Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Łaźnia Agafii, Szampon - balsam do włosów `Biała bania Agafii`

Babcia Agafia Kąpiel Szampon-Balsam Dla Włosów Biała Kąpiel 350ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 stycznia 2022 o 11:13
    prawie samo mydło
    Okropny szampon. Na opakowaniu deklaracja "bez SLS" a jest to główny składnik. Nie wiem jak to w ogóle weszło na rynek. Tragiczny skład i działanie. Szampon przesusza włosy i napewno nie zasługuje na miano "balsamu". Działa gorzej niż najtańsze szampony za 3 zł.
  • 28 listopada 2021 o 14:19
    Szału nie ma
    Skuszona dobrymi opiniami w sieci kupiłam 3 butelki... Szampon fajnie myje, oczyszcza, nie okleja włosów. Niestety wszystkie obietnice z opakowania są fikcją, żadnych efektów poza mniejszą objętością w przypadku włosów cieńkich, szampon dociąża włosy i sprawia że są ciężkie do ułożenia. Nie jest źle ale bez szału.
    Zalety:
    • Dobrze myje i oczyszcza
  • 11 czerwca 2021 o 8:56
    Przeciętniak
    Taki zwykły, przeciętny szampon. Nie można od niego dużo oczekiwać i z pewnością nie spełnia wszystkich oczekiwań, jakie producent obiecuje na opakowaniu. Jest dosyć rzadki, powiedziałabym nawet, że jak dla mnie trochę za rzadki, przez co jego wydajność znacznie spada. Na pewno nie przetłuszcza włosów, co jest na plus. Żadnych super korzyści nie zauważyłam, szampon po prostu mył moje włosy, nie robiąc z nimi niczego więcej. Jest to lekki szampon, który nie obciąża włosów, więc myślę, że będzie idealny, kiedy chcemy odpocząć od ciężkich, obciążających szamponów. Kupiłam go za grosze na promocji, więc na pewno nie mogę mieć pretensji, że nie spełnił moich oczekiwań. Był po prostu poprawny. Dla mnie to trochę za mało, ale nie wykluczam, że innym się sprawdzi.
    Mikmal
    17 sierpnia 2019 o 15:46
    Nie jest zły, swoje zadanie spełnia, krzywdy nie robi. Spokojnie można go używać :)
    Szamponów tego producenta mamy do wyboru bardzo szeroki wachlarz. Każda z poszukujących osób z pewnością znajdzie coś dla siebie. Moim spontanicznym wyborem, ta na szybciocha okazała się wersja Przepisy Babci Agafii, Łaźnia Agafii, Szampon - balsam do włosów. Produkt zakupiłam stacjonarnie w sklepie spożywczym. :) O ile dobrze pamiętam był to wydatek oscylujący w granicach 10zł- więc jak za taką pojemność uważam, ze nie ma się do czego doczepić... Ze spraw technicznych mamy tutaj plastikowa buteleczkę z zatyczką typu klik. Swoją funkcję wszystko spełnia bez zastrzeżeń do samego końca. Swobodnie można monitorować poziom zużycia produktu- buteleczka prześwituje. Grafika, design typowy dla tej marki- babeczka na tapecie :) Formuła biała, dość gęstawa, bardzo przyjemnie pachnąca. Słowo w nazwie balsam jako pierwsze skojarzyło mi się z nisko pieniącą się formułą. Nic bardziej mylnego szampon pieni się baaardzo dobrze przy co ważne niewielkim zużyciu produktu. Zapach jak już wspomniałam bardzo przyjemny, taki klimatycznie mleczny jak by to prostymi słowami opisać. :) Po użyciu włoski są bardzo miękkie w dotyku, sypie, dobrze oczyszczone. Co ważne szampon jest bezpieczny dla osób posiadających wrażliwą skórę głowy- ja posiadaczką takowej jestem. nie robi krzywdy i co ważne nie powoduje świądu na skórze. Jedno opakowanie wystarczyło mi na dobrych cztery miesiące użytkowania w rotacji z innym szamponem. Więc standardowo przy codziennym użytkowaniu- tak myję głowę każdego dnia oczywista spraw zużyje się dużo szybciej :P Podsumowując. szampony tego producenta sprawdzają się u mnie bardzo dobrze. Wydanie balsamu myjącego również. Zastrzeżeń nie mam absolutnie żadnych. Produkt jest łatwo dostępny, swoją funkcje spełnia, cena jest atrakcyjna. Polecam.
  • 3 maja 2019 o 20:10
    Dobry szampon oczyszczający
    Szampony Babuszki Agafii znam i sobie cenię za wspaniałe działanie, dokładne oczyszczenie i przyjazną dla portfela cenę. Miałam już wiele rodzajów, ale ciągle próbuję nowych – są ogólnodostępne, w niskiej cenie, do różnych typów i potrzeb włosów, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Szampon-balsam kupiłam skuszona opisem i w sumie się nie zawiodłam, choć szampon ten nie ma nic wspólnego z balsamem. OPAKOWANIE Opakowanie jest charakterystyczne dla szamponów BA w małej pojemności. Dość przyjemne dla oka, z motywami roślinnymi i ciekawą kolorystyką. Każda seria ma nieco inny kolor oraz inne motywy roślinne, co ułatwia rozpoznanie danego szamponu na półce pełnej rosyjskich specyfików. Ten jest dość charakterystyczny, bo tło naklejki jest szare i wyróżnia się na półce. Napisy niestety po rosyjsku, ale z tyłu znajdziemy mini karteczkę z polskim tłumaczeniem. Opakowanie zamykane jest na klik, co uważam jest wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Butelka jest ciemna, trochę przypomina produkty apteczne, ale pod światło wiać zużycie kosmetyku. SZAMPON Jest to szampon-balsam i faktycznie łączy on w sobie skuteczność szamponu i konsystencję balsamu, ale tylko i wyłącznie konsystencję, bo nie odżywia jak balsam. Ma biały kolor i konsystencję typową dla kremowych szamponów, choć nieco rzadszą, która jednak nie przecieka przez palce. Posiada bardzo ładny, delikatny zapach zupełnie niepodobny do innych ziołowych szamponów z tej serii. Bardziej przypomina mi kosmetyk drogeryjny popularnych marek i jest na prawdę ładny. Szampon nałożony na włosy doskonale się pieni, dobrze oczyszcza skórę głowy i nie powoduje szybszego przetłuszczania. Łatwo zmywa się go z włosów mimo sporej ilości piany (na drugim miejscu ma SLES). Nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje swędzenia i łupieżu. Moich przetłuszczających się włosów nie przesusza zbytnio (poza tym używam wcześniej wspomnianej odżywki/maski/kuracji). Co do regeneracji, wzmocnienia i nawilżenia jakie obiecuje producent – średnio pod tym aspektem się sprawdza solo, jest jakby neutralny w tej kwestii, ale sam szampon tutaj nie pomoże. Jest wydajny, ponieważ wystarcza jego niewielka ilość do umycia włosów. W składzie mamy SLES, ale poza tym również ekstrakty z nagietka, borówki, rdestu, pięciornika, amarantusa, geranium, co jest dość ciekawym połączeniem. Cena i wydajność jest zachęcająca. PLUSY + przyjemny zapach, zupełnie niekojarzący się z ziołowymi szamponami + dokładne oczyszczenie + brak podrażnień + duża wydajność + niska cena + praktyczne opakowanie na klik MINUSY - nie do końca spełnia obietnice producenta (jednak na nie nie liczyłam)