23 HIT!
Poziom obsługi klienta
Jakość zapakowania przesyłki
Polecił(a) bym ten sklep znajomym
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiUltralekka formuła nie zapycha porów skóry. Pierwszy puder prasowany marki Eveline Cosmetics wzbogacony kompleksem Anti - Shine który skutecznie matuje i ujednolica cerę.
Delikatna i aksamitna struktura pudru ułatwia jego równomierne rozprowadzanie, doskonale dostosowuje się do struktury skóry oraz nadaje jej świeży, jedwabisto-matowy wygląd.
Puder dostępny jest w 6 półtransparentnych odcieniach, które idealnie stapiają się z kolorytem skóry, kryjąc równocześnie drobne niedoskonałości i przebarwienia.
Cechy produktu
Recenzje 141
5 /5
24 lutego 2023, o 19:04
- Opakowanie: 3
Bardzo dobry i do tego bardzo tani
To mój pierwszy puder w kamieniu i szczerze mówiąc chciałam kupić coś jak najtańszego, bo nie wiedziałam nawet czy w ogóle będę używać tego typu kosmetyku. Wyszłam z założenia, że jeśli się sprawdzi, to kiedyś kupię coś lepszego. Wniosek jest jednak taki, że bardzo go polubiłam i nie widzę potrzeby kupowania niczego droższego.
Opakowanie nie jest wygodne, zamykane jest na zakrętkę. Ja używam go tylko w domu, więc nie przeszkadza mi to, ale jeśli ktoś używa pudru w ciągu dnia, to na pewno brakuje mu lusterka i gąbki. Plastik jest mało trwały, nie sądzę, że opakowanie przetrwałoby np. upadek na kafelki, ale pamiętajmy też jaka jest cena produktu.
Pudru używam w strefie T, która potrafi mi się przetłuszczać, szczególnie latem. Używam tylko rano i spokojnie wystarcza to do końca dnia w pracy. Jeśli gdzieś jeszcze wychodzę, czasem używam ponownie po południu. Puder nakładam pędzlem. Potrzeba go naprawdę niewiele. Ładnie matuje i przedłuża trwałość podkładu oraz poprawia jego krycie. Potrafi przesuszyć, szczególnie zimą, ale taki już urok mojej cery. Jest bardzo wydajny, używam go już prawie dwa lata i ciągle jest go sporo.
Ogólnie naprawdę polecam ten produkt. Jego najsłabszym punktem jest opakowanie, ale w tej cenie to naprawdę świetny kosmetyk.
ZALETY: + Daje matowe wykończenie.
+ Trwały.
+ Bardzo wydajny.
+ Przedłuża trwałość podkładu.
+ Poprawia krycie podkładu.
+ Bardzo tani.
WADY: - Kiepskie opakowanie.
- Czasami wysusza.
5 /5 HIT!
12 lutego 2023, o 21:27
- Opakowanie: 5
2 lutego 2023, o 14:06
Jeden z częściej kupowanych
Puder kupuje zawsze w promocyjnej cenie ok.10-15 zł więc pierwszą jego zaletą jest to że jest tani. Kiedyś kupowałam pudry z wyższej półki cenowej ,lecz po przetestowaniu wielu, stwierdziłam ze nie ma to sensu.
Moja cera jest dość tłusta , ale nie brakuje na nich suchych skórek-zwłaszcza zimą kiedy pielegnacja jest mocniejsza. Puder tych suchości nie podkreśla-ładnie je maskuje, a spotkałam się z takimi pudrami które bardzo mocno to podkreślały a w efekcie wygladałam gorzej niż bez makijażu. Kolor jaki oceniam To 31 Transparent- nie utlenia się , nie jest ani żółty, różowy , ani biały jak mąka. Idealnie nadaje się do przypudrowania podkładu, ale też użycia na krem. Pod kątem świecenia się też wypada dobrze - wystarcza na kilka godzin bez ponownego przypudrowania. Jedynym minusem jaki znalazłam jest jego kruchość, dość szybko się sypie, przez co nie mogę go nosić w torebce.
ZALETY: -cena
-kolor
-właściwości matujące
WADY: -kruszy się
-opakowanie
3 /5
27 grudnia 2022, o 22:02
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
Jest OK dla mniej wymagających
Wygląda ładnie, naturalnie, w przypadku mojej cery tłustej trzyma mat ok 3h, ale makijaż dalej wygląda w porządku. Fajny na co dzień, ale na pewno nie nadaje się na duże wyjścia.
Wersja transparentna lekko przyciemnia podkład.
Dużym plusem jest pojemność, ta ilość starcza na wieki.
ZALETY: cena
pojemność
naturalny wygląd
WADY: trwałość
lekko przyciemnia podkład
23 grudnia 2022, o 07:55
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Trwałość: 1
- Stosunek jakości do ceny: 4
Po taniości
Jeśli chodzi o pudry w tym przedziale cenowym, to jest ok. Na promocjach w Rossmannie cena spada chyba do dyszki. Ten puder to typowy średniak. Jeżeli szukacie tańszego pudru, to ten. Ale nie miejcie zbyt dużych oczekiwań. Po aplikacji ładnie wygląda na twarzy, jednak nie jest jakoś super wytrzymały. Miałam wrażenie, że szybko się ścierał. Często mi pękał w podróży, zarówno sam puder jak i opakowanie. Okazał się być bardzo kruchy, więc później musiałam go używać w formie sypkiej.
ZALETY: Łatwa aplikacja
Cena
Ogólnodostępny
WADY: Niewytrzymały, szybko się ściera
Kruchy
23 listopada 2022, o 15:53
Kupiony w: Inna drogeria
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Trwałość: 2
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 1
Puder gromadzi się w skrzydełkach nosa i podkreśla pory.
Puder stosowałam wieki temu, cena zachęcała do kupna, Polska firma Eveline i dostępność niemal w każdym markecie, drogerii. Dobra niska cena zachęca do zakupu. Niestety puder jest zapakowany w kiepskim plastikowym opakowaniu, które szybko pękło. Szata graficzna jest bardzo prosta i niezbyt ładna. Pudełko przez które widać odcień pudru jest bezbarwne ze złotymi napisami, które szybko się starły. Z tyłu opakowania znajdują się wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu min. skład, producent, data ważności, gramatura. Niestety nie został dołączony puszek, puder nakładam pędzlem. Niestety odcienie były zbyt ciemne dla mojej jasnej karnacji, efekt zmatowienia był dobry przez krótki czas, puder podkreślał pory, wchodził w załamania i skrzydełka nosa, brudził oprawki okularów i noski, ciastkował się i wybijały pomarańczowe podtony. Wydajność była nawet dobra. Opakowanie było zabezpieczone banderolą, bardzo dobrze była pewność, że nikt wcześniej nie otwierał produktu. Zdecydowanie odradzam zakup bladym cerą.
ZALETY: *duże opakowanie
*zabezpieczone w formie banderoli
*prosta skromna szata graficzna opakowania
*wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu są zawarte
*Polska firma Eveline
*dostępność
*cena
WADY: *opakowanie słabej jakości
*brak puszka, gąbeczki
- Zgodność z opisem producenta: 1
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 2
To mój pierwszy puder od Eveline i niestety nie trafiłam dobrze. A przyznam, że rzadko zdarza mi się nie być zadowoloną z pudru.
Zakupiłam go w Hebe przez internet, więc zdecydowałam się na bezpieczny odcień 31 Transparent. Tak mi się przynajmniej wydawało.
Cóż... to pierwszy puder w takim odcieniu, który bardziej przypomina bronzer niż transparentny puder. Jest dość ciemny, a na skórze ciemnieje jeszcze bardziej.
Puder znajduje się w wyjątkowo minimalistycznym plastikowym opakowaniu - bez lusterka, bez gąbeczki. Ale że kosztuje niewiele jestem w stanie to zrozumieć. Na plus fakt, że jest bezzapachowy.
W obietnicach producent kusi ultralekką, delikatną i aksamitną formułą, która dopasowuje się do struktury skóry i nadaje jej świeży wygląd. Czy to aby na pewno o ten produkt chodzi? Puder jest ciężki. Na twarzy siada w widoczny sposób - ekstremalnie podkreśla wszelkie zmarszczki, niedoskonałości i pory. Jest bardzo widoczny. Do tego jak już wspomniałam ciemnieje. I to dość mocno. Zaczęłam się już nawet zastanawiać, czy przez przypadek źle nie naklejono oznaczenia na opakowanie.
Matuje - fakt. Ale co mi po tym macie, skoro wyglądam jak mim w wersji a la bronzer? A może nazwa Art Professional Make-up wszystko jednak wyjaśnia i to puder sceniczny?
Ostatecznie pudru używam sporadycznie. Nie wiem, czy będę się z nim męczyć do końca. Wielki zawód. Totalny niewypał.
5 /5
19 października 2022, o 16:23
Kupiony w: Inna drogeria
- Opakowanie: 5
Budżetowy puder jest ok
Eveline, Art Professional Make - up, Anti - Shine Complex Pressed Powder (Matujący puder mineralny z jedwabiem) kupiłam przez przypadek potrzebowałam na szybko jakiegoś pudru więc go kupiłam. Puder jest tani i jest spoko. Puder jest matujący. Dobrze matuje. Jest trwały robię makijaż codziennie używam go od miesiąca. Kupiłam go bo jest prasowany w sam raz do torebki i na wyjazd.
ZALETY: Trwałość
Wydajność
- Wydajność: 4
- Trwałość: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
Odcień 30 IVORY
Ten puder nie miał łatwego wejścia, ponieważ zaczęłam go stosować latem, gdy przez miesiąc temperatury oscylowały w granicach 30stopni. Dlatego z oceną czekałam aż do neutralnych temperatur, by sprawdzić trwałość w "normalnych" warunkach. ;)
Mój kolor to 30IVORY, który uważam, że dodaje nieco jasno-żółtego koloru (ale ja to uwielbiam, bo mam nadreaktywne różowe policzki, więc żółty ton neutralizuje), dodaje trochę krycia. Ok, przy lekkiej opaleniźnie ten odcień mnie rozjaśniał, ale ratowałam się bronzerem, by podkreślić kontury twarzy i makijaż nie wyglądał na za jasną maskę.
Aplikowałam go gąbeczką lub pędzlem do pudru i oba sposoby sprawdzały się dobrze. Gąbeczką mogłam lepiej utrwalić podkład, by nie wchodził w linię mimiczną uśmiechu (która dziwnie pojawiła się tylko z jednej strony).
I teraz jeśli chodzi o użytkowanie latem, to... Nie matował na mur beton, ale chyba jaki puder to zrobi. Moja twarz wyświecała się dosć szybko, no bo pot w ponad 30st oblewał już po wyjściu z domu. Dodatkowo miałam nawilżający podkład, który nie dublował się w matowieniu z pudrem. A wręcz z tym nawilżającym trochę mi się kłóciły te produkty na buzi, bo była tendencja do warzenia i po kilku godzinach okolice nosa i ust wyglądały na takie sciastkowane. Teraz, kiedy temperatury są niższe, a twarz już nie poci się ani wydzielanie sebum nie jest podwyższone, to puder spokojnie na kilka godzin utrwala i matuje cerę. Jeśli tylko mam dobrze wypielęgnowaną skórę, to nie mam żadnych podkreślonych skórek, twarz wygląda na gładką, początkowo zblurowaną. Nie ma efektu ciężkiej maski. Tak więc na tą chwilę i na nadchodzącą jesień będzie to dobry puder, tylko muszę pamiętać o regularnym złuszczaniu i mocnym nawilżaniu (a jesienią bywa tragicznie z suchością skóry w moim przypadku) , by cały makijaż wyglądał spójnie i lekko.
3 lipca 2022, o 05:18
- Opakowanie: 3

Kosmetyki marki Eveline kupuję bardzo często, są tanie i mają bardzo dobrą jakość. Miałam już inne pudry, jednak nigdy nie próbowałam pudru z jedwabiem, więc przy okazji większej promocji na ten produkt, zakupiłam sobie go. To bardzo dobry utrwalający puder do codziennego makijażu jak i do torebki. Jest naprawdę wart uwagi i w pewnością zagości u mnie na stałe. Uwielbiam go za jasny kolor i długie matowienie.
OPAKOWANIE
Opakowanie jest proste, ale zarazem eleganckie. Przezroczysta nakładka ze złotymi napisami oraz czarny spód prezentują się schludnie. Wieczko posiada logo marki a dolna część skrywa naklejkę zawierającą nazwę produktu wraz z numerem odcienia. Opakowanie ma formę koła, jego rozmiar jest kompaktowy, można mieć je zawsze przy sobie. Idealne do kosmetyczki czy małej torebki, chociaż widzę w nim pewne niedociągnięcia. Minusem jest to, że góra jest po prostu ściągana,wolałabym zdecydowanie inną formę zamknięcia, bo z tą trzeba być wyjątkowo ostrożnym. Przed otwarciem opakowanie zaklejone jest foliowymi plombami. Szkoda, że nie ma w nim lusterka czy puszka.
PUDER
Posiadam puder w odcieniu 30 Ivory. Od dawna używam pudrów transparentnych w odcieniu bieli lub delikatnego beżu,jednak odcień 31 transparent był zdecydowanie ciemniejszy niż 30,dlatego zdecydowałam się na jaśniejszy wariant. Już po otwarciu kolor bardzo mi się spodobał, jest jasny, lekko beżowy, idealnie pasuje do mojej jasnej karnacji. Nie jest to może puder bez koloru, bo posiada na prawdę delikatny, beżowy odcień, jednak jest na tyle uniwersalny, że nie zmienia koloru żadnego używanego przeze mnie podkładu a wręcz idealnie się wtapia. Dla bladziochów jak ja to bardzo ważne, za co ma u mnie ogromny plus. Puder jest drobniutko zmielony, najlepiej aplikuje się go gąbeczką lub puszkiem, gdyż podczas nakładania pędzlem okropnie się osypuje,pyli i wykrusza, trzeba wtedy być wyjątkowo uważnym. Ma śliczne tłoczenia na całej powierzchni,które z czasem się jednak ścierają. Puder daje ładne, matowe wykończenie, które nie jest jednak płaskim matem. Bardzo dobrze utrwala makijaż i przedłuża jego trwałość. Spokojnie wytrzymuje cały dzień, choć moja przetłuszczająca się cera potrzebuje poprawek po upływie 4-6 godzin,podczas upalnych dni nawet szybciej. Kolor cery jest ujednolicony ze względu na to, że puder daje również lekkie krycie. Puder nie wchodzi w załamania i zmarszczki mimiczne, cera jest wygładzona, lekko zblurowana. Kosmetyk współgra z każdym używanym przeze mnie podkładem i kremem BB, nie waży się i nie ciastkuje. Cena jak najbardziej ok, wydajność myślę, że również jest dobra. Gama kolorystyczna jest jasna, więc bladziochy znajdą coś dla siebie (oprócz odcienia Transparent,który wcale nie jest transparentny a w dodatku dość ciemny).
PLUSY:
+ kompaktowe opakowanie idealne do torebki
+ piękny, jasny kolor
+ dobrze matuje
+ daje naturalne wykończenie
+ współgra z wszystkimi podkładami i kremami BB
+ najlepiej aplikować go puszkiem czy gąbeczką
+ dobra cena i wydajność
MINUSY
-sypie się podczas aplikacji pędzlem
- niepraktyczna zakrętka
- brak puszka,lusterka
3 /5
21 kwietnia 2022, o 19:01
Kupiony w: Drogeria Hebe
- Trwałość: 4
- Opakowanie: 4
Puder kupiłam podczas promocji wybierając odcień 31 Transparent. Puder nie posiada zapachu.
Dobrze się nakłada choć nabieranie na pędzel tworzy delikatne okruszki. Puder jest miękki aksamity w sensie nie jest szorstki więc polecam również do cery suchej.
Według mnie daje santynowo matowe wykończenie niż mocny mat ale mnie to odpowiada. Trwałość jest średnia ale nie najgorsza biorąc pod uwagę cenę produktu.
W opakowaniu brak lusterka i puszka - myślę że przydałoby się tego typu rozwiązanie, gdy zabieramy ze sobą do poprawek w ciągu dnia.
Puder nie przyciemnia podkładu.
produktów63
recenzji1067