Maseczki klasyczne

Dermika Ukojenie, Maseczka multiwitaminowa do cery wrażliwej i bardzo wrażliwej (nowa wersja)

Dermika Ukojenie Maseczka do twarzy 10 ml
DERMIKA Ukojenie Maseczka Multiwitaminowa 10ml
HOBB
Dermika Ukojenie - maseczka multiwitaminowa

• 18 sierpnia 2022 o 19:39
    Kremowa maseczka
    Maseczka w ładnej różowej saszetce. Konsystencja białego kremu. Fajnie rozprowadza się po twarzy. Prawie w całości wchłania się w skórę. Uspokaja podrażnioną twarz. Nie uczula. Wycisza zaczerwienienia. Opakowanie wystarczy na dwie aplikacje. Wyczuwałam lekki przyjemny zapach. Polecam.
  • 20 stycznia 2022 o 9:02
    Zadowalająca z dobrym składem
    Maseczka multiwitaminowa do cery wrażliwej i bardzo wrażliwej bardzo ją lubię co cennego zawiera - pantenol alantoina kwas glicyretynowy wyciąg z aloesu witaminę A C E i F jest to dla mnie zadowalające maseczka jest gęstej konsystencji koloru białego bez zapachu zamknięta w ładnej saszetce o pojemności 10 ml cena nie całe 5 złotych kupiłam w naturze maseczkę trzymam ok 20 minut po tym czasie znaczna większość wchłania się w skórę resztę zostawiam jako krem jakie maseczka ma zadania ma łagodzić zaczerwienienia i podrażnienia ma odzywic regenerować naskórek i przywrócić blask oraz zdrowy wygląd maseczka bardzo dobrze poradziła sobie z zaczerwienieniem oraz podraznieniem które było wywołane przez inny kosmetyk wyciszyla to oraz ukoila bardzo dobrze odżywia oraz nawilża skórę czy regeneruje jest to ciężkie do stwierdzenia napewno skóra wygląda zdrowiej piszę o efektach przy użyciu ich paru skóra wygląda promiennie oznaki zmęczenia zostały usunięte ja jestem jak najbardziej na tak jednak trzeba cierpliwości
    Zalety:
    • Nawilża odżywia koi podrażnienia oraz zaczerwienienia usuwa oznaki zmęczenia skóra wygląda zdrowo niska cena
    Wady:
    Drogeria Natura
  • 14 marca 2021 o 11:54
    Polecam na dłuższą kurację
    Jest to standardowa formuła maseczki odżywczej, która ma za zadanie wygładzić skórę i ją zregenerować, rozświetlić i nawilżyć. Jet to dość stary produkt Dermiki, w którym po za grafiką nic się nie zmienia. Taki uniwersalny dodatkowy kosmetyk, który ma odżywić skórę, wiec trudno zobaczyć namacalnie czy ją odżywił czy nie. Jest to produkt, którego powinno się używać systematycznie i jedna saszetka jaką kupiłam cudów nie zdziała. Jest bardzo przyjemna, ponieważ należy do tych masek, które samoistnie się wchłaniają i nie musisz usuwać po niej pozostałości. Nałożyłam cienką warstwę na twarz i szyję, cała wchłonęła, niczego nie zmywałam jak krem nawilżający. Na pewno po kremie nie uzyskasz od razu tak gładkiej delikatnej skóry, to jest domena wysokiej klasy kremów w odpowiedniej cenie. Sądzę że warto jej używać tym bardziej że na wszystkich cerach powinna się sprawdzić a szczególnie na wrażliwych i skłonnych do alergii, bo to bardzo łagodna maska, gdzie nie występują żadne pieczenia i ściągnięcie skóry o ile nie jest podrażniona. Zastanawiam się nad dłuższą kuracją z tą maską za 5-6 zł. Nie polecam do cery tłustej przy tej lepiej się sprawdzi maska w zielonym opakowaniu Perfekcja, ma odpowiedniejsze składniki do tego typu cery.
    Zalety:
    • wydajność, jednorazwa
    • nawilżająca
    • odżywcza
    • łagodząco / kojąca
    • wygodna bo w całości się wchłania
  • 29 stycznia 2021 o 21:20
    Pół na pół
    Maseczka jest koloru białego i ma konsystencję rzadkiego kremu. Jest ona przyjemna, bardzo łatwo rozprowadza się na skórze. Produkt posiada taki jakby kosmetyczny zapach. Wydaje mi się, że miał być elegancki, przywodzący na myśl ekskluzywne kosmetyki. Osobiście średnio mi się podoba, ale z pewnością nie jest nieprzyjemny czy irytujący. Cera bardzo szybko zaczyna wchłaniać maskę. Podczas tego procesu biała warstwa produktu zamienia się w świecącą, tłustą warstwę. Maseczka trochę piekła przy skrzydełkach nosa, ale miałam wtedy katar i skóra była podrażniona od wycierania nosa chusteczkami higienicznymi, więc to niekoniecznie była wina tej maseczki. Podczas całego czasu trzymania produktu na skórze w różnych częściach twarzy cera zaczynała swędzieć, ale za chwilę przestawała, ale zaczynała w innym miejscu... W ciągu 20 minut wchłonęła się praktycznie w całości (mimo że mam cerę mieszaną w kierunku suchej). Na końcu koniecznie trzeba skórę czymś przetrzeć, bo zostawia błyszczącą, oleistą powłokę. Po użyciu maseczki zaczerwienienia zostały zlikwidowane w całości, koloryt został wyrównany. Maska natomiast nie poprawiły wyglądu zaognionych krostek - jak były czerwone, tak są. Cera wyglądała zdrowo, była rozświetlona, ale nie wiem, czy to nie za sprawą tłustej powłoki, którą zostawiła po sobie maska. Skóra była miękka, delikatna i przyjemna w dotyku, jak również lekko nawilżona.
    Zalety:
    • likwiduje zaczerwienienia,
    • wyrównuje koloryt cery,
    • rozświetla skórę,
    • skóra jest miękka i przyjemna w dotyku.
    Wady:
    • zostawia błyszczącą, tłustą warstwę,
    • nie rozjaśnia krostek,
    • powoduje swędzenie skóry.
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 czerwca 2020 o 20:45
    Świetny produkt
    Jestem ogromną fanką różnego rodzaju maseczek szczególnie tych zamkniętych w jednorazowych opakowaniach. Chyba jak każda kobieta lubię się zrelaksować i stworzyć we własnej łazience prywatne SPA :D Nałożyć maseczkę i relaksować się w gorącej kąpieli. Dlatego też podczas ostatnich zakupów w Hebe dorzuciłam do koszyka dwie saszetki "Ukojenia" od Dermiki skuszona przede wszystkim promocyjną ceną (3,3 zł/opakowanie), jak również obietnicą poprawy kolorytu cery- a na tym ostatnio bardzo mi zależy. Produkt zamknięty jest w klasycznej saszetce o pojemności 10 ml. Jest ona bardzo wydajna i dla mnie saszetka wystarczyła spokojnie na dwie aplikacje. Maseczka ma przyjemną, kremową konsystencję. Nakładałam ją na skórę twarzy i szyi i pozostawiałam do wchłonięcie- na około pół godziny. Ładnie utrzymuje się na buźce, nie spływa. Ma bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny, przyjemny zapach. Po zastosowaniu skóra staje się miękka, elastyczna, przyjemna w dotyku i mocno nawilżona. Efekt utrzymuje się około 2-3 dni dlatego stosowałam ją dwa razy w tygodniu. Po czterech użyciach maseczki zauważyłam że, tak jak obiecywał producent podrażnienia są znacznie złagodzone, zaczerwienienia mniej widoczne a koloryt skóry delikatnie wyrównany. Produkt ma dosyć przyjazny skład, nie jest nafaszerowany składnikami zapachowymi, dzięki czemu nie uczula, ani nie podrażnia skóry. Efekt jej działania bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, dlatego z pewnością jeszcze nie raz po nią sięgnę.
    Zalety:
    • niska cena
    • nawilżenie skóry
    • wyrównanie kolorytu