Olejki do twarzy

Etja Olej perilla z pachnotki BIO

ETJA Olej perilla z pachnotki BIO 50ml

• 15 lutego 2023 o 18:54
    Świetny produkt
    Super produkt. Bardzo wydajny. Świetne opakowanie z pompką. Nakładam na skórę po depilacji, dodaję do kremów (zwłaszcza na noc) i odżywek do włosów. Do olejowania również się sprawdził. Ma dość specyficzny zapach
  • 22 marca 2022 o 23:26
    Schnący,lekki,idealny dla cery mieszanej,tłustej i trądzikowej
    Podobnie jak olej z czarnuszki reguluje sebum, pomaga zwalczać stany zapalne regeneruje i odżywia. Stopniowo wpływa też na przebarwienia. Ma duży potencjał i chyba tylko "moda" na inne oleje powoduje,że jest pomijany. Tak naprawdę to bardzo dobry olej, do tego jest dużo tańszy niż inne oleje,bardziej egzotyczne i promowane. Kiedyś to argan był tym droższym,obecnie opuncja, ale oczywiście za jakiś czas pewnie okaże się,że pojawi się jakieś nowe "odkrycie" ;). Nie kwestionuje oczywiście działania żadnego z olei, niewątpliwie mają super wpływ na skórę, uzupełniają pielęgnacje nawilżająca, potrafią wręcz leczyć skórę. Opuncje z resztą bardzo lubię za jej stopniowe działanie liftingujące. Argan swojego czasu bardzo lubiłam na noc,wiosną,latem częściej sięgam po olej z róży. Olej z marakui jest świetny dla cer naczyniowych i dobrze sprawdza mi się zimą. Kwestia dobrania właściwego oleju do potrzeb a nawet pory roku. Olej z pachnotki nie zapycha, nie tworzy warstwy na skórze, w większości się wchłania,jest więc fajnym olejem na dzień,na lato,dla cery tłustych,mieszanych ale z racji właściwości nie tylko,bo ma duże zdolności regeneracyjne i łagodzące podrażnienia,także dla cer wrażliwych i atopowych może być fajnym wspomaganiem. Mówi sie,że ma większy potencjał antyoksydacyjny niż argan,także cery dojrzalsze też powinny go docenić. Jak to wygląda w praktyce? Na pewno moja mieszana skóra jest po nim bardziej wyciszona,gładsza, szybciej regenerują się podrażnienia i wypryski,a te pojawiają rzadziej,wpływa na ich ograniczanie. Na pewno z dnia na dzień poprawia się elastyczność skóry, widać różnicę. Mam wrażenie,że wpływa też na jej rozjaśnienie,także w jakiś sposób na pewno tez na przebarwienia,ale moje są obecnie niewielkie,bo dopiero wkraczamy w sezon słońca w pełni,a moja skóra jest po kuracji retinolem i teraz to będzie walka o brak ich nawrotów czyli kąpanie się w filtrze i właśnie takie oleje jak olej z pachnotki plus róża na noc ;). Używam go głównie na dzień,na skórę zwilżoną hydrolatem po nałożeniu serum i kremu. Nie polecę na pewno nigdy olei na suchą skórę bez nawilżającego podkładu, bo docelowo działa to na odwrót i skórę wysusza. Jeżeli mamy skórę bardzo wrażliwą na zapychanie,dobre nawilżające serum,hydrolat i tego typu olej mogą być wystarczające,ale ja jestem po 30 stce i dla mnie to już za mało. Na noc wybieram bogatsze oleje, bardziej odżywcze. Jest wydajny,wystarczy tylko jedno wyciśnięcie pompki,ma ziołowy zapach,który jest specyficzny,szybko ze skóry się ulatnia. Jest dobrym wyborem na wiosnę,lato też bo odnoszę wrażenie że reguluje sebum w strefie T. Nie ma po nim uczucia ciężkości,pocenia się skóry. Jego cena jest atrakcyjna do wydajności. Czasem stosuje go jeszcze w inny sposób,wcierajac z raz w tygodniu w skalp,pod kompres z maskami,innymi olejami na długości włosów, zazwyczaj na noc ,odnoszę wrażenie że zmniejszyło się ich wypadanie,wpływ na wzrost cieżko mi ocenić bo stosuje go od dwóch miesięcy a w dawaniu go na skalp nie byłam specjalnie regularna,ale opinie jeszcze zedytuje. Jak wiele olei (np czarnuszka),ten również dobrze wpływa też na paznokcie, odruchowo po wcieraniu go w twarz wcieram w dłonie i paznokcie,również wieczorem jak nie zapomnę. Oczywiście kiedy nie mam na nich lakieru. Zauważyłam,że robią się po jakimś czasie mniej kruche, bardziej elastyczne i lepiej rosną. Olej z pachnotki,to fajny,stosunkowo niedrogi olej z dobrym wpływem na skórę,ma u mnie 5. Zapakowany w szklane opakowanie z pompką. Wrócę pewnie nie raz.
    Zalety:
    • Nie zapycha,
    • łagodzi skórę,
    • reguluje sebum,
    • zmniejsza stany zapalne,
    • wygładza i rozjaśnia.
    Wady:
    • Co najwyżej dla niektórych osób może to być zapach.
  • 21 stycznia 2022 o 12:33
    Dobrze mieć go w olejowym arsenale.
    Każdy, kto zmaga się z problemami skórnymi powinien spróbować tego specyfiku. Olej wspomaga walkę z niedoskonałościami, dobrze nawilża i trochę reguluje wydzielanie sebum. Mi sam w sobie znacząco nie pomógł z wykwitami, ale w połączeniu z innymi specyfikami jest naprawdę niezły. Dobrze się wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Fajnie wygładza cerę. Zapach - lekko ziołowo-tranowy; nie pachnie na pewno jak olej z pestek śliwek, ale liczy się działanie, nie woń. Warto wzbogacać nim kremy, kilka kropel dodanych do wszelkich smarowideł do twarzy robi swoje. Zużyłam już kilka opakowań i z pewnością jeszcze do niego wrócę.
    Zalety:
    • pomaga na niedoskonałości
    • wygładza, zmiękcza cerę
    • dobrze się wchłania
    Wady:
    • dla mojej cery nie jest to wystarczający ratunek w walce z niedoskonałościami
    Claudia
    6 stycznia 2021 o 16:53
    Ukochany - od lat trzyma moją cerę w ryzach :)
    Choć od wielu wielu lat testuję i recenzuję kosmetyki, bez wahania mogę przyznać, że nigdy nie dokonałam kosmetycznego odkrycia tej rangi, co zakup pierwszej buteleczki tego olejku. W tamtym czasie miałam okropną cerę, z którą walczyłam na wszystkie możliwe sposoby, chodziłam do różnych dermatologów, brałam tabletki, antybiotyki, stosowałam apteczne maści, chodziłam na zabiegi. Miałam 20 kilka lat i nieustannie twarz zasypaną niedoskonałościami, tłustą, pozapychaną, pełną zaskórników zamkniętych, nowe stany zapalne pojawiały się niemal codziennie. Kiedy znajdowałam coś, co mi pomagało, efekt był bardzo krótkotrwały i zaraz wszystko wracało do dawnego stanu. I przez przypadek w sklepie zielarskim, kupując glinkę w oko wpadł mi ten olejek. Wzięłam bez większego przekonania i nieświadomie znalazłam panaceum na moje problemy :) Od wielu lat jestem mu wierna, zastępuje mi krem na noc. Efekty pojawiały się stopniowo, nie zauważyłam ich w kilka dni, ani może nawet tygodni. Ale po kilku miesiącach nagle zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam już kiedy miałam wypryski na twarzy, że nie mam już zaskórników zamkniętych a moja cera z tłustej przeszła metamorfozę do mieszanej. Natura testerki kazała mi kilkakrotnie w przeciągu tych kilku lat razem odstawiać go na rzecz cudownych kremów i eliksirów, zawsze wracałam z podkulonym ogonem i zawsze pachnotka leczyła moją skórę szybko i niezawodnie :) Stosuję tylko na noc ze względu na lekki film, jaki zostawia, choć absolutnie nie jest to mega tłusta warstwa. Ma przyjemny, lekko ziołowy zapach. Moje cudo!
    Zalety:
    • Jedyny produkt, który wyleczył moją cerę z niedoskonałości i stanów zapalnych,
    • Cudownie nawilża i koi,
    • Wygładza i łagodzi, wycisza skórę, nawet bardzo wrażliwą,
    • Nie zapycha ani nie przetłuszcza,
    • Szalenie wydajny, buteleczka wystarczy mi na blisko rok codziennego stosowania na noc,
    • Bardzo tani!
    Wady:
    • Bez wad!
  • 19 kwietnia 2020 o 12:34
    Zadowolona!
    Mam cerę trądzikową ze skłonnością do przesuszania. Olejek sprawdził się u mnie bardzo dobrze - skóra jest nawilżona a trądzik troszkę mniejszy. Najbardziej cieszę się, że olejek mnie nie uczula i nie podrażnia. Dodatkowo używam tego olejku na końcówki włosów.... i jestem bardzo zadowolona. Końcówki są mocniejsze, olejek łatwo się zmywa. Szklana buteleczka ma dozownik, więc nic się nie rozlewa, olejku starcza na dość długo. Jak dla mnie neutralny zapach. Jestem w trakcie drugiej buteleczki i na pewno kupię kolejną.
    Zalety:
    • nawilża skórę, łagodzi trądzik
    • nie uczula i nie podrażnia
    • super działa na suche końcówki włosów!
    • szklana buteleczka z dozownikiem