Płyny do kąpieli

Kneipp Aroma - Pflegeschaumbad Glückliche Auszeit Aromatyczny płyn pielęgnujący do kąpieli

• 23 lutego 2023 o 17:36
    Morze czerwone w kwiecistej oprawie
    Zapach: Bardzo intensywny, głęboko relaksujący, wyrazisty, kwiatowy i sensualny, wyczuwalny przez cały czas trwania kąpieli Konsystencja: Stosunkowo gęsty płyn o pięknym rubinowym kolorze, który po zmieszaniu z wodą nadal pozostaje intensywny, lecz bez problemu zmywa się z ciała i wnętrza wanny, niestety niewiele się pieni Wydajność: Idealna ilość do każdorazowej kąpieli to 20 ml, więc duże opakowanie starczy na 20 kąpieli, co uważam za bardzo dobry wynik Działanie na skórze: To chyba pierwszy płyn do kąpieli, który zamiast wysuszać nawilżył i zmiękczył moją skórę. Jestem pozytywnie zaskoczona i muszę chętnie wypróbuję więcej płynów do kąpieli tej marki Podsumowanie: Zdecydowanie jestem na tak, pielęgnujący i intensywny (pod każdym względem: zapachowym i kolorowym) płyn do kąpieli.
    Zalety:
    • Kolor
    • Pozostaje intensywny po zmieszaniu z wodą
    • Pielęgnuje skórę
    Wady:
  • 13 sierpnia 2019 o 18:13
    Maki nie przypadły mi do gustu
    Mam słabość do produktów marki Kneipp, więc chętnie sięgam po coraz to nowe zapachy. Tym razem zdecydowałam się na maki i jest to jeden z najsłabszych produktów tej marki. Mam to szczęście, że w Muller bardzo często są te płyn w promocji, więc kupiłam go chyba za 1,8 e gdzie normalnie kosztuje ok.4 e. Płyn jest gest, ale jakoś średni się pieni, gdzie zawsze byłam zadowolona z tego jaką pianę dają płyny z Kneipp. Zapach jest niby ładny, choć wiadomo że to kwestia gustu. Jest całkiem relaksujący. Szczerze nie pamiętam zapachu prawdziwych maków, ale zapach nie jest jakiś mocno chemicznym tworem, więc myślę że przypomina ich naturalny zapach. Jednak pachnie mało intensywnie w porównaniu z zapachami które już miałam. Np.lawendowy czuć po kąpieli w całym mieszkaniu a ten ledwo czuję leżąc w wannie. Płyn jest czerwony, więc barwi wodę na mocno czerwony kolor ale nie brudzi wanny. Nie wysusza skóry. Może nawet trochę jakby ją zmiękcza. To mi się w nim podoba. Generalnie oceniam go średnio. Nie przypadł mi do gustu i ponownie bym nie kupiła. Najgorszy płyn z Kneipp.
  • 24 kwietnia 2018 o 11:54
    Super
    Aroma-Pflegeschaumbad to pięknie pachnący płyn do kąpieli. Dodaję go w niewielkiej ilości do ciepłej wody. Zapach jaki się wtedy rozprzestrzenia jest rewelacyjny, odpręża, relaksuje. Cenne olejki z konopi i maków pielęgnują moją skórę podczas kąpieli, odżywiają i nawilżają. Moja skóra po takiej aromatycznej kąpieli jest gładka, miękka i elastyczna.Zapach na skórze wyczuwalny jest do 3 godzin.
  • 7 kwietnia 2017 o 21:58
    Przyjemnie relaksuje
    Radosna chwila relaksu jest dla mnie częściową nowością, bo zapach znam z kryształków do kąpieli. Płyn barwi wodę na czerwono, co daje nieco makabryczny efekt - niech ktoś wejdzie do łazienki podczas Waszego relaksu z zamkniętymi oczami to zawał murowany ;) Zapach jest świeży, kwiatowy, ale nie taki typowo. Nie wiem, jak pachnie połączenie maku z konopiami (swoją drogą bardzo intrygujący duet), ale wielce prawdopodobne, że właśnie tak. Rzeczywiście pozwala się zrelaksować, ale nie w usypiający sposób a bardziej odświeżający.
  • 26 stycznia 2017 o 14:01
    Makom mówię stanowcze NIE
    Wiem że z pewnością znajdą się zwolennicy tego wariantu płynu do kąpieli, ja zdecydowanie do nich nie należę. Mimo iż markę Kneipp bardzo lubię, tak ten produkt zupełnie mija się z moimi preferencjami zapachowymi. Ten płyn idealnie sprawdzi się dla wielbicieli Kenzo Flower, ja tego zapachu nie znoszę, tak samo jak zapachu Ajaxu do podłóg, który według mnie pachnie na równi z tymi perfumami. Płyn barwi wodę, daje intensywny zapach i pianę. Jednak mnie odrzuca, powoduje mdłości i ból głowy. Co kto lubi, jednak przez mój nos nie trafia do serca, a jedynie ściska żołądek.