Kolejna odsłona od Isany ,ekonomicznej dla portfela marki,z niebudzącymi zgrozę składami,której produkty łatwo kupić podczas wizyty na mieście.
Plastikowa,nieprzejrzysta tuba skrywa 150 ml produktu.
Opakowanie ma przeciętny rozmiar,stawiamy je w pionie na zakrętce.Plastik się poddaje,jest miękki,giętki,więc wydobycie kosmetyku nie stanowi problemu.W razie potrzeby da się go nawet bez trudu przeciąć pod koniec zużycia.
Tuba została pokryta czarnym tłem z ozdobnymi elementami nawiązującymi do składu i zapachu,posiada pomarańczową nakretkę z klapką-nie da się jej odkręcić.
Opakowanie nie sprawiało mi problemu,a wylot z racji formulacji specyfiku nie zapychał się i wylewał pożądaną porcję.Nic z wnętrza samoistnie nie wyciekało,miałam kosmetyk w podróży i nic nie pękło.
W tylnej części jest przełamanie ozdobnego wyglądu i dodano białą ramkę z informacjami.
Produkt jest wegański,a jego PAO wynosi rok.Nie ma daty ważności,co jest dla mnie ważne w kosmetykach i zawsze zwracam na to uwagę.
Skład jest ładny,choć na początku mamy mocny detergent SLS,który nie jest zalecany dla wrażliwców,może przesuszać skórę.
Oprócz tego mamy substancje nawilżajace,kojące,ekstrakty roślinne.
Kosmetyk ma pomaranczową poswiatę,jest żelowy,a konsystencja bardziej luźna.Przy pierwszym spojrzeniu tego nie widać,ale po nałożeniu na dłoń czuć mnóstwo zanurzonych w nim drobinek soli bardzo drobno zmielonej w dużej ilości.Zapach bardzo przypadł mi do gustu,jest przyjemnie słodki,intensywny,wyczuwam głównie karmel,ale gdzieś tam przebija ten słynny cytrus.
Produkt dobrze się rozprowadza i delikatnie się pieni.Możemy wykonać nim słabej intensywności dla skóry wymagającej lub bardzo wrażliwej,świetny do tych delikatniejszych miejsc jak dekold i piersi,ale na resztę ciała jak dla mnie jest za słaby,nie uzyskuje nim efektu jakiego potrzebuję.
Skóra po użyciu jest odświeżona,gładka w dotyku,czysta i pachnąca,ale jest to propozycja,którą używam tylko jako żel po prysznic,jako peeling nie,do tego celu mam lepszą opcję.Na początku byłam zadowolona z działania no i ten przemiły aromat,ktory zostaje na skórze po spłukaniu,ale przy regularnym stosowaniu zaczął mi przesuszać skórę.Nie uczulił mnie jednak.
Kosmetyk jest wydajny,nie zauważyłam,żeby jakoś szczególnie szybko się kończył,jest w stałej ofercie w Rossmann.
Zalety:
- Cena❤️
- Dostępność❤️
- Zapach❤️
- Wydajność❤️
- Dobrze oczyszcza i odświeża❤️
Wady:
- Nie spełnia moich oczekiwań jako peeling ????
- Wysusza????