Szampony do włosów

Rahua Shampoo Organiczny szampon do włosów

Rahua Odżywcza szampon do włosów 275 ml

Kizar
    16 listopada 2022 o 9:38
    Przeciętniak
    Bardzo przeciętny produkt kreowany na luksusowy, zupełnie nie warty swojej ceny. Zakupiłam ten szampon z uwagi na nasilające się problemy z włosami (wypadanie, puszenie). Chciałam spróbować kosmetyku maksymalnie naturalnego, który oczyści i ukoi skórę głowy, nie fundując jej chemicznego koktajlu. W internecie natrafiłam na szampon Rahua, który rzekomo wygrywał jakieś znaczące rankingi kosmetyczne i był reklamowany jako niezwykle skuteczny produkt ze składników pochodzenia naturalnego a konkretnie z dżungli amazońskiej. Kilka pozytywnych opinii co do jego działania skusiło nie ostatecznie do zakupu, nie taniego, ponieważ 275 ml szamponu Rahua kosztuje ok. 145-155 zł. Obecnie kończę pierwszą butelkę i już jestem pewna, że nie dokonam kolejnego zakupu. Szampon ma estetyczną butelkę i ładną etykietę. Zamknięcie do niego jest solidne, dlatego przenoszenie produktu czy podróżowanie z nim nie powinno generować problemów typu przeciekanie, wylewanie. Rahua ma bardzo przyjemny, egzotyczny zapach. Rzeczywiście przy kontakcie z nim przychodzą na myśl klimaty lasów tropikalnych. Co jednak istotne zapach ten jest dosyć specyficzny i być może nie wszystkim przypadnie do gustu. Mi jak najbardziej odpowiadał. Szampon nie podrażnia skóry głowy, pod tym względem jest bardzo delikatny. Na tym niestety kończą się jego plusy. Rahua pieni się bardzo słabo, przez co trzeba użyć więcej produktu żeby w ogóle umyć głowę. Po umyciu i wysuszeniu włosy nie prezentują żadnego widocznego efektu. Szampon nie wygładza, nie ma żadnego wpływu na redukcję puszenia, wręcz przeciwnie (!), nie zauważyłam również aby miał jakikolwiek wpływ na redukcję wypadania włosów czy wzrostu baby hair. Reasumując, istnieje wiele innych znacznie tańszych szamponów ze składnikami pochodzenia naturalnego, które robią więcej dobrego na głowie niż ten produkt.
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie, przyjemny egzotyczny zapach, łagodny dla skóry głowy
    Wady:
    • wysoka cena nieadekwatna do rezultatów użycia, bardzo słabo się pieni, nie wygładza, nie redukuje puszenia
  • 25 grudnia 2021 o 12:06
    Cudo
    To moja druga butelka tego szamponu. Tym razem mam przyjemnosc stosowac go razem z odzywka. Szampon jest bardzo gesty, ma wg mnie lekko kadzidlany/drzewny zapach. Swietnie sie pieni i jest wydajny. Po umyciu mam wrazenie jakby moje wlosy nagle staly sie grubsze, po dluzszym stosowaniu staja sie widocznie mocniejsze i bardziej blyszczace. Gdyby nie cena, stosowalabym caly czas.
    Zalety:
    • naturalny sklad
    • dzialanie
    • wydajnosc
    Wady:
  • 27 listopada 2014 o 12:12
    Cudowny szampon!
    Długo szukałam preparatu do włosów, który spełni wszystkie moje oczekiwania, aż do momentu wypróbowania szamponu firmy Rahua. Jest rewelacyjny. Mam cienkie, zniszczone włosy oraz wrażliwą skórę głowy. Reasumując: Plusy: + Doskonale nawilża i regeneruje włosy nie powodując ich obciążania. +Włosy po umyciu są wygładzone i pełne blasku. + Posiada w 100% naturalny skład, bez SLS, SELS oraz innych drażniących składników. + Kosmetyk bardzo wydajny. + Z serii dostępna jest również odżywka do włosów. + Efekt widoczny po pierwszym użyciu. + Nie zaburza naturalnego pH skóry, nie drażni. Minusów nie znalazłam. Szampon dostępny w Sklepie Internetowym Warsztat Piękna. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 duże