Szampony do włosów

Kallos Biotin, Upiększający szampon do włosów

Kallos Biotin Szampon Upiększający 1000ml

• 24 stycznia 2023 o 9:45
    Nie zachwycil
    Szampon mnie nie oczarował lecz nie spodziewałam się cudów po tak niskiej cenie i tak dużej pojemności. Moje włosy są cienkie i delikatne, szybko się przetłuszczają. Końce zniszczone i suche. Szampon nie poradził sobie z żadnym z tych problemów i włosy wieczorem już wyglądały średnio co dawało znak, że niestety rano trzeba powtórzyć zabieg mycia. Moje włosy wyglądały na matowe po umyciu i mimo termoochrony która zawsze używam przed suszeniem były jakieś przesuszone. Musiałam zastosować do niego dodatkowa termoochrone z regeneracja w kremie co poprawiło ich stan. Myślę, że poprostu nie sprawdził się do moich włosów bo słyszałam o nim kilka dobrych opinii
    Zalety:
    • duża pojemność w niskiej cenie
    Wady:
    • dodatkowo przesusza suche końce
    • Nie nadaje się do moich cienkich włosów
    • Brak pompki
  • 28 marca 2022 o 15:06
    4/5
    Mam jakos zestaw od konca stycznia i jestem zadowolona. Opakowanie calego szamponu jest bardzo tanie i przede wszystkim jest bardzo wydajne. Cala butelka starczy mi pewnie na kilka miesiecy stosowania u mnie i mojego chlopaka. Jezeli chodzi o same opakowanie to nie jest ono zbyt wygodne w uzytkowaniu. Butelka jest ciezka, jest dość szeroka, wiec ciezko sie ja trzyma w dloniach. Natomiast jezeli chodzi o pienienie sie to jest ono calkiem ok. Widac ze wlosy sa po nim dobrze oczyszczone zarowno przy skalpie jak i po calej dlugosci. Z tego co mi sie wydaje to widze ze sa one nadal uniesione u nasady. Sa tez miekkie, delikatne w dotyku, nie placza sie, nie sa wysuszone. Dla mnie bardzo dobre rozwiazanie. Zapach jak najbardziej przyjemny. Skladowo natomiast wiadomo ze nie jest to najlepszy produkt.
  • 26 czerwca 2021 o 13:36
    Polecam
    Szampony jak i maski są chyba znane już wszystkim :) Solidne opakowania i niska cena idą w parze z dobrą jakością. Szampon ma delikatnie lejącą konsystencję o mlecznym kolorze. Ma bardzo przyjemny cytrusowy zapach. Dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy. Dodatkowo włosy po umyciu da się rozczesać. (Ja zazwyczaj mam z tym problem) Poza tym ładnie wygładza i nabłyszcza włosy przy okazji je odżywiając. Nie zauważyłam porostu włosów. Natomiast jest to bardzo wydajny kosmetyk, który dobrze się sprawdza. Polecam :)
  • 12 grudnia 2020 o 18:09
    Kallos zawsze jest u mnie mile widziany :)
    Szamponu marki Kallos z serii Biotin używaliśmy całą rodziną i spisał się fantastycznie u każdego z nas. Od szamponu oczekuję aby nie pogarszał kondycji włosów,nie przetłuszczał moich cienkich,delikatnych kosmyków i jak nadaje się dla wszystkich domowników tym lepiej. Moje włosy:cienkie,delikatne,regularnie farbowane,brak objętości,tendencja do puszenia wysokoporowate,często kruszą się a rozdwojone końcówki zawsze są,dodatkowo codzienna stylizacja i modelowanie Włosy syna:cienkie,delikatne ale gęste,przetłuszczające,codziennie myte. Włosy męża:cienkie,delikatne,normalne Opakowanie jak to u Kallosa schludnie,ładnie,estetycznie i przezroczyście dzięki czemu można kontrolować zużycie produktu,butla jest ogromna o pojemności 1 litra niestety bez pompki co utrudnia komfort używania,ja przelałam do opakowania po innym szamponie,z przodu umiejscowiono niebieską nalepkę oraz informację Biotin,data zużycia od otwarcia to 24 miesiące. Konsystencja jest biała perłowa,zapach cytrusowy fajnie się pieni,już podczas mycia włosy nie plączą się,łatwo przeczesać je palcami,natomiast po wysuszeniu faktycznie pióra wyglądają zdecydowanie piękniej :),są miękkie w dotyku,odbite u nasady,optycznie jest ich więcej czyli objętość bez puszenia jest,zapach utrzymuje się na włosach,nie powoduje przetłuszczania nawet tłustych włosów ani normalnych,o strączkach fasolkach można też zapomnieć :)). Podsumowując,szampon marki Kallos z serii Biotin polecam dla całej rodziny,a w połączeniu z maską z tej samej serii rewelka chociaż z innymi też świetnie się dogaduje.
    Zalety:
    • włosy po umyciu są świeże,miękkie
    • łatwo poddają się stylizacji
    • optycznie jest ich więcej
    • nie uczulił,nie podrażnił żadnego z domowników a każdy ma inne włosy
    Wady:
    • niewygodne opakowanie
    • brak pompki
    • nie zaobserwowałam porostu włosów
    • nie zaobserwowałam aby chronił włosy przed nadmiernym siwieniem a już srebrne nitki mam :/ które regularnie farbuję
    Miskax
    3 lipca 2020 o 12:10
    Dobry szampon
    Szampon spełnia swoje zadanie, myje włosy. Włosy zostawia gładkie i błyszczące. Jest wydajny i w dużym opakowaniu, choć nieco wodnisty. Ma delikatny przyjemny zapach.