Zaciekawiona produktami firmy Bingo zdecydowałam się na zakup tej maseczki.
DOSTĘPNOŚĆ
Myślałam, że produkty Bingo Spa dostanę jedynie w internecie i na próżno szukać ich w osiedlowych drogeriach, udało mi się jednak kupić je w sklepie stacjonarnym. Otóż drogeria Jaśmin oferuję w swojej ofercie kosmetyki tej firmy, niestety w dosyć okrojonym zakresie, jednak udało mi się znaleźć wśród nich tę maskę.
DZIAŁANIE
Po pierwszym użyciu nie wiedziałam co o niej myśleć, wydawało mi się, ze maska absolutnie nie działa, jednak pomyślałam, ze skoro ją kupiłam to spróbuję stosować ją przez jakiś czas i to był bardzo dobry pomysł. Przy regularnym stosowaniu 1 lub 2 razy w tygodniu widzę, ze maska zdecydowanie ogranicza świecenie twarzy. Nadaje uczucie gładkości, skóra jest matowa i całkiem przyjemna w dotyku. Świetnie nadaje się do stosowania po opalaniu, bardzo dobrze radzi sobie z podrażnieniami, koi skórę. Po zastosowaniu skóra wydaje się być trochę bardziej promienna i lekko napięta czyli produkt w jakimś stopniu działa. Maska zupełnie nie zapycha, nie powoduje podrażnień, alergii, nie szczypie, nie ma w składzie alkoholu. Plus za naturalny, przyjazny skład, jednak ma w sobie kilka składników, które mogą podrażnić posiadaczki delikatnej skóry. Jednak podkreślam, ze efekty widać dopiero przy regularnym stosowaniu.
Pewnego dnia miałam wysyp małych niedoskonałości na twarzy plus małe czerwone plamki, było ich mnóstwo, podejrzewam, że to reakcja alergiczna jednak nie wiem na co. Wyglądało to okropnie, od razu nałożyłam tę maskę na 15 minut i to był strzał w dziesiątkę, w ciągu kilku godzin widziałam jak moja twarz wracała do normalności, jestem pewna, ze to dzięki tej masce. Jednak nie jest to maska rewelacyjna, a jej efekty nie należą do spektakularnych jeśli chodzi o poziom nawilżenia skóry, mogło być nieco lepiej.
KONSYSTENCJA
Konsystencja maski jest bardzo przyjemna, nieco żelowa, wygląda jak budyń. Bardzo dobrze nakłada się ją na twarz, nic nie spływa, nie brudzi. Maska nie zasycha na kamień co mi bardzo odpowiada. Cały czas pozostaje w postaci żelu, który bardzo łatwo się zmywa. Zapach to kwestia gustu, mi akurat odpowiada, jest dosyć neutralny dla mojego nosa, nawet przyjemny.
OPAKOWANIE
Produkty firmy Bingo w większości zapakowane są w czarno-białe pudełeczka. Nie są może zbyt eleganckie, ale przecież chodzi o zawartość. Opakowanie solidne, spełnia swoją rolę. Jedyne do czego mogę się doczepić to zbyt mało informacji na etykiecie. Przeglądając produkty Bingo w drogerii nie wiedziałam jaki dają efekt, aby dowiedzieć się czegokolwiek o ich działaniu trzeba odwiedzić stronę internetową producenta.
WYDAJNOŚĆ / CENA
Prawdę mówiąc zastanawiam się kiedy ją skończę. Pudełeczko jest dosyć spore, a na jedno użycie maski zużywa się naprawdę znikomą ilość produktu. Maski używam od jakiegoś miesiąca a ubytek niewielki. Świetna wydajność jak na cenę 11 zł. Na pewno starczy mi na parę miesięcy użytkowania, jest bardzo wydajna.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1