Maseczki klasyczne

Balea Peel-Off Maske Maseczka oczyszczająca peel-off

Gogo145
    17 lipca 2022 o 21:34
    Uwaga maska z alkoholem !
    Maseczkę kupiłam w Drogerii DM nie czytając opinii i składu, a szkoda, bo warto sięgać po relacje z używania produktów zwłaszcza jeśli na drugim miejscu w składzie znajduje się alkohol. Opakowanie produktu to bladoróżowa, pudrowa saszetka zawierającą dwie maseczki. Po rozpakowaniu ( rozcięciu nożyczkami ) wyczuwalny jest dość drażniący, duszący zapach i bezbarwna, żelowa, bardzo gęsta maseczka . Zapach się wkrótce ulatnia, a sama maseczka dość łatwo rozprowadza się na skórze, żel jest gęsty, nie spływa ze skóry, nie oblepia palców, początkowo piecze, ale zaraz dość szybko zastyga na twarzy tworząc coś na wzór silikonowej warstwy. Pojawia się wówczas uczucie ściągnięcia i widok zafoliowanej twarzy . Po zalecanym czasie produkt jest gotowy do ściągnięcia. Zdejmowanie maseczki nie jest jednostajne, przebiega warstwowo, proces jest dość żmudny i ostatecznie kończy się zmywaniem pod bieżącą wodą. Na szczęście twarz nie jest czerwona , wydaje się może nieco rozpulchniona i gładka w dotyku. Innych pozytywnych właściwości produktu nie zauważyłam. O ile żele i mydła Balea zyskały moją sympatię, o tyle nie sięgnę już z pewnością bo maseczki marki .
    Zalety:
    Wady:
    • nie zauważyłam pozytywnych właściwości produktu
    • alkohol w składzie
  • 7 maja 2022 o 21:31
    Rozczarowanie :(
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczka była dość tania , ale myślałam że pomimo to zadziała . Pierwsze moje negatywne odczucie było podczas otwarcia opakowania , gdzie spodziewałam się ładnego zapachu , a poczułam alkohol . Okropny zapach . Postanowiłam jednak dać jej szansę i nałożyłam na buzię , bardzo źle się ją aplikowało , maska ciągle spadała z palców przy nakładaniu . Po trzymaniu 15 minut zabrałam się za ściąganie jej z twarzy i nie był to łatwy proces , maska nie ściągała się dobrze , rwała się cały czas .. A jeżeli chodzi o efekty to były zerowe . I ten alkoholowy zapach przez cały czas :(
  • 8 kwietnia 2021 o 1:53
    Niekoniecznie
    Jak na tą markę - jestem zawiedziona. Niemieckie produkty są według mojej opinii absolutnie świetnej jakości. Tą maseczke zakupiłam żyjąc w przekonaniu, ze skradnie moje serce, jednak niestety się zawiodłam. Jest przezroczysta, a ja wole gdy maseczka jest widoczna, zapach jest intensywny przez co oczy mogą być nieco podrażnione, nie zauważyłam dogłębnego oczyszczenia o czym wspomina producent. Jedyne plusy, to niska cena, ładne opakowanie i przyjemne uczucie chłodzenia na twarzy.
    Zalety:
    • przyjemne uczucie chłodzenia
    Wady:
    • przezroczysty kolor
    • brak widocznych efektów
    • podrażniajacy oczy zapach
  • 15 grudnia 2020 o 15:46
    Jak dla mnie super
    Balea maseczka peel-off. Jest to maseczka głęboko oczyszczająca. Bardzo dobrze oczyszcza, a zarazem rozjaśnia cerę. Usuwa z twarzy wszelkie zanieczyszczenia. Skóra po jej zastosowaniu jest bardzo dobrze oczyszczona, nawilżona i wygląda na promienną. Maseczka składa się z dwóch saszetek po 8ml, jedna saszetka starcza mi na 2 użycia. Kupiona w drogerii DM. Koszt to około 3 zł. Polecam
  • 28 lutego 2020 o 22:17
    Kosmetyczny bubel
    Maseczka, która kupiłam w Niemczech zauroczona Peel-off. I bardzo żałuję, że nie przeczytałam wcześniej recenzji na wizaz.pl. Jednak spodziewałam się czegoś lepszego, ponieważ znam produkty tej marki i wiem, że zaskakują. Rozpocznę od zapachu, niby ma być morelowa a czuć sam alkohol, który po nałożeniu ulatnia się pozostawiając uczucie procentów po długiej chwili czuć woń moreli. Ponadto jest bezbarwna to trochę mnie przygnębiło, ponieważ lubię robić sobie zdjęcia,(w stylu, że mam coś na twarzy ale nie widać moich niedoskonałości.) Maseczka jest strasznie wodnista, mimo lepkości i dobrego nałożenia to spływa.. Siedząc w pewnym momencie trochę skapnęła nosem tworząc zaschnięty glut. (strasznie to wyglądało dobrze, że listonoszka nie pukała do drzwi z poleconym). Ogólnie to długo zasycha. Ściąga się nawet całym płatem, ale jednak momentami zostaje i wygląda to jak skóra węża. Skóra po jest mało nawilżona bardziej przesuszona. Maska moim zdaniem to kosmetyczny bubel, nawet dla nastolatek na piżama party słaba.. Chyba, że będą miały ubaw z glutów kapiących. Nie wiem jak ją ocenić. Wiem, że cena maski jest niska ale czasem można trafić na perełki.