Odżywki do włosów

Petal Fresh Pure Aloe & Citrus, Moisturizing Ultra - Shine Conditioner Odżywka do włosów nawilżająca

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 czerwca 2023 o 1:46
    Wow
    Odżywka jest bardzo bogata - różne substancje, ekstrakty, olejki. Juz po umyciu włosy są o wiele gładsze, dociążone. Czuć ze ta odżywka to samo dobro dla moich włosów.
  • 25 kwietnia 2021 o 15:34
    Śmierdzi
    Wady: 1) śmierdzi, 2) bardzo śmierdzi, 3) niesamowicie śmierdzi, 4) czy wspominałam już, że śmierdzi? 5) czy w mojej łazience coś zdechło czy to ta odżywka tak śmierdzi? Zalety: 1) ładne opakowanie, 2) dobra jakość
  • 30 listopada 2020 o 23:12
    Średniak
    Dla mnie odżywka jest po prostu średnia podobnie jak szampon z tej serii. Odżywka nawilża włosy, ułatwia ich rozczesywanie, włosy są błyszczące jednak nie jest to jakiś spektakularny efekt. Mam wrażenie, że po dłuższym stosowaniu obciąża ona włosy. Mam włosy niskoporowate, cienkie ze skłonnością do przetłuszczania.
    Zalety:
    • odżywia włosy
    • ułatwia rozczesywanie
    • włosy są błyszczące
    Wady:
    • po dłuższym używaniu obciąża włosy, przez co mogą się łatwiej przetłuszczać i być bardziej suche
  • 10 sierpnia 2020 o 20:19
    Nie nawilża
    Różne produkty - szampony i odżywki - firmy Petal Fresh używam od kilku lat i moim zdaniem ta odżywka jest jedną z najsłabszych. Plusami są na pewno śliczny, świeży cytrusowy zapach (nie rozumiem innych opinii o brzydkim zapachu, odżywka pachnie normalnymi cytrusami), dobry naturalny skład i to, że bardzo ułatwia rozczesywanie włosów. Brzmi super, jakie są więc jej wady? Przede wszystkim na jej niekorzyść działa fakt, że odżywka ma być nawilżająca, a niestety wg mnie zupełnie nie nawilża włosów. Mam suche włosy, także efekt nawilżenia bym zauważyła, ale jednak go nie ma. Dodatkowo jako jedyna odżywka Petal Fresh mocno podrażniała moje oczy, jeśli przypadkiem dostała mi się do oka. No i ostatnia wada: niestety jako posiadaczka cienkich włosów zauważyłam, że po tej odżywce moje włosy są szybko przyklapnięte i się przetłuszczają szybciej niż normalnie. Także ogólnie jako remedium na splątane włosy ta odżywka jest dobra, jednak jeśli szukasz efektu nawilżenia włosów, to raczej ta odżywka go nie da.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • ładny, cytrusowy, świeży zapach
    • dobrze rozplątuje włosy i ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • nie nawilża
    • obciąża włosy i je przetłuszcza
    • podrażnia oczy
    • dość wysoka standardowa cena, dlatego warto czekać na promocje
  • 3 sierpnia 2020 o 22:56
    Bardzo dobre działanie, ale okropny zapach
    Posiadam tę odżywkę wraz z szamponem. Choć szampon kompletnie się u mnie nie sprawdził, to odżywkę uważam za wartą uwagi. Podoba mi się jej działanie, ale ma bardzo istotny minus – okropny zapach, który jak na złość utrzymuje się na włosach jeszcze długo po umyciu i bardzo mnie to drażni. No powiem wprost, dla mnie ta odżywka po prostu śmierdzi, chyba jeszcze nie miałam takiej sytuacji z produktem do włosów. Ale od początku... Odżywka jest w półprzezroczystej, ciemnozielonej butelce. Plastik, z którego jest wykonana, jest na tyle miękki, że łatwo o wgniecenia przy okazji wydobywania produktu. Ma on dosyć gęstą konsystencję i przez to z czasem coraz trudniej go wydobyć. Ja ratuję się stawianiem opakowania na zakrętce, ale to niewygodne, ponieważ jest wąska i nie stoi na niej stabilnie. Na pochwałę zasługuje naturalny skład odżywki i działanie. Mam włosy długie, dosyć cienkie, wysokoporowate w stronę średnioporowatych, teraz już w coraz lepszej kondycji, ale nie idealnej. Mają tendencję do łamania, przetłuszczają się u nasady, a od połowy lubią się przesuszać, także muszę o nie odpowiednio dbać, aby do tego nie dopuszczać. Czasem, kiedy akurat mam czas, nakładam jakąś odżywkę czy maskę przed myciem, a potem również po. Tą najbardziej lubię stosować po, ponieważ ładnie wygładza i nabłyszcza włosy. Najlepsze efekty uzyskuję, kiedy potrzymam ją na włosach dłużej niż kilka minut, zazwyczaj około 15-20. Wtedy nawilżenie włosów jest widoczne. Wyglądają naprawdę ładnie i zdrowiej, a co ważne dla cienkich włosów - nie są obciążone, ale odpowiednio dociążone, nie puszą się, nie plączą i dobrze rozczesują, choć ja zazwyczaj z rozczesywaniem nie mam problemu. Jestem bardzo zadowolona z działania tej odżywki, ale pomimo tych wszystkich zalet, nie sięgam z po nią z przyjemnością z uwagi na jej okropny zapach i to, że tak długo utrzymuje się po umyciu. Jest to dla mnie na tyle nieznośne, że właśnie dlatego na pewno nie kupię ponownie i za to też odejmuję jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • Wygładza, dociąża włosy
    • Nabłyszcza
    • Przy kilkunastominutowym przetrzymaniu ładnie nawilża włosy
    • Naturalny skład
    Wady:
    • Okropny zapach