Balsamy do ciała

Indigo Nails Lab Home Spa, Seventh Heaven, Richness Body Lotion Perfumowany balsam do ciała

• 2 kwietnia 2025 o 12:30
    Boski !!!
    Indigo Nails Lab Home Spa Seventh Heaven Richness Body Lotion w wersji Shimmer to cudowny kosmetyk zamknięty w eleganckim, prostym opakowaniu, które jest jednocześnie funkcjonalne i estetyczne. Dzięki wygodnej buteleczce z pompką, dozowanie jest łatwe i minimalizuje ryzyko marnowania produktu. Konsystencja balsamu jest lekka przez co łatwo rozprowadza się na skórze, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Po aplikacji skóra jest gładka, miękka i nawilżona, a efekt utrzymuje się przez długi czas. Brokatowe drobinki sprawiają że jest pełna blasku i wygląda niesamowicie. Zapach to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jest to przyjemna, subtelna mieszanka kwiatowych i owocowych nut, które kojarzą się z relaksującą chwilą w spa. Zapach jest wyrazisty, ale nie przytłaczający, dzięki czemu można go nosić przez cały dzień, nie obawiając się, że będzie zbyt intensywny. Balsam naprawdę spełnia swoje zadanie, czyli skutecznie nawilża skórę a jego działanie jest zauważalne od razu po pierwszej aplikacji – skóra staje się odżywiona, a jej tekstura wygładzona. Regularne stosowanie pozwala utrzymać skórę w doskonałej kondycji, przywracając jej elastyczność i miękkość. Co ważne, produkt nie zapycha porów, a skóra pozostaje nawilżona przez wiele godzin jednocześnie pięknie pachnąc.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    • brokatowe drobinki
  • 15 lutego 2025 o 12:15
    Siódme Niebo Miłości (vol.2)
    Wszystko zaczęło się od kremu do rąk [ODSYŁAM DO RECENZJI] Będąc w drogerii stacjonarnej Indigo, zrobiłam niemałe zakupy, w których skład wchodził ten balsam do ciała. Zapach już znałam i byłam nim absolutnie zachwycona. Chciałam, żeby całe moje ciało tak pachniało, więc nie zastanawiałam się nad zakupem - szczególnie, że cena niecałych 40 zł była zachęcająca. Balsamy do ciała są bardziej opłacalną inwestycją, niż kremy do rąk, a różnica kosztów pomiędzy jednym a drugim wynosiła parę złotych, i tak, jak uważam, że kremik jest drogi, tak koszt balsamu do ciała niczym mnie nie zaskoczył. Zamknięty w pękatej butli z pompką, przypominający swoją formą pojemniczek na mydło w płynie. Prezentuje się elegancko i kobieco - to odczucie potęguje różowa metaliczna etykietka w połączeniu z bielą. Pompka się nie zacina, działa poprawnie, nie pluje produktem. Konsystencja balsamu jest dosyć lekka, ale nie tak płynna jak mleczko. Pod względem wydajności jest przeciętnie dobry - na taką naciąganą czwóreczkę - mogłaby być lepsza, ale nie ma co narzekać, bo jest ok. Wchłania się z prędkością również normalną, więc raczej szybko, a poziom nawilżenia oceniłabym jako odpowiedni na lato, czyli nic specjalnego; za to genialnie wygładza i uelastycznia skórę - to trzeba temu balsamowi oddać i pokłonić się mu za to, gdyż efekty widać już po pierwszym zastosowaniu. I co jeszcze ważne, i co pewnie przewinęło się w każdej opinii... ZAPACH! Jejku, co za zapach! Cudny. Ciężko mi go opisać, ale wyczuwam przede wszystkim czerwone owoce, mandarynkę, nutkę wanilii i jakieś kwiaty. Idealny na lato - słodki, ale subtelny. Ma w sobie coś kokieteryjnego jak... Lolita. Ten zapach mógłby pasować do takiego figlarnego dziewczęcia, które lubi pikniki na łące, falbanki i jest uzależnione od landrynek i lizaków, choć nie jest to w 100% beztroskie dziewczątko... To tylko raczej fragment jej osobowości, aktywujący się w wakacyjne wieczory, bo oprócz świeżości i przewrotnej niewinności, wysuwa się na pierwszy plan pewna dojrzała już ponętność. Jest to w każdym razie wspaniały, wielowymiarowy zapach dla młodych dam... w każdym wieku tak naprawdę ;) od nastolatek po babcie 90+ :D bo... why not? ;} Jeśli zależy wam na perfumeryjnym balsamie, którego zapach będzie zniewalał swoją świdrującą kobiecością i długo utrzymywał się na skórze, a dodatkowo odżywi ją, zmiękczy i ujędrni, to trafiłyście pod właściwy adres. Polecam serdecznie! Ten produkt po prostu nie może się nie podobać. ;) PS.: Indigo wydało też wersję "Shimmer" z przecudnymi brokatowymi drobinkami. <3 ciało posmarowane tym balsamem wygląda jakby zostało posypane jakimś złotym magicznym pyłkiem✨ wygląda to niesamowicie, utrzymuje się aż do kolejnej kąpieli, ale jest to bardziej ciekawostka kosmetyczna, niż pielęgnacyjna, biżuteria do ciała, a nie nawilżacz ani odżywka.
  • 6 października 2023 o 9:30
    Pachnąca godzinami pielęgnacja
    Kupuję balsamy z tej serii głównie z myślą o ich pięknych, perfumowanych zapach, ale prawdą jest, że posiadają także działanie pielęgnacyjne, które dla mnie w okresie wiosna-lato jest w zupełności wystarczające. Myślę, że głównym założeniem producenta jest właśnie trwały zapach i optymalne nawilżenie oraz (w przypadku wersji shimmer) rozświetlenie skóry. Balsam Seventh Heaven zapakowany jest w uroczą, wygodną i porządnie wykonaną butlę, która z powodzeniem może zdobić nam łazienkową półkę. Mechanizm jest bardzo wygodny i dozuje właściwą ilość produktu bez niespodzianek. Konsystencja jest jak na lotion przystało -nie supertreściwa ani maślana, a taka, która dość sprawnie wchłania się w skórę, pozostawiając na niej jednak wyraźne uczucie zmiękczenia. Za pielęgnację w produkcie odpowiada między innymi obecność masła shea, oleju z nasion makadamia, oleju sojowego. Jak więc widzimy są podstawy ku temu, by twierdzić, że produkt także w jakimś stopniu odżywia skórę. I u mnie się to sprawdza. Skóra po aplikacji jest miękka, gładka, delikatna w dotyku, utrzymuje optymalny poziom nawilżenia. W okresie jesień-zima balsam jednak muszę na zmianę stosować z czymś innym (np jakimś masłem), ale nie zaprzestaję całkowitego używania go właśnie ze względu na walory zapachowe, bowiem one są tutaj dla mnie najważniejsze. A dzieje się tak za sprawą ich trwałości. Kiedy chcę pachnieć perfumami to daruję sobie ten balsam, bo jego intensywność kłóci się z osobno użytym zapachem, a więc albo perfumy, albo ten gagatek. Świadczy to chyba dość mocno o jego trwałości :) Zapach potrafi towarzyszyć mi dobrych kilka godzin, ale później czuć go jeszcze delikatnie przy bezpośrednim zetknięciu nosa ze skórą. Seventh Heaven to zapach słodki, ale kobiecy, zmysłowy, nie zalepiający. Jego wydajność u mnie jest bardzo dobra, ale nie stosuję go codziennie, bo lubię pachnieć różnie, zależnie od nastroju. Cena według mnie jak na jego właściwości jest bardzo w porządku. Dla mnie takie produkty są pewnego rodzaju ucztą dla zmysłów i lubię kilka razy w roku zafundować sobie taką przyjemność. Znam także zapach Pop Sugar, który jest bardziej intensywny i słodki aniżeli Siódme Niebo, ale same właściwości są identyczne.
    jookie
    22 stycznia 2023 o 0:27
    Piękny zapach a do tego świetną pielęgnacja
    Ten balsam łączy w sobie piękny, perfumeryjny zapach i doskonałą pielęgnację. Skóra jest po nim nawilżona, wygładzona oraz odżywiona. W dotyku jest bardziej miękka. Balsam ma konsystencję średnio gęstą, dobrze rozprowadzającą się na skórze. Wchłania się w miarę szybko. Jest średnio wydajny w moim przypadku, ale to przez ten zapach tak często nakładam go na skórę. Przy stosowaniu 2 x dziennie myślę, że jego wydajność jest dobra.
    Kaaro11
    22 stycznia 2023 o 0:16
    Obłedny zapach, dobre nawilżenie
    Balsamów indigo używam od dłuższego czasu. Jego największa zaletą jest cudowny, długoutrzymujacy się zapach, ale jednocześnie bardzo dobrze nawilża skórę. Używając balsamu na dzień, szczegolnie w okresie letnim mozna zrezygnowac juz z perfum. Opakowanie z dozownikiem bardzo praktyczne, gdyż ulatwia aplikację balsamu.
    Zalety:
    • Zapach!!!!!!
    • Nawilżenie