Maseczki klasyczne

Sisley Gel Express aux Fleurs [Express Flower Gel] Ekspresowa maseczka nawilżająca

Sisley Demakijaż & Oczyszczanie Maseczka do twarzy maseczka tonizująco-ujędrniająca 60ml

Kaisja
    15 marca 2021 o 22:19
    Dobry kosmetyk – o zaporowej cenie, więc – nie, dziękuję
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę tej maseczki otrzymałam jako dodatek do zakupów w drogerii, i kojarzyłam, że Sisley to luksusowa, kosztowna marka, ale i tak lekko zrobiło mi się słabo na widok ceny regularnego produktu, który aktualnie, lekko licząc kosztuje ponad 400 zł, więc zużywając tę swoją małą próbkę – wartą po przeliczeniu 30 zł, czułam smak tego, jak pielęgnują urodę Kobiety w saudyjskiej rodzinie królewskiej, przy czym mam lepiej, bo nie muszę robić wszystkiego tego, czego się od owych Nieszczęśnic oczekuje. Próbkę zużyłam z przyjemnością, choć nie odmłodziła mnie ona cudownie, i nie sądzę, że uczyniłaby to i pełna tubka za te 4 setki, więc nawet gdyby było mnie stać, nie przypuszczam, że sięgnęłabym po ten kosmetyk ponownie. Zaporowość cen tego typu specyfików jest dla mnie wręcz nieetyczna, ale rozumiem, że istnieją Ludzie, żyjący na co dzień na zupełnie innym poziomie, niż ja, więc wrażeniami z używania próbki mogę się podzielić, co czynię. Maski używałam jak tradycyjnego kremu, ale z moją mieszaną cerą, lubiącą lżejsze specyfiki, stosowałam go na początku na wszelki wypadek na noc. Według instrukcji obsługi nadmiar miałam delikatnie zetrzeć, natomiast preparat, którym rozkoszowałam się niczym Świętym Graalem i dozowałam oszczędnie, tak ładnie i całkowicie wchłaniał mi się w skórę, że nie było potrzeby wycierania żadnego nadmiaru - bo go po prostu nie było. Ponadto odkryłam, że krem skutecznie i trwale matuje cerę, więc używałam go na dzień, i byłam zachwycona efektem. Dodatkowo kosmetyk prześlicznie pachniał – świeżo i subtelnie kwiatowo, niczym ekskluzywne perfumy, a cera po jego kilkunastodniowym stosowaniu (4 ml wystarczyły mi na ok. 3 tygodnie) prezentowała się wspaniale – była nawilżona, bardzo gładka, jędrna i miła w dotyku, i pozbawiona wszelkich niedoskonałości. Och, i ta boska aplikacja... Szczerze polecam zatem ten krem-maskę wszystkim Osobom, które mogą Sobie na taki produkt finansowo pozwolić.
    Zalety:
    • efekt – zdrowa, jędrna, gładka, nawilżona cera bez niedoskonałości,
    • wchłanialność – doskonała, przy mojej mieszanej cerze wchłania się całkowicie,
    • wydajność – bardzo dobra – mała kropla wystarcza na całą twarz,
    • konsystencja – przyjemna, gładka,
    • zapach – prześliczny, subtelny, kwiatowy – jak ekskluzywne perfumy
    Wady:
    • cena – zaporowa; nawet gdyby było mnie na niego stać, miałabym etyczne opory przed używaniem tak drogiego kosmetyku (przetestowałam otrzymaną w drogerii próbkę), ale to naprawdę jeden z lepszych kosmetyków, jakich dane mi było w życiu używać – choćby przez krótki czas – więc nie odejmuję gwiazdki za karę za nieetyczną cenę
  • 12 sierpnia 2018 o 20:11
    i na tak i na nie
    Maseczka nie zachwyciła mnie. Kupiłam pełnowymiarowy produkt, więc moja recenzja opiera się na jednym w pełni wykorzystanym opakowaniu. Korzystałam z niej o różnych porach dnia i roku aby zobaczyć czy efekt będzie się różnił. W zimie efekt był najlepszy, kiedy skóra jest bardziej narażona na czynniki atmosferyczne, a powietrze mniej wilgotne. Efekt zaraz po starciu maseczki był naprawdę dobry, jednak krótkotrwały, musiałabym aplikować ją codziennie aby zauważyć różnicę. Maseczka naprawdę ładnie tonizuje skórę, daje efekt naturalnego wygładzenia i matu.
    W strefie wolnocłowej
    carmena
    13 lutego 2018 o 14:33
    Super.
    Maseczka doskonale nawilża,wygładza,wypełnia.Twarz rano,bo nakładam na noc -wygląda wspaniale,jak po urlopie.Twarz jest wypoczęta,rozświetlona,pełna energii,tak,doskonała.Jest warta swojej ceny.
  • 11 stycznia 2017 o 12:18
    Nie zachwyca
    Jak w tytule. Maska nic nie wnosi,nie daje mi żadnych rezultatów. Żeby ją szybciej wykończyć nakładam ją pod krem na noc i nie widać ŻADNEJ różnicy rano. Gdy używam jej samej to mam wrażenie napiętej,niedostatecznie nawilżonej skóry. Twarz nie jest ani bardziej stonowana,ani zmarszczki nie znikają,ani bardziej nawilżona... NICO Opakowanie jest estetyczne i poręczne .. No i na moje nieszczęście jest wydajna... :)
  • 11 lutego 2015 o 9:45
    Bez zachwytu...
    Kremy, peelingi i maseczki są kwestią indywidualną. Moja cera z tłustej, trądzikowej przeszła w mieszaną, czasami nawet bardzo przesuszoną na policzkach (szczególnie w okresie jesień-zima). Zatem maseczki staram się dobierać nad wyraz ostrożnie. Maseczka ma postać niezbyt gęstego, półprzezroczystego żelu o białym zabarwieniu. Dość szybko się wchłania, nie zostawiając tłustej ani lepkiej warstwy, a ewentualne pozostałości wystarczy zmyć wodą. Jej zapach określiłabym jako świeży, choć kosmetyczny, dla mnie niezbyt przyjemny. Po zmyciu twarz jest przyjemnie gładka i miękka, odczuwalnie nawilżona. Maseczka uspokaja zaczerwienienia, nie podrażnia ani też nie przesusza. Co więcej, nie zapycha, a co za tym idzie, nie pogarsza stanu cery. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1: 60 ml