Serum do twarzy

SkinCeuticals Serum 20 AOX+ Serum z 20% witaminą C

• 29 września 2015 o 9:01
    Ulubiona postać witaminy C
    Jak wiemy wit c to jeden z produktów który nasza skóra uwielbia i jest jednym ze sprawdzonych produktów antystarzeniowych Miałam rózne sera aurigi i bardziej naturalne john masters organics, lierac sesderma ale to jest najlepsze i warte swojej ceny Skład krótki bez rzadnych śmieci i z dodatkiem mojego kochanego pantenolu gdzie we wszystkich innych produktach musze go szukać Najmniej sie klei mimo aż 20% stężęnia i najmniej wysusza Zaraz po nałożeniu skóra wygląda na zdrową i wypoczętą I najważniejszy dla mnie plus Mam trądzik rózowaty i zawsze rano mam bardzo wielkie czerwone plamy obojętnie jak delikatnego kosmetyku uzywam a po tym serum nie mam Wiem że wit c jest wskazana na trądzik rózowaty ale po innych serach tego nie odczułam Uważam że kosmetyk jest warty ceny zawiera naprawde krótki i treściwy skład bez śmieci Inne sera nafaszerowane alkoholem denat i silikonami potrafią być jeszcze droższe Polecam wszystkim cerom i suchym i tłustym. naprawdę jedna z lepszych wit c na rynku Dodam że serum jest bardzo bardzo wydajne na twarz starczą 4 kropelki. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Kamlisa
    10 października 2014 o 12:33
    całkiem, całkiem...
    Wiadomo, ze witamina C obok retinolu to ten składnik, który na pewno dobrze działa na skórę ;) To nie żadne obietnice bez pokrycia ani cudowne, a nikomu nieznane składniki, wynalezione rzekomo w tajemniczym laboratorium znanej firmy :) Wiadomo tez, ze witamina C, by zadziałała - musi mieć odpowiednią postac, odpowiednie stężenie i być odpowiednio przechowywana. Jasne butelki, eleganckie słoiki, używanie przez miesiące - i pozamiatane ;) Kupiłam najwyższe stężenie w serach tej firmy, czyli 20 %, w postaci miniatur ( szybsze zużycie), przechowuje w lodówce, w woreczku. Mam nadzieje, ze zrobiłam, co możliwe, by wyciagnąc z tego jak najwięcej korzyści ;) Serum jest praktycznie bezbarwne ( no, lekko złotawe), bez zapachu, w postaci płynu. Po nałożeniu na skóre i krótkim wmasowaniu - szybko się wchłania, pozostawiając, jak to witamina C, lepka warstwę, której nie lubie. Nim nałożę na to kolejny kosmetyk, krem z witamina C - odczekuje 20-30 minut, by serum się do końca wchłonęło. Skóra nie jest ściągnięta czy sucha, ale lepkość pozostaje...Czuję ja nawet pod kremem. Serum jest kwaśne, jeśli mamy jakieś podrażnienie - lekko szczypie. Początkowo odczuwałam lekkie szczypanie w różnych punktach, ale przy codziennym używaniu - wrażenie zniknęło. Czy serum cos robi...? na to licze, na pewno przyspiesza gojenie drobnych niedoskonałości, ale reszta jest raczej na poziomie komórkowym. Czy do niego wróće., jak skoncze miniatury..? Przetestuje inne sera o podobnym składzie ( Paula, CSS) i i zobaczę, ale nie wykluczam... Używam tego produktu od: 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 30 ml