Vichy Ideal Body, Lait Serum Mleczko - serum do ciała

Vichy Ideal Body Mleczko-Serum do Ciała 200ml

Kaisja
    6 czerwca 2021 o 19:07
    Delikatne i luksusowe jak mleczko, bogate jak serum. Kupię ponownie koniecznie, o ile ta ambrozja jest jeszcze w sprzedaży
    W co wątpię, bo ostatnio na regale Marki Vichy w ulubionej aptece, tego mleczka nie widuję, więc jeśli już jest wycofane z oferty – niech ta opinia stanowi ku jego pamięci swoiste "Tribute to", a jeśli Ktoś jeszcze ma w domu zapomniany egzemplarz, szczerze zachęcam do jego zużycia do końca. Mleczko oferowane jest (lub było) w dwóch rodzajach buteleczek – mniejszej (na zdjęciu powyżej), i większej, którą preferowałam – bardziej ekonomicznie i ekologicznie przyjaznej, zwieńczonej pompką, ułatwiającą dawkowanie. Obie buteleczki są równie piękne i estetyczne, w ładnym odcieniu pudrowego różu. A z tych pięknych buteleczek wydobywa się równie czarowne mleczko-serum o przyjemnej, idealnej, aksamitnej w dotyku konsystencji – lekkiej w aplikacji i szybko się wchłaniającej, czemu towarzyszy delikatny, choć trwały, śliczny zapach śmietankowo-owocowego smoothie, a oprócz cudnego zapachu, mleczko nasyca też skórę subtelnym rozświetleniem. Do tego nie lepi się – nawet na skórze takiej, jak moja – normalnej, nie uczula – nawet skóry wrażliwej, i choć jest dość drogie, to – warte swojej ceny, a do tego – bardzo wydajne. I to apteczny dermokosmetyk, o czym świadczy skład i działanie specyfiku. Działanie nawilżająco-pielęgnacyjne mleczka jest równie boskie, co aplikacja, zapach i blask. Dzięki połączeniu LHA, kwasu hialuronowego oraz 10 specjalnie wyselekcjonowanych olejków bogate w składzie, a lekkie w aplikacji mleczko-serum skutecznie nawilża, odżywia i ujędrnia skórę. Miękkość, gładkość, ujednolicony koloryt, i delikatność skóry, są zapewnione oprócz komponentów także przez specjalną formułę złuszczającą kosmetyku. Polecam mleczko gorąco, o ile jest gdzieś jeszcze w sprzedaży.
    Zalety:
    • skład – naturalny – LHA, kwas hialuronowy, 10 specjalnie wyselekcjonowanych olejków,
    • efekt – nawilżona, odżywiona, gładka skóra, o ujednoliconym kolorycie,
    • blask – subtelny efekt rozświetlenia skóry,
    • zapach – śliczny, trwały, subtelny - owocowo-śmietankowy,
    • konsystencja – idealna, delikatna w dotyku,
    • wchłanialność – bardzo dobra – nie tylko dla suchej skóry,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • opakowanie – estetyczna buteleczka w pięknym odcieniu bladego, pudrowego różu – może zdobić łazienkę, o dwóch rodzajach pojemności – większe – ekonomicznie i ekologicznie przyjazne ma poręczną i estetyczną pompkę – brawo!
    Wady:
    • cena – wysoka, ale zniwelowana wybitnymi zaletami mleczka-serum, zaś w Polsce produkty Vichy często obejmowane są różnymi akcjami promocyjnymi, okresowo obniżającymi ich ceny
    Drogeria Super-Pharm
  • 20 kwietnia 2020 o 12:47
    Nieporozumienie
    Nie polecam tego mleczka do ciała!! Nie wiem kto pisze te recenzje, ale w moim przypadku totalnie się nie sprawdził. Dostałam go w prezencie i już wiem że na pewno go nigdy nie kupię!! Zacznijmy od zalet: -Ładnie pachnie -Przyjemna konsystencja -Szybko się wchłania Wady: -ma dosyć ważną wadę- nie spełnia swojej roli!! niestety nie nawilża, 2-3 godziny po posmarowaniu można poczuć, że ciało jest suche -stosunek ceny do jakości jest zdecydowanie bardzo niski
  • 19 kwietnia 2020 o 8:43
    Polecam!
    Świetny! Wprost rewelacyjne serum do ciała. Uwielbiam je. Lekka,przyjemna i nietłusta konsystencja,nie pozostawia żadnych śladów,delikatny,ładny zapach.Skóra staje się gładka,nawilżonamiękka w dotyku, koloryt skóry zostaje poprawiony przy regularnym stosowaniu,skóra jest rozświetlona.Używam już od dłuższego czasu i jestem zadowolona :)
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    Sqlpow
    2 stycznia 2019 o 10:19
    Całkiem niezły
    Mleczko sprawdza się idealnie w cieplejsze dni. Pięknie pachnie i dobrze nawilża, ale niestety efekt nie jest wystarczający zimą, kiedy skóra jest bardziej wymagająca. Ekspresowo się wchłania i nie pozostawia filmu na skórze. Opakowanie jest dobrej jakości.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Pięknie pachnie
    • Nie pozostawia filmu
    • Dobrze wykonane opakowanie
  • 28 czerwca 2018 o 21:00
    Uwielbiam
    Poszukując lekkiego balsamu codziennego, natknęłam się na 100 ml tej perełki i została że mną na dłużej:) Mój facet uwielbia jak posmaruje się tym balsamem, bo pięknie pachnie, a skóra wygląda jak nowa - jedrna gładka i miękka. Balsam jest bardzo drogi niestety, więc będę szukać tańszego zamiennika ale tutaj wszystko inne jest na plus. Natychmiast się wchłania, a skóra wygląda w nim pięknie. Polecam!