używam do całego ciała. Ma delikatny zapach, który fajnie rozpieszcza skórę podczas stosowania. Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • działanie
    • jakość
  • 17 grudnia 2021 o 22:23
    Mocny peeling do skóry
    + drobny peeling, jednak bardzo ostry i mocno ściera naskórek, + niska cena, + ładne i wygodne opakowanie, + ładny zapach scrubu, węglowy, męski zapach, + zawiera minerały z morza martwego, + bardzo fajna formuła, + wydajny, + oczyszcza i pomaga w walce z niedoskonałościami skórnymi.