Maseczki klasyczne

Vianek Seria Różowa, Łagodząca maseczka do twarzy

Vianek Łagodząca Maseczka do Twarzy 10g
Vianek Łagodząca Maseczka do Twarzy do Cery Podrażnionej 75ml

• 16 marca 2025 o 20:59
    W przeszłości była ok, a teraz coś się zmieniło
    Maseczkę otrzymałam jak gratis do zakupu na stronie Vianek. Mam cerę wrażliwą i naczynkową. Maseczka jest dedykowana właśnie mojej cerze, jako produkt do cery podrażnionej. Maseczkę już miałam okazję w przeszłości stosować i nie wiem czy coś zostało zmienione w składzie, bo za każdym razem piekła mnie po około 10 - 15 minutach po tym jak była nałożona na mojej twrzy, co mnie zaskoczyło, gdyż coś takiego nie powinno się wydarzyć. Maseczka to tuba o pojemności 75 ml z zakrętką. Maseczkę można równie kupić w jednorazowej saszetce. Dzięki temu, że miałam tubkę maseczki użyłam kilka razy i moje spostrzeżenia są takie: Maseczka ma gęstą konsystencję, trochę przypominającą gips. Jest koloru białego, ale konsystencja nie jest jednorodna. Widać w niej drobinki. Maseczka ma specyficzny zapach, ale nie przeszkadza to w użyciu. Pomimo gęstej konsystencji nie miałam problemu, aby nałożyć ją na twarz. Nie mniej jedak ciężko było ją wycisnąć z tego opakowania. Maseczkę nakładałam 1 raz w tygodniu, więc opakowanie 75 ml wystarczyło mi na około 2 miesiące . Podczas promocji można upolować ją za kilka złotych, nie jest to wygórowana cena. Po nałożeniu po około 10-15 minutach odczuwałam dyskomfort na twarzy i lekkie pieczenie. Dopiero po zmyciu jej z twarzy dyskomfort ustępował. Po zmyciu maseczki z twarzy skóra była nawilżona i napięta. Maseczka wygładza skórę oraz wyrównywała koloryt skóry. Składniki aktywne to: kaolin, oleje kokosowy, słonecznikowy, ekstrakt z korzenia koziłka lekarskiego Ogólnie nie robiła mi krzywdy, ale dyskomfort po nałożeniu sprawia, że nie wiem czy do niej powrócę.
    Zalety:
    • nawilża,
    • wygładza cerę,
    • wyrównuje koloryt cery
    Wady:
    • po nałożeniu skóra piekła mnie, pomimo, że przeznaczona jest do cery wrażliwej,
    • gęsta konsystencja sprawia, że ciężko ją wycisnąć z opakowania
    Syntiaa
    9 kwietnia 2024 o 12:41
    Łagodząco oczyszczająca maseczka
    Maseczkę zakupiłam po opinii znalezionej na Instagramie. Zachęcił mnie równie skład produktu, który zawiera biała glinkę ( pochłania sebum które jest moja zmora ????) Po zastosowaniu maseczki moja skóra jest wygładzona, ukojona, podrażnienia są złagodzine a pory oczyszczone Produkt ma też wygodne opakowanie w kształcie tubki co ułatwia nakładanie produktu.
    • działanie
    • skład
  • 17 lutego 2024 o 19:16
    Maseczkę łagodzącą marki Vianek zaliczam do jednych z moich ulubionych i często do niej wracam. Jest to maseczka na bazie najłagodniejszej ze wszystkich glinek, czyli glinki białej, która świetnie koi, regeneruje i nawilża skórę dzięki obecności oleju kokosowego. OPAKOWANIE Opakowania produktów tej marki są tak charakterystyczne, że nie sposób nie zauważyć ich na półce – wyrazista kolorystyka i piękna grafika to ich główne cechy. Motyw zalipiańskich kwiatów w odcieniach różu wygląda naprawdę pięknie. Na odwrocie znajduje się szczegółowy opis, sposób stosowania oraz skład. MASKA Maska jest na bazie glinki przez co ma gęstą, kremową konsystencję. Jej barwa przypomina biel, ale z szarymi tonami, przy aplikacji i podczas wysychania staje się biała. Posiada przyjemny zapach, który kojarzy mi się z kwiatami. Ilość maseczki wystarcza na jedną obfitą aplikację na twarz, szyję i dekolt. Maska jak każda maseczka na bazie glinki podczas oczekiwania na zmycie lekko zastyga, jednak obecność olei sprawia, że nie ściąga ona skóry i jest komfortowa w noszeniu. Zmycie wymaga dłuższej chwili, jednak z pomocą gąbeczki czy wielorazowego wacika idzie to znacznie szybciej. Skóra po użyciu tej maski jest miękka w dotyku, gładka, ukojona i zregenerowana. Cena zachęcająca, często kupuję ją ponownie. Warto wspomnieć, ze kosmetyki Vianek są naprawdę świetne pod względem składu. W tym wariancie znajdziemy m.in.glinkę białą, olej kokosowy, olej słonecznikowy, olej winogronowy, ekstrakt z waleriany. PLUSY; + świetnie nawilża i koi skórę + gęsta konsystencja + dobry skład + dobra cena + design opakowań
    Iwona_C
    16 stycznia 2024 o 10:43
    Kremowa glinka z świetnym składem i dobrym działaniem łagodząco - kojącym.
    Kosmetyki od Vianek pojawiają się u mnie systematycznie, cenie je za skład, działanie i urokliwe opakowania. Maska łagodząca trafiła do mnie w boksie kosmetycznym od Pure Beauty. Opakowanie standardowe, miękka tuba z odpowiedniej wielkości otworem dozującym i wygodnym zamykaniem klik. Na białym tle znajduje się charakterystyczny ornament kwiatowy w wersji łagodzącej ma on kolor różowy. Na tylnej stronie umieszczone zostały niezbędne informacje dotyczące przeznaczenia, stosowania i składu maski, Produkt należy użyć w ciągu trzech miesięcy od otwarcia. Konsystencja jest kremowa w białym kolorze. Zapach z wybijającą się z ziemistą nutą glinki i kwiatową słodkością. Jest to zapach z kategorii  tych uprzyjemniających  stosowanie kosmetyku. Skład naturalny zawiera glinkę białą, olej kokosowy, olej z nasion słonecznika, olej z pestek winogron, gliceryna, ekstrakt z korzenia kozłka lekarskiego, cynk, witamina E, olejek eteryczny  z skórki cytryny, kwas mlekowy i delikatne konserwanty, Jest to formuła kremowej glinki która łatwo się rozprowadza na skórze, nie zasycha na skorupę i bezproblemowo się zmywa. Skóra po jej użyciu jest zmatowiona z delikatnie jaśniejszym kolorytem, wygładzona i jedwabista w dotyku. Nie występują na niej żadne przesuszenia czy podrażnienia. Cera jest w dobrej kondycji, odczuwalnie ukojona, wszelkie podrażnienia , zaczerwienienia czy inny dyskomfort jest zniwelowany. Wydajność jest dobra, cena w granicach 25 - 30 złotych, biorąc pod uwagę skład i działanie jest jak najbardziej na miejscu. Podsumowując łagodząca maseczka do twarzy z glinka biała i olejem kokosowym spełnia wszystkie obietnice producenta. Wygładza, łagodzi i oczyszcza skórę, a w dodatku jest komfortowa w stosowaniu i ma świetny skład. Na mojej cerze się sprawdza. Zakupię ponownie.
    Zalety:
    • konsystencja kremowej glinki
    • przyjemny zapach
    • łatwo się aplikuje i bezproblemowo zmywa
    • oczyszcza, wygładza i matowi cerę
    • delikatnie rozjaśnia koloryt
    • koi i łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
    • świetny naturalny skład
    • nie przesusza i nie podrażnia cery
    • prosta, zgrabna tuba z ładna szatą graficzną
    • duża wydajność
    • atrakcyjna cena w stosunku do działania i jakości
    mm2991
    11 września 2023 o 19:24
    Naprawdę wow
    Maseczkę używałam w saszetce 10 g co mnie cieszy że mogłam wypróbować i ewentualnie kupić większą. Maseczka ma delikatny zapach. Konsystencja kremowa bardzo zbitą. Po nałożeniu od razu czuć ulgę akurat na podrażnioną, zaczerwieniona cerę nakładałam. Po zastosowaniu trzeba zmyć (niestety tego nie lubię robić w maseczkach tradycyjnych). W miarę bezproblemowo się zmyła po mimo tego że zastygła. Cera po zastosowaniu zdecydowanie nawilżona, miękka , mniej podrażniona, zaczerwienienia zniknęły.